Monday, March 12, 2012

:: From Temerloh With Love ::

Last weekend kan gegurl ade mention yg gegurl balik kampung kat Temerloh..kiteorg gerak kul 9 lebih mcm tuh la..biasala janji melayu..janji asalnye nak gerak kul 8pg..tp kalau dh kul 8 baru bgn canner tuh..hehe..nasib baik tido umah my mak..kalau x mmg terlajak okayh..pagi2 lg my mak dh kol suruh bgn..tp mmg sgt2 lah liat..weekend kan..hurmmm..dh siap dh masing2 terus shoot gie Temerloh..kat Temerloh tuh yg tinggal cume my uncles n relatives yg lain..my grandparents dh meninggal..arwah atuk punye umah kat Tok Embun..dekat je ngan umah arwah Sudirman..pastu plak,my arwah nenek ade bukak restoran kat Batu 1..opposite Sek Agama Al-Khairiyah..sebelum ABS..sape yg familiar with that area,confirm tau..;D

Awal gak la smp kat tmpt kenduri..org terawal gak yg melantak..hahaha..pastu bile makan semua org gie kat umah my nenek sedara betul2 kat sebelah umah kenduri..lps tuh mmg terbongkang la masing2..sambung tido balik..

 laki bini yg sewel
 mak teh n bok
 mak teh, bok n aiman
bok, mak teh n mok

Then malam pulak semua kumpul kat umah uncle yee kat Temerloh Jaya (TJ)..n as usual kiteorg makan kat kedai makan yg dekat gile ngan umah uncle yee..seberang jalan jer..kiteorg punye group je boleh cover satu mlm punye bisnes..smp pening2 kepala budak yg amek order tuh..sian die..ahaha..nak tunggu dpt food mmg lama sgt2..xsalahkan dieorg pun sbb yg masaknye sorang, yg mulut nak makannye berbelas org..tp bile smp satu makanan mmg semua mcm piranha la duk menyerbu..sekejapan je dh licin..mmg masing2 lapo x hengat2 time tuh..

 punyelah dekat smp my mak pakai baju tido jer..haha..
 piranha menyerbu..
jom main dam kat baju ngan kain abah..hehehe..
 with my cousins n brother..
time nie celebrate birthday mok..
cousins..
 mok mok teruja sbb makanan dh smp..
with my pakcu..punye la lapo smp pinggan pun nak telan..
sgt2 teruja sbb my food dh smp..sejam kut tunggu..
 konon2 mcm candidkan..padahal belakon je tuh..sebuk je nak inteprem mok nie tau..
;D

punye la boring bdk2 nieh smp susun kusi wat keteapi..hahaha..

Best sgt bile sekali-sekala dpt berkumpul ramai2 mcm nieh..hehe..











22 comments:

  1. seronok berkumpul ramai-ramai kan... baju dan kain abahnya memang boleh buat main dam tu..

    ReplyDelete
  2. @Mama Ema seronok sgt..hahaha..jom kite main dam jom..tgk sapr menang..;D

    ReplyDelete
  3. Muahahahahahah!!!
    Laki bini yg sewel erkkk..
    I loike!!! Hik3!!!
    Ingatkan kami je ler pasangan yg ngaku sewel..
    Ada jgk geng kami..
    Hik3!!!
    Biar sewel asal bahagia.. ;)

    ReplyDelete
  4. @Salina@IbuAqil hahaha..mari kite wat persatuan laki bini sewel..tgk ade lagi x yg spesis mcm kite..haaha..betel3..sewel2 janji bahagia..hahaha..

    ReplyDelete
  5. seronok tengok wajah2 gembira dalam picture nih :)..

    ReplyDelete
  6. @sue zainun hehehe.side mak falsya mmg gile2 skit..;D

    ReplyDelete
  7. eh, falsya potong rambut ke??.. serius lawa..hihii

    ReplyDelete
  8. hepi kan bile dpt kumpul reramai..
    susah nak kumpul2 camni
    tggu kenduri kawen takpun raya
    tu pun ada yg xde

    ReplyDelete
  9. @IntaNBerliaN rambut maintain je ina..falsya suke selak semua rambut ke tepi..tuh yg nmpk mcm potong kut..;)

    ReplyDelete
  10. @Nad @ MamaZakwan mmg standard pun kalau kumpul reramai cenggini mesti ade kenduri or raya..kalau xde kenduri,xde la berkumpul..hehe..

    ReplyDelete
  11. huiishh bengong blogger ni abis terdelete komen aku
    huwaaa

    ok komen balik

    lor aku pn ingat ko potong rambut
    baru nak sedih2 sbb rambut ko cantik *motif puji*

    hahhaaaa

    ReplyDelete
  12. @~diAhOntHeblOg~ hahaha..mcm2 memek muke ko leh nmpk kt situ..

    ReplyDelete
  13. @tiefazatie keluarga yg gile mmg mcm nieh.lhehehe..

    ReplyDelete
  14. @syanasaid ko nape syana..aku leh je nmpk comment2 ko..byk file..hahahahhaha..

    Jgn risau..aku xkan potong rambut sbb ko x bg..boleh gitu..hahahaahhaha..

    ReplyDelete
  15. @Falsya Hik3!!
    Btoi3!!!
    Club "the mentel hubby&wife!!"
    Muahahahhahahahahaa!!
    Kitorang kalo dtg sewel duk posing2 gedik tu sampai haku x sedor ntah bila anak teruna haku yg sorang tu dah tertonggeng sorang2..
    Muahahahahhahahahahaa!!
    Apa ke trok benor.. ;p

    ReplyDelete
  16. @Salina@IbuAqil hahaha..sbb ko sewel lebih dr aku,ko jd presiden buleh?..aku vise president..hahahaha..nasib baik berdua jer..kalau ade anak mesti anak pun sewel sama ikut perangai aku ngan laki aku..hahaaha..

    ReplyDelete
  17. @Falsya Haku president erkk.. Ko vise president erk.. Diah kita lantik jd "Menteri Kewangan" {apa ke dlm bahasa omputehnya ntah} sbb dia tuh pon leh kategori sewel gak tu.. Tp dia single mingle lg.. X per haku kasi anak aku si bulu mata lentik 2 pas kat dia.. Leh aku gegedik ngan Mr. Em..
    Pstttt!! "Diah!!! Ko hamik bopren ko tu tlg handlekan!! Jgn ko hangkut ke siam udah!!" Mihahahhahahhaaaaaaa!!!

    ReplyDelete
  18. @Salina@IbuAqil hahaahahhaa..hancur akaun kite kalau diah jaga..abis markas kite penuh nganlangsir die..hahaha..diah dh chop anak ko ker?..ko kene paham..bulu mate die xlentik..sbb tuh kene carik boipren mata lentik..;D

    ReplyDelete
  19. ooo yeke.. ingat potong..hihii.. kalau potong mcm yg sy nmpak dlm gambar tu.. buat falsya nmpak lg muda..hihii

    ReplyDelete
  20. @IntaNBerliaN magik kan ina..kejap pendek kejap pjg..hehe..sbb nmpk muda lah x nk potong rambut..nnt org ingat bdk2..hehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...