Thursday, March 1, 2012

:: Halal Food @ Surfers Paradise,Australia ::

Mmg ssh nak carik kedai HALAL tau kat Surfers Paradise tuh..kedai org Malaysia ade la kat situ..tp yg betul2 halal ade 2 je pun..so far yg kiteorg nmpk la kan..itu owner mmg Melayu..yg lain Cina..tp time kiteorg gie ade 1 jer yg bukak yg 1 lagi balik Malaysia cuti..25th Feb baru die bukak balik kedai..ermmmm,can't remember which day la,but ade la satu hari tuh tetibe teringin nak makan nasi..so makan la kat restoran yg lagi satu tuh since die je yg bukak..

Masuk2 then tgk menu..tetibe teringin nak makan nasi goreng cili padi..which xde dlm menu pun la kan..out of sudden die mcm melenting..apahal plak nieh..time tuh mmg darah dh naik dh..tp tahan je sbb pikir org MELAYU kite kan..pasal cili je kut..beria-ia kate cili kat sana pedas la hape la..mcm lg pedas dr cili Sabah..konon cili tuh Australia punye..dh la nada mcm nak bergaduh pakcik nieh..siap mention die org Melayu n kedai die tuh kedai Melayu..daaaaaa,ape bodoh sgt pakcik tuh..dh tentu la muke ko tuh muke MELAYU..and mmg aware pun yg kedai ko tuh kedai MELAYU..sbb tuh kiteorg masuk..pastu siap cite die bergaduh ngan customer pasal cili..byk plak tuh cite asyik bergaduh ngan org nie la org tuh la..kiteorg plak jd tmpt die nak bising2..dh la maki2 org yg die bercerita tuh..siap ckp,kalau pikiran mcm kampung,pegi balik kampung la,kalau xnk makan berambus la..cube ckp ngan org yg ko maki tuh tgk..mau penumbuk naik kat muke ko..

Dh la cili potong yg sgt2 halus n sambal belacan die charge..2-3 dollar kut..or maybe more..siap nak bangga2 lagi cili Australia ko tuh..dh la bagi rase..padahal x order pun..konon2 nak bg rase mcm mana pedasnye cili tuh..bile makan xde la pedas mana pun..bile dh abis makan,pakcik tuh  ngan sombong lg bongkak nye sambil lalu smbl senyum sinis tanye mcm mana cili tuh..mak pun ckp la biasa je..xpedas pun..time tuh nak je ckp yg aku nie org MELAYU yg mmg makan PEDAS n GILE MAKAN PEDAS..takat cili ko tuh mmg aku jadikan kopok je..pastu gaya xnak kalah..then ckp kiteorg jenis x penah travel negara org..hellooo,mak nie mungkin la tp mok mok dh siap bertahun2 duk oversea..n selalu je travel negara org..bengong!!..yg bengangnye..dh la bg CUBE cili yg konon2 PEDAS SGT tuh,alih2 kiteorg kene charge 3 dollar..bengong!!..

n pasal pedas plak..COME ON LA PAKCIK..U ARE TALKING TO THE WRONG PERSON OKAYH..TRY CKP NGAN ORG YG X MAKAN PEDAS BOLEH LAAAAA!!..

Service mmg sgt2 out..mat salleh die layan mcm Raja,org Malaysia sendri die layan mcm cilaka..rupenye mmg ramai sgt2 org yg complain pasal pakcik tuh..ramai sgt..penah skali reporter TV dtg nak wat review..bile dh kene ngan pakcik tuh terus koyak kertas xjadi nak keluarkan story..punye la teruk pakcik tuh..patut la kedai ko tuh xde org nak masuk..kalau ade org masuk pun mmg first time je..nak masuk kali ke-2 mmg x lah..tp mmg semua masuk sekali dh xde ulang dua kali..sbb ramai org Malaysia yg masuk ade satu Souvenir Shop area situ duk complain2..so bile kiteorg cite,ayat first die ckp "AGAIN"..org yg jaga Souvenir Shop tuh..die org Malaysia jugak..

Nama restoran tuh MAHARANI.. beware la ngan kedai nie..better la makan kebab ari2 dari pegi kedai nie..buat sakit jiwa jer..dh la makanan x sedap..harga cekik darah..end up mmg selalu wat org naik darah..

nie la kedai pakcik yg suke carik gaduh ngan org MALAYSIA..




14 comments:

  1. yess..xnk makan ctu kalo p la..xtau la bile leh p...hahahahah

    ReplyDelete
  2. benci btol baca! bangga sangat la jd org AUTRALIA tu! melayu lupa diri dia tu!!!!

    ReplyDelete
  3. @~diAhOntHeblOg~ xyah masuk..baik la makan keba..puas hati...

    ReplyDelete
  4. @watyz ko baca dh benci..aku yg kene nie rase nak tomoi je pakcik tuh..

    ReplyDelete
  5. org melayu berlagak gtu la..die ingt die beso sgt la ada restoran kt australia tu

    ReplyDelete
  6. @mama tisya betul..bkn nak kondem org melayu kite tau..tp cara tuh biar betul la..serious geram sgt time tuh..tp tahan jer..

    ReplyDelete
  7. EEIII AKU PLAK GERAM PAKCIK TAK SEDAR DIRI TU
    tu geram sungguh tu
    lupa daratan sungguh

    ReplyDelete
  8. @syanasaid tau xpe syana..aku rase mcm nak keluar jer dr kedai..tp pikir kiteorg dh makan jer tau..tuh yg stay dgr die bebel2..

    ReplyDelete
  9. wahhh ni betul lupa daratan punya pakcik..amboiiii bukan main dia eh...aku sekeh2 jadi lampu baru tau....
    geram lak aku ni

    ReplyDelete
  10. @amiey lee mmg sgt2 okayh..dh la dulu die x mengaku die malaysian...die mengaku die singaporean..padahal org johor..benci aku dgr..

    ReplyDelete
  11. ini namanya pakcik tak sedar diri..bangga sangat jadi penduduk sana kot

    ReplyDelete
  12. @kayrul-shah kan..konon2 die dh migrate kat sana almost 12years..katenye laaa..

    ReplyDelete
  13. lorrrrr apa hal pakcik tu.. tak tahan tu.. dia cas pulak cili yg dia bg tu.. adehhh

    ReplyDelete
  14. @IntaNBerliaN Meroyan ape ntah die..bengang je time die charge..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...