Tuesday, March 6, 2012

:: Our Food @ Gold Coast ::

Kat Gold Coast makanan ruji kiteorg was Kebab..yes Kebab..everyday eat Kebab..once a day eat Kebab..yes,Kebab..Kebab Kebab Kebab..our face also dh mcm Kebab dh..but yaaaa,we have to..coz it's really hard to find HALAL food there..nak makan kat restoran melayu kite sendri ntah ape2
makanan n servicenye..haihhh,mcm mana la melayu nak maju kat negara org..kalau dh ghupe itu perangai..selain makan kebab je kat sana,kiteorg makan food yg kiteorg bought from market..sbb kat hotel kiteorg duduk tuh complete ngan dapur segala bagai la..so senang la..boleh main masak2..tp bile masak si isteri jer yg masak..si suami gie cuci mata kat balkoni..tp xpe..kasik chan..haha..tp food yg kat market tuh pun before nak beli beria masing2 tgk ingredients.takut nnt ade tambah perisa lain yg sgt 'enak' kat dlm tuh..hahahaa..tp serious tau, kebab kat sana mmg not bad la..lain dr KL..but seriously,mmg halal..yg jualnye majoriti org Pakistanis..siap ade Certificate Halal lg..so mmg jwbnye kebab je la..hehe..

Pegi mana2 kalau lapo mesti carik kebab..kat sana mmg makan utk kenyang..bkn makan utk melantak..hahaah..kebab satu pun dh 9dollars..convert to MYR dlm 28hengget mcm tuh la..beli pun satu je sbb share2..once in a while je makan sorang satu..hehee..
nie la our food everyday..kalau kat hotel tuh lain cite la sbb makan lain pulak..indo mee goreng n meggie mee pulak makan ruji kiteorg kat dlm hotel..hahaha..yg kebab tuh kat luar hotel..tp x smpt nak amek gambo barang2 yg kiteorg beli kat market sbb x teringat..hehe..kiteorg beli roti, peanut butter, meggie, mashed potato, cream pasta, mac n chesse, chicken soup, chocolate bars...itu semua makanan kat dlm hotel yg kiteorg beli kat market called Whoolworths..
makan meggi je..sedih mak..


nie plak mac n cheese..semua instant je kat sana pun..hehe..tp kalau betul2 ikut cara masak yg kat kotak tuh mmg x sedap..tp bile dh ditukar-tukar ramuannye letak bhn2 lain terus jd sedap gile..bkn nak puji diri sendri tp mmg sedap gile..hahaha..mok mok sorang makan je dh 3bungkus..tetibe terasa macam nak tukar profession jd chef pulak..muahaahaha..see,org yg jarang masak tp bile masak sedap wooo..gaya mcm masak betul2 jer kan..kene tumis segala bawang la..tp semua instant jer..huahuahua..

nie pulak fish n chip..1st day makan nie jer la..sbb ramai yg suruh try..sedap kate nye..tp serious mmg sedap pun..fresh gile fish kat sana..besau plak tuh.


























9 comments:

  1. sedihnye jalan negara prg mkn megi ek
    dah pasni oliday dlm msia jek ek
    makin kurus kang ko

    ReplyDelete
  2. @syanasaid sedihkan syana..time kat sana mcm2 makanan m'sia aku terpikir tau..hahaha..malaysia gak best bile part makanan nieh..;D

    ReplyDelete
  3. tu la yg buat aku pikir 5 6 kali..tapi kalau bawa laki aku insyaAllah ala leh makan sedap2..hahahahahahahaha aku plak yg duk kat balkoni tu :p

    ReplyDelete
  4. @amiey lee hahahaa..amiey,nnt kalau mcm tuh nak gie negara omputih kan harus bawak laki ko..bersih mata ko nnt..hahaha..

    ReplyDelete
  5. uish.. kalo bawak izhar ni ble mati kalo x jumpa nasik. hahahaha

    ReplyDelete
  6. uishhh jenuh kalau susah nak cari nasi..:)

    ReplyDelete
  7. @sue zainun sgt ssh sbb dh biasa makan nasik kan..hehe..negara sendri lagi best..;)

    ReplyDelete
  8. @~diAhOntHeblOg~ ade kt dlm kedai sijil halal tp aku x snap..heheh..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...