Friday, March 23, 2012

:: Minum Racun Sbb Gagal SPM ::

Ermmmmmm, this thing mmg selalu jadi kan everytime result kuar..every year ade jer kes bdk bunuh diri sebab failed SPM..or xkisah la PMR ke..even UPSR pun ade tau..maybe dieorg letak harapan tinggi sgt kut..or maybe takut kene marah ngan parents ke..we wouldn't know..maybe they have their own reason why they commit suicide..daaaaaaaaa,of course la..xkan la tetibe terpikir "ari nie terasa mcm nak bunuh diri la...ermmmmm,okayh la bunuh diri la"..pastu gantung diri sendri..ape la sya..hehe..

Kalau x lulus SPM ke PMR ke UPSR ke, x semestinye dh xleh nak idup dh..byk je insititut kemahiran yg terima org2 yg xbrape nak cemerlang nieh..boleh belajar repair2 kete ke moto ke, belajar menjahit ker, belajar memasak ker..mmg la from education wise x brape nak cemerlang..but who knows korang ade bakat tersembunyi utk skill2 kemahiran nie ker..ingat org yg xde education nie xleh nak berjaya ker..ade jer org yg xde education skang nie jadi millionaire tau..tp kene rajin la..kalau malas usahkan nak jd millionaire, minum air milo pun blum tentu lps tau kalau xde duit..

Punca entry nie sbb cite nie la..source from here

ALOR GAJAH: Akibat kecewa dengan keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) diperoleh, seorang remaja nekad meminum racun di Durian Tunggal, di sini, pagi kelmarin.

Remaja berkenaan, E Premkumar, 18, mati ketika menerima rawatan di Hospital Melaka kira-kira jam 11.45 pagi semalam.

Dalam kejadian jam 12 tengah hari kelmarin, remaja itu ditemui lemah oleh rakan sekolahnya di pekan berkenaan lalu dikejarkan ke hospital.

Bapa mangsa, K Eswaran, 45, berkata, dia menghantar anaknya ke sekolah di Durian Tunggal jam 10.30 pagi untuk mengambil keputusan SPM.

“Premkumar meminta saya pulang dulu dan memberikan RM20 kepadanya untuk belanja kerana memberitahu ingin keluar minum bersama rakannya.

“Saya difahamkan, ketika di pekan Durian Tunggal, anak saya mengasingkan diri daripada rakannya sebelum ditemui tidak bermaya,” katanya ketika ditemui di Hospital Melaka, di sini, semalam.

Menurutnya, dia difahamkan, anaknya itu mengalami tekanan emosi selepas gagal dalam SPM.

Bagaimanapun, katanya dia tidak pula memarahinya atau memberi amaran kepadanya sekiranya dia gagal dalam peperiksaan kerana sudah bekerja di kilang di Singapura sejak empat bulan lalu.


“Premkumar baru pulang dari Singapura sehari sebelum kejadian untuk mengambil keputusan SPM dan merancang pulang semula ke negara itu pada hari ini (semalam) bagi menyambung semula kerjanya.

“Saya tidak menyangka Premkumar sanggup bertindak sedemikian gara-gara kecewa keputusan SPM diperoleh,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah, Superintendan Umar Ali Saifuddin Shaharuddin, mengesahkan kejadian.




14 comments:

  1. Alahai!!
    Cetek pemikirannya..
    Kita x tau kan apa yg dia pk..
    Gegerllll!!
    Ada sihat ka ini hari?! ;)

    ReplyDelete
  2. @Salina@IbuAqil kan..kesian pun ade..hehe..
    yes mamagurl..hahaha..
    sihat sikit jer..batuk la..
    uhuk uhuk..nak nasi vanggey kat ipoh tuhhhhhh...;)

    ReplyDelete
  3. astarfirlahalazim....anak2 zaman skrang....mcm2

    anyway, kite dah bc kat blog broframestone td.

    ReplyDelete
  4. @Cik FaRiZaM kadang seram betul ngan dak2 skang nie..extreme sgt kan..

    ReplyDelete
  5. Ann ade kt tmpt kejadian...sebab tgh melawat atok kt emergency wad..katil mangsa ni dekat ngn atok..memang dh agk ni mesti kes fail spm dan dlm wad yg same ade few cases lg yg msk emergency ward cause minum racun...haishhhhh~

    ReplyDelete
  6. @Ann@zanyra adoiiii..ye ker ann?..byk nyeah..seram je dgr..ape la yg dieorg pikir kan after dieorg minum racun tuh..mesti menyesal..

    ReplyDelete
  7. idop lagik ke budak ni? hm...

    ReplyDelete
  8. @watyz ntah la waty..aku rase mati dh kut..

    ReplyDelete
  9. selalunya orang india yang suka bunuh diri bila dapat result peperiksaan...

    ReplyDelete
  10. @Mama Ema aah kan..sebenarnye mmg betul pun..every year mesti ade je kes kan..

    ReplyDelete
  11. astaghfirullahalazim..ada juga macam nih..
    **happy monday..sihat harini?hoho jgn main hujan ye nanti demam :p

    ReplyDelete
  12. @sue zainun every year mmg akan ade kes mcm nie sue..
    ~ari nie x sihat..batuk dh dekat seminggu..hehe..~

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...