Wednesday, March 7, 2012

:: Pasal Facebook Anak Hilang ::

Ade x baca paper, gara2 leka ngan facebook anak hilang..anak lapar sbb mak x masak asyik ngadap FB..then bagi duit suruh bdk tuh gie beli meggie kat kedai..ALONE!!...aduhhhh..what were the mother think at that time..pasal FB sanggup let go anak gie kedai sorang2..then after husband balik baru realize yg anak xde..itu pun after 1hour plus..and itu pun jugak sbb husband tanye anak mana..

Nie statement si ibu..source from here

PASIR GUDANG: “Saya akui leka melayari facebook (fb) tanpa menyedari Dirang yang keluar membeli mi segera belum pulang hingga suami bertanyakan di mana anak,” kata Roselyn Alan, 25, ketika ditemui di rumahnya di Flat Seri Delima, Bandar Seri Alam di sini, semalam.
Dalam kejadian jam 10.30 pagi itu, anaknya, Nur Nadirah Abdullah yang lebih mesra dipanggil Dirang, lima tahun, hilang sejak Khamis lalu ketika membeli mi segera di kedai runcit berhampiran flat berkenaan.
Katanya, Dirang baru bangun tidur dan mengadu lapar serta mahukan mi segera.

“Saya memberikan RM4 bersama nota bertulis ‘mi segera dua bungkus dan telur RM2’ sebelum memintanya ke kedai runcit berhampiran.



“Selepas itu, saya melayari fb menyebabkan leka dan tidak teringatkannya langsung.


“Bagaimanapun, saya tersentak apabila suami, Lima Medeng, 25, bertanya di mana Dirang 

selepas menjenguk ke bawah dan gagal menemui anak kedua kami,” katanya. 


Ermmmm,nak obsess ngan FB x salah tp kene la pada tempat n waktunye..xkan la 24jam nak ngadap FB smp lupe tanggungjawab sendri..mak pun obsess gak ngan FB..tp kene pada situation la..anak dh ilang nak salahkan sape?..no comment..









12 comments:

  1. mungkin pertama kali si ibu membuka akaun fb/..muga analnya dijumpai dgn selamat

    ReplyDelete
  2. alahai..ilang pulak..adoi..aku ase anak die g makan mane2 tu..pastu lupe mane nk balik..hehe

    ReplyDelete
  3. @Mama Ema itu la..kadang nak ckp lebih2 pun xleh..amin amin amin..chumel anak die tau yg ilang tuh..

    ReplyDelete
  4. @~diAhOntHeblOg~ hehe..ade mungkin jugak..tp aku dgr ade org nampak org bwk motor amek anak die..wallahualam..

    ReplyDelete
  5. dh lama x ngadap fb lelama. kejap2 jer lepas tu off..

    ReplyDelete
  6. @watyz ko kalau online fb lelama bkn takat anak..ngan ayah anak ilang..gie makan kat luar..makan ikan bakar kat alai..

    Sedapnye waty..nnt kite ngedet kat sana nak..

    ReplyDelete
  7. ishhh apelah sampai camni sekali... bila dh jd gini lg susah.. adoii...

    ReplyDelete
  8. ahhh, kesian si anak. di manakah dia? dh dijumpai atau belum ya?

    ReplyDelete
  9. @IntaNBerliaN itu la ina..lg la menyesal sbb leka fb anak ilang..

    ReplyDelete
  10. @FIFIEY LYCHEE MARATION polis dh crk but still x jmp lagi..kesian budak tuh..

    ReplyDelete
  11. kesian kat budak tue..dah la kelaparan, pastu g beli maggie sampai tak balik2..macam mana la nasib dia..harap2 selamat la

    ReplyDelete
  12. @kayrul-shah sedih bile pikirkan nasib bdk tuh..mesti die tgh takut skang nie..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...