Wednesday, November 14, 2012

:: Durian Crepe, Assam Laksa, Gebo n Tako Tao in One Day ::

Entry nie agak panjang skit la..so sabo ye..ngeeeeee..semlm kite gie Gardens n Mid lepas beraya umah achee..mok mok nak carik running shoe die..bile dh carik running shoe kat Gardens n mok mok dh beli baju keje 2 helai kat I-setan (mok mok kene rasuk hantu shopping sbb tgh sale merata), kiteorg gie masuk Mid sbb kite tetibe tingin sgt nak makan asam laksa kat dlm Jusco tuh..sedap tau u'olls..dari zaman kite sekolah2 lagi dh start gie makan kat sana..smp skang..rase assam laksa tuh mmg maintain je dari dulu smp skang..yummeh!!!!!...

terliur x terliur x u'olls..wahahahaha...kite pun terliur gak nie..aaarrghhh!!!..

Tp before gie makan assam laksa nie kan, kite saje je ajak mok mok lalu kat tunnel in between Gardens ngan Mid sssssbbbbbbb kite nakkkkkkkkk beliiiiiiiii,
iiinnniiiiiiii..
wahahahaha..tp kan skang nie mcm dh xbest tau..sbb durian crepe kat Sumptuous makin kecik..serious xpuas makan..merajuk kah?????..mmg kene wat sendri gak durian crepe nie one day..harussss!!!!....kiteorg makan after makan assam laksa..pastu dua2 mulut bau durian..bile sendawa gile pekat bau durian wehhh!!..hahahahaha..

Pastu bile dh abis makan assam laksa, perut dh kenyang kene la berjalan2 seround dua..kasik burn skit lemak2 kat bdn aiii nieh..berjalan2 smbl nyanyi, "burn baby burn" 200x....okayh, xkan ade yg percaya kut..hahahaha..org gile pun xkan nyanyi gitu kat public..kuikuikuikui..

Kiteorg laki bini nie kan ade satu penyakit yg mmg xleh tau tgk gebo..mesti nnt terbeli jugak kalau ade yg cantik2..nak2 plak kalau ade sale..lagi la membuak2 nak membeli..kat umah nie dh byk dh gebo..xcampur lagi dpt hadiah gebo time kawen..konon2 nak simpan utk umah baru nnt la..konon2 katenyeeee..ade jugak yg dh pakai sbb xleh tahan..ngeh3..kan tmpt nak makan assam laksa tuh mmg berjiran ngan tmpt2 yg jual gebo..sekali terpandang ELLE punye gebo ade sale la kan..70% + 10% u'ollssssss...80% disc tuh..gile xnk beli..murah tuh..

Mok mok dh bg green light so apolaie, kite mulakan pencarian la..serious murah2 u'olls..tp kene tgk jugak corak sbb nnt kang takut sama ngan yg dh sedia ade kat umah..jgn ingat kite berlagak okayh..ELLE nie kalau kite beli pun mmg akan beli time sale je..kalau xsale, mmg tgk je la..mcm xsenonoh je beli gebo harga RM300-400 ke atas..hilang akal ke hape..kami still berpikiran rasional lagik okayh..lagipun time sale la nak merasa beli brand ELLE nie..

Okayh, gebo yg kite pilih adalah,
corak ini!!!!!!..aaauuuwww!!!!..merah mak ngah..hahahaha..itu je yg nmpk semenggah skit antara byk2..mmg bile dh beli gebo nie akan duduk dlm gerobok laa gamaknye..xpe laaaaa, bkn nak pakai skang pun..semua nie utk umah baru nnt..koya2 nak pasang air-cond dlm master-bedroom sbb tuh la beli yg adeeeeee

semua nieeeeeee...
kirenye nnt mcm sejuk2 la (gedikssss) so kene la ade quilt cover nie..wahahahahha..tp white quilt tuh kene carik sendri..xpe laaaa, lmbt lg pun nak gunanye..xyah rushing2..kat ikea pun belambak white quilt nie..

N harga yg mok mok bayo utk gebo adalah,
haaaaaaaaa...jauh x beza ngan harga asal..sbb tuh la kiteorg beli jugak..gile ke hape kalau nak beli gebo gini dgn harga mcm tuh..sebln installment kete kite tuh..baik la bayo duit kete dr beli gebo gini semata2..so sape2 nak beli sila terjah Jusco yg berhampiran okayh..serious murah2..

Bile mulut sulah ale tenyum lepas beli gebo, kiteorg turun kat LG (still dlm Jusco's territory) sbb nak submit form contest..saje2 masuk..mcm la dpt..hehehe..then terlalu pulak dekat Tako Tao punye stall..ye ye, tau tau tau tau tau yg Tako Tao nie sedap..hehehe..kali ke-3 kite rase..asalnye memule beli dulu sbb ternmpk ade couple nie makan time kite ngan mok mok gie dating2 makan kat Mc'D..nmpk mcm sedap..so bile dating2 kat Mid terlalu kat Jusco jugak n ternampak la Tako Tao nie..haisshh!!!, kiteorg ngan makanan mmg asyik kalah je!!!..

Kite perasan sbb kotak..dh la ramai gile org queue semata2 nak beli food nie..lagi la membuak2 kite ngan mok mok nak rase..sekali bile rase, mmg yummeh!!..sedap..tp xleh makan byk sbb muak..bile semlm dh lalu, mok mok plak tetibe tingin..tuh yg beli gak tuh..tp sorang sekotak la kan sbb nnt beli sekotak xcukup...kuikuikui..
sedap3..kiteorg order chicken n chesse..sbbbbbbb laki bini sama xleh makan seafood..uwaaaaaa!!!..
keje kat stall Tako Tao nie mmg letih wooo...sbb xpenah xramai org..asyik penuh jeeeee..
Tau tau tau tau tau..
sbb tuh la beli 2 kotak sbb ade 3bijik je pun..3bijik nie pun mmg dh just nice dh..kalau makan 4 terus jadi muak..;)))))))))

41 comments:

  1. Semua menu nampak sedap..
    Chicken Cheese especially..

    Rega gebo tu berbaloi giler ha.... Memang murah dari rege asal :D

    ReplyDelete
  2. Sayang nyer Mira dah x leh telan durian mentah... klu x mmg nak rase durian crepe yg sdg hangat skang ni... boleh mkn durian yg dah dibuat bubur ngan tempoyak je...hu3... sedih

    Tako Tao tu klu Mira suke Unagi(belut)... maklum la Mira ni sume ikan yg boleh makan, telan je... sdp...

    ReplyDelete
  3. @Amyra Chuari kenapa mira dh xleh nak telan durian mentah?..ruginyeeeee..

    ReplyDelete
  4. amboiii.. bejalan sakan kwn kite ni.. agak2 ms sendawa, bau ape ek?? laksa + durian crepe + ntah pe2 bnde lg.. naseb baek la ELLE tu x leh dmakan.. hahahah

    ReplyDelete
  5. ok fine lunch nk cr assam laksa
    huhu

    ReplyDelete
  6. nak cuba juga durian crepe ni..ramai yg cakap sangatlah sodap... akak ni jenis hantu durian ori tu..nak try crepe punya..nak tahu ye ke sedapnyer..hehehe

    ReplyDelete
  7. betul ke harga asal tu...arghhh, tak percaya tak percaya...hehehe

    ReplyDelete
  8. @aizu's life hahahahaha..sendawa bau semua ade..ahahahaha

    ReplyDelete
  9. @Ema Blog sedap kak..dr yg xsuke durian kalau makan durian crepe jie pun oleh terus jd suke jugak..hehehe

    ReplyDelete
  10. @♥cikmOt♥ betil la kakak..sile terjah Jusco skang okayh..hehehe

    ReplyDelete
  11. semuanya nmpak sedap.. tingin nk mkn durian crepe tu.. :-)

    ReplyDelete
  12. Salam falsya...Aduiiii,jadi lapar perut k.atie tgk laksa yg mmg perghhhh tu!
    Cantik gebo tu..merah menyala.Bilik k.atie pon cadar,selimut,langsir...semua merah!.Walhal peminat fanatik biru..hikhik

    ReplyDelete
  13. Betul...... dah makin kecik kan crepe durian tu.. mencikkkk! Tak puas.. ;p

    ReplyDelete
  14. wah kau
    tak bludak ke ko mkn asam lps tu duyan?
    asid tu..
    aahha
    klu aku lama dah muntah
    takleh matching 2 in 1
    klu mkn doyan
    doyan je
    klu asam pedas tu
    asam pedas je
    usus dah tak thn maa..
    usus tua..
    ahahah

    ReplyDelete
  15. @IntaNBerliaN sedap tau ina..sekali makan nak kagi..hehehe

    ReplyDelete
  16. @sal ya itu yg falsya makin domok tuh kak sal..hehehe

    ReplyDelete
  17. @♥♥azatiesayang ♥♥ falsya pun lapo jugak tgk gambo tuh..hehehehe..warna merah nie sebenarnye cantik tau kak..naik je color..hehe

    ReplyDelete
  18. @::EIDA:: kan eida..tah pape tah makin kecik..sekali ngap je..kalau dulu 2 kali ngap..sedihhhh..

    ReplyDelete
  19. @Sidratul Muntaha percaya x aku xbluwekkkk..hahahahahaha...kirenye aku nie perut muda la nyeah..kuikuikui...itu kire desert la after assam laksa..hahahaha

    ReplyDelete
  20. Dh lama x mkn asaam laksa tu..
    Yg kt dlm jusco tu kan?
    Slurrppp...meleleh airliur! =)

    ReplyDelete
  21. @Nad @ MamaZN u is correct..hahahaha..sedapkan nad..nyum nyum...

    ReplyDelete
  22. Entry yg menyelerakan.hehe.gebu2 tgk DC tu.

    Tako Tao tu mcm da naik harga je.semua nak naik harga kan skrg ni.huhu

    ReplyDelete
  23. kak syaaa,
    durian creepe tu nampak sangattt menggoda okk! T__T

    ReplyDelete
  24. laksa tu mengiurkan.. seyes x pernah makan tako tao ni.. hahahaha.. selalu lalu lalng jer kat jusco.. pttlah nampak ramai dok beli sedapp yer....

    tghhh keroo ni murahnya... harga tu jauh btl bezanya... yer...

    ReplyDelete
  25. Terliur wei!!! tengok pic paling atas..

    ReplyDelete
  26. cantik nye cadar tu.. aku pon suka gak bli cadar2 ni.. eh sedapnye tako tao tu... mcm lama x makan plak... hahhaha

    ReplyDelete
  27. makanan wajib beli bila g midvalley...TAKO TAO

    ReplyDelete
  28. @FiZ sedap kan..tako tao tuh dh naik harga nyeah..xperasan..hehe

    ReplyDelete
  29. @nadia sbb tuh la akak selalu tergoda sbb sexy sgt..hhahahaha..

    ReplyDelete
  30. @Masya laksa tuh mmg sgt2 sedap..nnt kalau lalu lagi sila beli n rase..sedap..;)

    ReplyDelete
  31. @Che Rosliza Che mat falsya yg tgk nie pun sama terliur jugak..canner?..hehe

    ReplyDelete
  32. @watyz berhantu kan cadar2 nie waty..aku pun sama xleh tgk cadar..mesti nak beli je...gie jusco skang beli..hahaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...