Friday, November 23, 2012

:: Syiling Mok Mok ::

Satu hari tuh kiteorg laki bini duk kire syiling2 mok mok..nasib baik la mok mok nie jenis yg asing duit..50sen satu tmpt, 20sen satu tmpt, 10sen satu tmpt, 5sen pun satu tmpt..bgs kan domok kite tuh..kalau dpt kat bini domok tuh, mmg semua duit2 tuh satu tmpt..xde de nak asing2kan tmpt..hahahaha..gile pemalas..ye mmg saya agak malas bende2 remeh nie..kuikuikuikui..

Tp bgs jugak mok mok wat gini..xde la buang masa nak mana nak asing2kan, mana nak kire lagi..kire duit 20sen ngan 50sen okayh lagi..paling xsuke bile nak kire duit 10sen..berpino2 mato..rase mcm nak ngelat je tau bile time nak kire duit 10sen..wakakakakaka..

Pastu mok mok mintak tlg kite bawak gie bank duit2 syiling tuh semua..bapok beratnye duit2 syiling tuh..mmg xleh letak dlm handbag..mau putus tali..sekali bile masuk dlm bank, akak tuh kate mesin duit syiling rosak la plak..adehhhh, buat penat je..hurmmm..

Sudahnye MIL kite gie tukar kat pasar borong..hahahahahaha..

agak2 u'olls la kan, 2 beg plastik nie ade brape hengget?..alaaaa, saje2 je nak teka2..lucky guess..xde hadiah tau..hahahahaaha..

20 comments:

  1. bgs btl mok mok....kita sama main campur jer...hahhahaha

    ReplyDelete
  2. baguslah mok mok buatkan asing-asing..memang jenuhlah nak kira bila disatukan..kat rumah suami akak yg selalu masukkan dlm tabung..

    ReplyDelete
  3. kak sya, RM70 kotttt ;p
    kak, kalau tibe2 esok terfree, jom la join photoshoot ni. ajak geng2 akak sekali ye.

    http://www.nadiafarahida.com/2012/11/perhatian-kepada-semua-blogger.html

    kalau ada apa2, contact nadia dekat sini ye.
    0197564019

    ReplyDelete
  4. dalam60rm kot....tang pekataan domok tu kan, laki kiter pon ada penah panggei kita domok..adeh..

    ReplyDelete
  5. mmg org laki ni dier x suke gune duit syiling yek... klu Mira jumpe duit syiling hubby, Mira akan masukkan dlm tabung anak2. kire menabung gak tu kan... utk anak2 di masa dpn...

    ReplyDelete
  6. Sy pn menabung kat opis ni ha, bila penuh je g tukar kat cafe dekat2 ni ha, blh la cover duit poket sikit, tp cara mokmok ni bgs jgk, asingkan siap2 xpyh susah2 time nk kira nti

    Sy teka RM200++ syiling tu, btl dak..??? hehe

    ReplyDelete
  7. banyaknyee dik
    rajin mok mok simpan dan kumpul ..
    hurmm kedai2 runcit suke lah nie ;)

    ReplyDelete
  8. Dalam serat lebih kot? hari tu ida tukar syiling satu plastik je dah 50.. ni dua plastik penuh.. perghh!!

    ReplyDelete
  9. Rm125

    Npe tak tukar kt jusco? Bleh tukar ngan voucher jusco =)

    ReplyDelete
  10. 2 plastik = 2 ratus kot...

    nory & abi pon suka kumpol duit syiling dalam pasu...hehe..suka dgr bunyi duit syiling tu , *keching...keching**...tgh2 bulan korek gi tukar kat mamak...hehehe

    ReplyDelete
  11. Salam falsya.K.atie mmg byk guna duit syiling...tambah2 klu time nk byr duit supplier biz HB,kena siapkn duit kecik.
    Tp k.atie paling suka kumpul duit syiling 50sen...dr tahun lps..tak penoh2 lg tabung.hikhik

    ReplyDelete
  12. Banyaknyer.. Nurul paling x suka nak kira duit 10 sen & lima sen.. huhuhu

    ReplyDelete
  13. rajin nye ngire duit syiling... atie duk penuh 2 tabung tapi malas nak kire... cam leceh jek... hehehehe

    jom singgah
    http://atierashid.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. banyak tu.nik penah gak kumpul duit syiling.suh hubby pi tukar. dekat 600 gak dpt..hehe

    ReplyDelete
  15. hee,baru tadi nana p masuk duit syiling kt bank:) berat jap beg sementara nk smpi bank tu..huhu

    ReplyDelete
  16. Banyaknyerrrr....en suami kite pn suka kmpul duit syiling

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...