Thursday, November 8, 2012

:: Homework ::

Kite kat umah nie pun ade homework gak tau u'olls..ingat xde ker?..hehehe..mok mok suruh kite wat filling..skang nie dh organized dh skit segala statement2 mok mok..statement saham la, statement itu la, statement ini la..so skang nie mmg keje kite is to filling all the statements dlm file..

Sbb mok mok nie jenis yg menyimpan segala2 yg berkaitan..contoh mcm kete mok mok tuh..dari A smp Z die simpan..segala bil2 service dr first year smp skang nie ado laie..kalau kite tah mana2 tah pegi..buang dh kut..hehehe.

Bile kite wat filling dpn die mesti mcm, "ooo, mcm nie ke?".."ehhh, ade nyeah file cenggini?"..hahahaha..ape la domok nieh..bende dh lama guna dh kut..;))))))

Pakar IT, pakar ekonomi
Jaguh sukan dan juga jutawan
Berkereta jenama negara
Megah menyusur di jalan raya..

Hahahaahhaaha..sapo tau lagu nieh..mok mok kan dlm bidang IT..so kalau mok mok cite ape2 yg berkaitan ngan keje die kan, mesti tetibe je kite nyanyi lagu nie..pastu ngan mok mok join nyanyi skali..laki bini perangai mcm hape jer..ngeh3..tp kite selalu kate ngan mok mok, "tp u bkn berkereta jenama negara so u bkn pakar IT pakar ekonomi la"..bengang je domok..hahahahaha..

p/s : u'olls, i'olls nak mintak maaf la sbb kite xberkesempatan nak terjah2 nak balas comment2 u'olls..sbb skang nie ade je yg menalipon ajak gie sana gie sini..kadang tuh bwk mak kite gie makan..pastu bile dh kuau mmg smp malam la kan..nie pun kak long baru kol ajak kuau..baru je nak mengadap pc meramas mesra ngan u'olls tau...sobsssss..balik kang kite terjah blog u'olls okayh..sorry sgt3..

28 comments:

  1. hahaha cukup la kena buat gini kt opis
    koser aku nk buat filing2 kt umah plak
    bagus laki ko..
    laki aku pn jenis simpan resit segala..tapiii bukan sbb nk buat rekod
    sbb malas nk buang kemas laci kt umah tu
    dpt resit ape sume main sumbat ikut dan dia jek

    ReplyDelete
  2. Ida memang buat filling kat rumah pun.. segala jenis bils, kad waranty brg elektrik, macam macam lah... letak dlm file.. filling untuk kereta&moto pun ade..... huuhuhu

    ReplyDelete
  3. Kitrg pun wat filing kt umah ni..segala mala bil2 tu simpan nnt leh wat rujukan..tp takde la 3-4 thn lepas punye pun ada, hihihi...

    ReplyDelete
  4. Ayu pun buat filing mcm nie..senang kalau nak check apa2..tapi tu la..leceh sikit la..

    ReplyDelete
  5. senang kalau buat filing, senang nak carik kalau tgh rushing, takdelah tergodek2 sana sini..hehe

    ReplyDelete
  6. senang kalau buat filing, senang nak carik kalau tgh rushing, takdelah tergodek2 sana sini..hehe

    ReplyDelete
  7. bgs sebenarnya kat rumah ade sistem filling ni memudahkan kt jugak, kalau rajin buatlah 5s.. lg bagus.. ade tetamu dtg kat rumah idaklah terjerit² mane letak pinggan.. mane kopi.. mane jag pandailah mereka cr kalau ade label hahahahahaha.....

    ReplyDelete
  8. mmg pentin gak filling system ni.. bila ada rekod, senang nak rujuk bila diperlukan nnti..

    wah, syoknya org tu.. ramai betul yg ajak dia keluar eh..

    ReplyDelete
  9. @SyaNa ko tau xsyana, filling lah paling aku malas skali nak wat..cukup xsuke..tp bile dh suami yg bersuara, saya menurut perintah..hahahaha

    ReplyDelete
  10. @::EIDA:: kadang mmg perlukan wat filling nie..senang utk masa dpn..nak keep track segala..

    ReplyDelete
  11. @Nad @ MamaZN bgs2..meh kite sama2 wat filling okayh..mok mok kite 2 3 4 thn lps punye pun ado laie nie ha die simpan..hehe

    ReplyDelete
  12. @mummy_ayu kan ayu..mmg kalau wat filling nie sgt3 senang nak tgk2 balik kan yg lama2..

    ReplyDelete
  13. @Nory Zoulkefle tau xpe..selalu kan kalau bende yg kite nak crk la yg selalu kite xjmp..hahhaa

    ReplyDelete
  14. @Masya hahahahha..kite selalu dgr husband kite merungut2 pasal 5s nieh..jenuh jugak mcm tuh..usahkan tetamu, tuan umah pun xleh jmp nnt...hahaha

    ReplyDelete
  15. @Zana Adieyza bile dh wat filling kt umah nie baru lah tau betapa pentingnye filling..hehehe

    ReplyDelete
  16. kak sya, dah boleh apply jadi PA first class ni. ;)

    ReplyDelete
  17. kat umah ni suami kak fieda yg buat keje2 ni..hihi

    ReplyDelete
  18. dulu rajin jugak wat cenggini...skang sejak bz melayan anak anak agak mls sket...bile nk cri balik kelam kabut bis satu rumah bersepah dgn bil2..hahaha

    ReplyDelete
  19. kikiki..kelalau la kamu suami isteri..bagusla ada isteri yang rajin menfailkan all the docs...eh, gugurl dh tk keje ehhh...

    ReplyDelete
  20. dulu akak buat dik
    skrg x dahhh
    x dannnnnnnnnnnnn huhuhu

    ReplyDelete
  21. @nadia tau xmana comp nak hired PA yg tekun mcm akak nie..hahaha

    ReplyDelete
  22. @fieda suami falsya failed bab2 filling nie kak fieda..tuh yg falsya kene wat tuh..;)

    ReplyDelete
  23. @PinkUmmi nie pun agaknye mula2 je..dh lama2 nnt kite sama la gamaknye..hahaha

    ReplyDelete
  24. @iduraz kene wat la awak sbb berterabur semua statement3..itu yg wat jugak tuh filling..;)

    ReplyDelete
  25. @ieda falsya bakal menyusul mcm kak ieda jugak..hehehehe

    ReplyDelete
  26. ayah kita pun jenis simpan smua bil2 nie.. bertimbun2..

    ReplyDelete
  27. husben akak suka suruh akak buat filing. tapi kena make sure ingat kat maan letak barang tu. kalau tak dia membebel la sebab kadang2 tu tak ingat. muahaha...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...