Wednesday, November 21, 2012

:: Urine Infection (AGAIN) or Appendix ::

Now, which one u'olls prefer?..urine infection ke appendix?....kalau kite la kan, kite pilih OR..wahahahahahaha...sbbbbbb dua2 kite xnk..urine infection xmau, appendix pun xmau..tp kalau appendix kene operate..lg la double tamau..uwaaaaaaaaaa...

2 mlm lepas dh start sakit dh..tp kalau nak diikutkan sakit mmg dh lama tp x sesakit 2 mlm lepas..2 mlm lepas kite terjaga dlm kul 1lebih..of course la early in the morning kan..bgn tengahari ape jadahnye..kuikuikuikui..terjaga sbb nk gie weewee..abis je weewee terus sakit..sakit ya'aauuwwww..rase mcm contraction nak beranak pun ade..ehhh, rasenye laaaa..kite xde experience beranak okayh u'ollsssss..hahahaa..

Smbl2 dlm kesakitan tuh sempat lagi kejut mok mok..tp mok mok mcm mamai2..mok mok tanye la nak gie spital or klinik x?..bile dh jawab, tau2 je smbg dengkur..confius jap..ngigau ke..hahahaha..bile 2 3 4 kali mok mok ulang2 gitu jer, terus mcm xpe la, esok la gie klinik..pastu sedar2 je dh pagi..bile mase kite tertido pun xtau..ngeeeee..bgn pagi je mmg xde sakit ape2..sekali bile semlm mlm, time nak dinner, tetibe je sakit..sakit gile wehhhhhh...mok mok abis makan je terus shoot gie Hosp. Selayang..nasib baik la no tuh kejap je..xsmp setengah jam dh kene panggil..

Urine dh diambil n kite pun tunggu la result kat luar dgn harapan bkn batu karang dan yg sewaktu dengannye..lg seksa rasenye kalau ade batu karang nie..tpppppp bile dh dpt result, doc tuh kate, most probably, urine infection or appendix..but doc tuh kate mcm more to urine infection..so kite kene makan antibiotik n ubat ape ntah yg sgt3 la xbest tuh dlm masa seminggu..kalau seminggu ubat dh abis makan but still sakit lagi, kene gie check balik sbb takut appendix..uwaaaaaaa..

Tamau dh makan pedas2..tpppp kalau xpedas xsedap laa plak kan..sobbbssssss..ye ye je kan tamau makan pedas..hurmmmmm, jgn percaya la u'olls..kite pun xpercaya kat diri sendri yg kite nie xkan makan food yg pedas2 lagi dh..wahahahahahha..so kite lihat after 1 week..mcm mana resultnye..

ubat2an utk seminggu..yg liquid tuh sgtlah xsedap..asyik nak muntah je bile minum..

23 comments:

  1. ciannya dia....kna bnyk minum air kosong tau ...cepat sembuh, hope x de pape yg serius k...

    ReplyDelete
  2. Hosp Selayang ni mmg suke beno urine infection kot.. kite aritu pon die saspek gak urine infection.. siap ambik sample di bawah situ ye adik2 dan kawan2.. sakit plz! huwaa..

    ReplyDelete
  3. banyak minum air klau btl urine infection....hrp2 bkn appendices lh...

    ReplyDelete
  4. oh get well soon...

    byk kan minum air barli suam...

    ReplyDelete
  5. Gegurl banyakkkan minum air.. Get well soon.. take care..

    ReplyDelete
  6. kawan pernah rse mcm tu tengok dia pun alahaaii, kesian nyee nahan sakit tuu. hope xde pape yee. Elakkan la makan makanan pedas tau tau tauu.

    ReplyDelete
  7. alahaii...akak pun pilih or jugak...
    cepat baik ye, jaga pemakanan sama...

    ReplyDelete
  8. sy pun pilih OR....hope Falsya ok...

    ReplyDelete
  9. get well soon, dear...

    nory pon selalu jgak sakit time nk weewee..tp tak penah gi check...mybe kurang minum air kot...hurmm..

    ReplyDelete
  10. haih get well soon babe.. i penah kena dulu sampai ada trace of blood kat urine. sumpah sakit amat.

    ReplyDelete
  11. xsuka la makan ubat urine infecction ni. sbb ubat syrup !!!! tolonggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg

    minta dijauhkan. kite dah la susah nak makan ubat.

    ReplyDelete
  12. potcit mgm tak sedap
    ko ganti dgn berry yogurt
    insyaa Alah baik
    aku dulu time pregnant selalu kena
    eh?!
    mcm ko nak pregnant je?
    ehehhehe

    ReplyDelete
  13. Pernah kena UTI masa baru-baru kawen dulu. Bencinya! Tak selesa btol. Huhu. Hopefully tadek apa-apa yang serius ek.

    ReplyDelete
  14. itu yg jd mslhnya, bila xpdas xsedap plak.. tp kalu bab2 operate mmg takut.. adehh.. *

    ohya, apa cite dgn tiroid nan tu skrg ek

    ReplyDelete
  15. saya pun suka pedas sampai keluar air hidung

    get well faster.amin

    ReplyDelete
  16. ciannya kat falsya...semoga cepat sembuh ya dear..

    ReplyDelete
  17. get well soon falsya. amin. salam kenal.

    ReplyDelete
  18. Moga cepat sembuh k!
    Kite dulu2 slalu kena urine infection tu
    Sgt sakit, huhu!

    ReplyDelete
  19. get well soon. in shaa Allah, tak ada ap2 kot.

    ReplyDelete
  20. kita pun suka makan pedas hihihi nasib baik tiada apa2..

    ReplyDelete
  21. Sy tgh mengalami sakit yg sama skg ni.. and this is my 2nd time. Haritu g klinik doc kata uti..hmmm...sakit sangat skg ni.xmmpu nk bgrak kmna2 :'(

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...