Thursday, December 8, 2011

:: Batu-batu & Manik-manik ::

Batu2 ngan manik2 nie kan kalau org yg menjahit tuh pandai n kreatif,mmg nmpk cantek sgt..teringin gak nak belajar tp tangan nie "lembut" sgt smp xleh nak menjahit..hehehe..sebenarnye x reti la nak menjahit bende2 nieh..takat jahit baju ke seluar ke yg koyak2 boleh la..ape guna time sekolah belajar kemahiran hidup..hahahaa..

Last 2 weeks,baju nikah dh siap..last minute kan..itu pun mok mok dh membebel2 kat telinga nie.."bile nak wat baju,bile nak wat baju"..dh mcm dejavu dh rase..ulang bende sama..dh mcm kene hypnotize pun ade gak..pastu bile dh xtahan kene bebel baru la gie anto..hehe..baju kurung moden yg plain je kut..4 hari dh siap dh..kejap je pun..mok mok je yg cuak lebih..apadaaaaa..

Bile collect baju tuh je kan,mmg x puas hati tau..itu x try lagi..bile smp je umah,terus la gie try..x nyempat2 kan..bile try je kan terus muncung mulut..terus kol mak,"org tuh wat x cantek la baju adik nieh..ntah ape2 ntah jahit..span kat baju dh mcm org main ragbi dh"....pastu mak kate tunggu die balik umah dulu tgk mcm mana gaya baju tuh..after kol mak,kol mok mok,mengadu bende sama..tp kalau mengadu kat mok mok pun die nak wat ape..paling kuat pun die ckp,"abis tuh mcm mana,u nak i wat ape?"..adeh..org nak mengadu nasib je la mok mok oiiiii..pujuk2 skit kasi tenang hati jeeee..hahahaha...

Bile mak balik,die tgk baju n die suruh gie anto baju tuh kat member die punye anak utk jahit manik2 & batu2 kat baju bagi nmpk cantek skit..so anak bongsu pompuan die yg manja lg gedik nieh yg asyik moncong je mulut dr td,pun bertindak lah mengikut arahan bonda terchenta..gie la sana ngan mak n along..mule2 mcm x confident tau..boleh ke die jahit nie..tawakal je la..pastu bile dh seminggu mcm tuh mak kol suruh amek baju..dh siap katenye..bile nak amek tuh nebes gak la..sekali bile tgk,caaannteeeknyeeeeee!!!..lain dr yg lain...sgt kreatif okayh akak tuh..tp  die xwat belah bwh baju tuh..pastu sume dh suruh die tambah yg kat bawah tuh,die pun xleh nak kate ape just ikut je..so tambah lagi hari nak jahit manik2 and batu2 kat bwh baju..semlm amek kan,terus rase x sabar nak pakai..it is very simple tp cantek..sbb mmg tujuan baju tuh utk simple sbb nnt after kawen leh recycle utk gie mana2 wedding..terima kasih akak!!..



3 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...