Monday, December 26, 2011

:: Northam All Suite Penang ::

Northam All Suite Penang nie la tmpt penginapan me n mok mok 4hari 3mlm..mule2 dgr lamanye 4hari 3malam..nak wat ape kat sana lama2..tp bile dh smp sana,mmg rase xcukup sgt masa tau..rase mcm nak extend je lagi..hehehe..dh la mule2 smp tuh silap tmpt..nama dh betul dh tp yg first2 kiteorg pegi tuh Northam Tower..masuk2 je dh mcm nak gie opis dh sbb mmg building opis pun..siap ade college lg kat dlm Northam Tower tuh..nasib baik la ade org yg baik hati tanye kiteorg nak gie mana sbb nmpk kiteorg mcm confused..then the nice guy gave us the direction..rupe2nye sebelah je...damn!!..hahahaha..dr luar mmg cantik Northam All Suite Penang nieh..time mlm hotel tuh color gold2 gitu..auwww!!..hahaha..

So dh parking kete semua,gie checked in n terus gie bilik...masuk je bilik,i was like so damn speechless coz the suite sgt cantek..our suite face-ing the beach..mmg nearby je ngan hotel pun pantai tuh..siap ade jakuzi u dlm toilet..hikhikhik..kat katil siap ade dieorg wat love ngan bunga rose..tgh2 explore suite tuh then bell bunyi..mok mok bukak la..manager yg on duty that night came together with cake..pelik gak coz birthday masing2 dh lepas..hahahaa..rupe2nye,time register mok mok ade mention"on honeymoon"..so sbb tuh la dpt cake bagai..n bile nak keluar je,manager die siap ckp "Happy Honeymoon"..tp dgn senyum yg one kind..hahaha..bengong nieh..

Every morning mmg kiteorg breakfast kat sana..first day siap breakfast ngan abg2 polis lagi..sombong betul abg2 polis tuh..nyampah mak..2nd day kat sana after breakfast me n mok mok gie jln2 nak tgk swimming pool..pool die kat 9th floor..cantek pool kat sana..infinity pool..bile dh tgk mcm tuh mmg x sabar2 la nak terjun..hahaha..nasib baik dh get ready dh..bile mok mok masuk pool dh mcm dugong tercampak dr laut ke swimming pool dh..splaaasshhhhh!!!..dh la tuh,siap buat gaya renang berirama lg..yg style kaki ke atas bdn ke bwh..dh la betis besau..nmpk mcm pelik gile..hahahaha..




nie hotel waktu malam..dpt snap ini je..
nie la cake tuh..xsedap pun..but doesn't matter..it's a thought that counts..hehe


this is why they called infinity pool..hard to explain..tgk then baru tau..
Overall la kat Northam All Suite Penang nie mmg best..dr ke staff, service mmg bgs..their hospitality at that time was very superb..mmg xde la nak merungut2 kat sana..semua okay je..they all very friendly,very helpful and very very lah..semua la very the..hahahaha..kalau gie Penang n ade duit lebih duduk la kat Northam All Suite Penang nieh..mmg berbaloi-baloi..harga 1 malam around RM200++ kut if i'm not mistaken..quite cheap for suite mcm tuh..






0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...