Wednesday, December 7, 2011

:: Ragam Manusia ::

Kat dunia nie kan ade mcm2 ragam manusia tau..ade yg baik,ade yg menyakitkan hati ade yg kadang nak lempang je muke dieorg..tp mak kan baek hati...kalau mak lempang dieorg sama je la perangai ngan dieorg..ade yg depan kite elok je,baik je..pijak semut pun xmati lah senang cite..tp belakang2 kutuk2,maki2,ckp bende yg xelok la..org2 mcm nie lah yg akan gua jauhkan..

I'm kinda person who is very hard to hate someone..but once i hate that someone,forever i will hate her/him..don't really cares who is she/he..but of course la kan if i hate that someone maybe he/she did something wrong to me..but if i don't even know him/her pun,kalau they did something wat hati mak nieh sakit,automatically  i will hate them also..example mcm people from my mok mok nye history la..i don't really care if he still wanna contact with his ex ker,scandal ke or die nye admirer ke,ape2 je la from his history..but they have to put some,ermm not to say some la,maximum barrier to each other..me also still contact with my past..but kiteorg semua tau yg kiteorg dh ade commitment..so takat kawan je la..sometimes my mok mok still layan as courtesy of friends..tp ade gak certain pompuan from his past yg still can't accept yg my mok mok ade i..

Masa mule2 me n my mok mok dh serious kan,ade la sorang hamba ALLAH nie yg called my mok mok tengah2 malam n ckp ntah ape2,menangis mcm org gile..siap tanye kat mok mok,"cantik sgt ke pmpn tuh,bgs sgt ke pmpn tuh,ape lebihnye pmpn tuh,ape kurangnye i smp u pilih die,bla bla bla,yada yada yada"..ehh pmpn,kalau ko bgs sgt,kalau ko cantik sgt,die dh pilih ko lama dh..xyah smp nak tunggu ko melalak mcm org gile..korang pun bknnye ade wat declaration jd bf gf pun..pastu ade la ayat2 yg pmpn tuh ckp kat my mok mok..xyah la nak cite kat sini..too personal..but seriously very shitty la that bi#*h,i was shocked when i heard that..ko dh la pakai tudung..bertutup litup beria bagai, tp mintak bende yg bkn2 mcm ko tuh xpakai tudung jer kan..baik ko bukak je tudung ko tuh kalau ko nak berperangai mcm tuh..org mcm ko lah yg memalukan nama org2 bertudung..pastu bercerita dentam-dentum bab2 agama mcm ko alim sgt xpenah wat dosa..bile dh tau mcm tuh mmg la i asked him to stay away dr pmpn gile nieh..as a matter of fact,my mok mok pun mmg x suke pmpn psycho nie..mmg nak larikan diri pun..sbb rimas n semak ngan pmpn gile nieh..

Time mule2 ngan mok mok byk betul dugaan dr pmpn2 yg ala2 slutty nieh..ade yg tetibe msg kat FB kate,nape nak kene tukar status "in a relationship" la..i dh suke kat u lama la..my GOD!!..smp ade yg remove my mok mok dr FB bile dpt tau die dh ade GF..tp mok mok pun ckp "ade i kisah ke dieorg nak remove ke ape..nak remove,remove la..i x rugi ape pun"..bile nak kawen nie byk kali i remind my mok mok,jgn sekali2 pernah terniat pun nak ajak pmpn2 nieh..kalau x,nasib u la sanding sorang2 atas pelamin tuh..hehe..

Xpaham la..ade gak pompuan2 perangai mcm nie kan..dieorg xrase malu ke bile wat mcm tuh..cube kalau skang nie dieorg flashback balik ape bende yg dieorg penah ckp n wat dulu..mesti malu kan..stupid!!..


2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...