Wednesday, December 28, 2011

:: Nasi Kandaq Line Clear ::

Perghhhhh!!..mmg sedap i tell u..nak menaip nieh sambil tgk2 gambo utk diupload pun dh start terliur dh..sedapnyeeee...nie kiteorg nye lunch pulak..kalau dh kat Penang,ape lagi yg harus makan..nasi kandaq kat sana la..Line Clear Restaurant nie mmg famous kt Penang..mmg kalau org luar yg dtg sana majoriti semua gie Line Clear nieh..kiteorg purposely kuar awal sbb takut ramai org..time tuh dh nak dekat lunch hour..tp bile smp je sana,mak aiii,ramai sudah org..dieorg nie start dtg time breakfast ke pe..hahaha..

Smp2 je terus beratur amek makanan..smbl2 tuh mmg mula nak terliur2..nasib baik la yg tukang cedok tuh ramai..so xde la nak beratur lama sgt..nasik penuh gile satu pinggan..belum campur lauk-pauk lg..hilang nasik..hahaha..harga kat sana pun not bad murahnye..padahal mok mok amek lauk mmg sakan..ngan sotong la,ayam la,telur ikan la,sayur kubis la, ape la..me myself amek lauk standard kalau makan nasi kandar..which is ayam goreng,sayur kubis,papadom ngan telur asin..kuah campur..eeeeiiiii,tetibe lapo la plak..

One thing about me kalau makan kan..xpenah pun nak cover2..makan main bedal je..sbb kan setgh2 pmpn bile makan ngan bf ke or mana2 laki la...mesti tersipu2 gitu..suap pun sikit2 n pelan2..makan pun tetibe penuh je ngan adab sopan..owh,tp tidak diriku ini..dr start first date ngan mok mok..makan mcm biasa je..xde nak cover2..tp xde la gelojoh..smp ke pipi n satu muke nak makan..haahaa..

Mule2 smp sana xde la lapo sgt pun..tp bile dpt je sit n terus makan smp x hengat dunia..abis satu pinggan..padahal nasi, ane tuh letak mmg berbukit kot..mok mok terkejut sbb leh abis dgn tenangnye..hahaha..after makan order lak cendol..order satu je sbb nak merasa..sedap gak la..

Nasi Kandar Line Clear
Mine
His
cendol..tp dh nak abis baru teringat nak amek gambo..;)

7 comments:

  1. ober tau lauk ko smpai nk melimpahhhhhh

    ReplyDelete
  2. caya tak kalau aku ckp aku xpenah makan nasi kandar kat penang wlpon dah berkali2 aku blk penang haha...

    ReplyDelete
  3. @Nana caya..sbb ko tau ko akan blk penang lg..aku bile je lg nk kesana..itu yg bedal semua tuh..haha..

    ReplyDelete
  4. errr... larik dr topik jap. gambo makan piza mana? hahahha

    ReplyDelete
  5. @watyz mesti la ado..tp camera kat mak mertua aku..dont worry bebeh..nnt akan aku post entry n gambo2 cun kite semua..hehe..

    ReplyDelete
  6. nampak sedap jer...penuh ngn laukk-lauk....ni kedai yg trademark AF tu kan?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...