Friday, November 21, 2014

:: Asal Boleh Je ::

Mek nie kan kalau dh ngantuk sgt, mmg asal boleh je die tido...selalu la gitu..kalau kat umah tuh, selalu bile smp umah, dh settled few things, kite akan duk ngan mek dulu..main2 ngan mek, gurau2 ngan mek, gomol2 mek..sebab bile nak masak kan, bukan la nak kate xleh masak..boleh je nak masak..tp nnt kang bersilat lebih kite kat dapur tuh ngan mek dr bersilat nak masak..hahaha..

Kang mulalah adegan merengek manja, adegan kutip-mengutip, adegan paut kaki, adegan selongkau tong sampah, adegan tolak stool..haahhhh nie yg paling mek suke buat..mek suke kuis2/carik2 kuku die kat besi drawer dapur..kite byk kali larang mek wat gitu sbbbbbbb mommy ngiluuuuuuuu la mek oiiiiii!..tp bile kite larang lagi die wat..eeiiii, kembang tulang pipi..kembang tengkuk..ngilu gigi..haishhh..dh la tuh siap gelak2 notty..grrr!

Tuh yg selalu bile mek dh tido baru kite masak..or daddy blk baru kite masak..bukak upin ipin kene tgk mood..kadang mek layan..ngekek2 mek gelak tgk upin ipin mcm paham nau..kadang sekejapan je jalannye..nak bg main ngan toys die mmg xsmp 2 minit dh boring..lagik suke main botol2 lotion mommy yg bersusun tuh, main remote tv, explore sana sini..

Bile kite dh duk sebelah mek je mmg suke la die..smbl kite berbaringan mcm dungong yg terdampar di tepi pantai, wakakakakakaka, mulalah memanjat2 kite..pastu pandai lak tuh carik puting die..dh sumbat puting, mulalah gosok2 mata nak tido..bile kite baringkan die "meh bobok ngan mommy meh", xnk pulop..last2 kite biaukan je die marayap kat kite..sekaliiiiiiiiii, eh eh tido dh!..ahahaha..

Kemain lagik mek..dh la ngam2 belakang ehem ehem mommy..kalau mommy buang angin mmg mek smp esok pagi baru bgn...pengsan..wakakakakaka..
smbl duduk gini pun jadik kalau dh letih penat sgt..

*yeay!!..esok cuti...nak heret daddy mek gie putrajaya..karnival upin ipin la u'ollssss*

15 comments:

  1. alolooo...ngantok sgt le tue... comel jer fesen tido mek qisya....hehe

    ReplyDelete
  2. hehehehehe..senang bwk jalan mek ni ngnatuk je tido la tang mane pun :D

    ReplyDelete
  3. oooo karnival tu start esok ehhhhh?

    ReplyDelete
  4. Comey. Ha3.mcm aed.
    pgg drumstick pn blh lena. Bygkn.
    ps: beb ada FM lebih x?
    Nk tukor blh?

    ReplyDelete
  5. comeyyy la mek ni.. tido duduk pun boleh ye. apa la yang dipenatkan sangat tu?

    ReplyDelete
  6. Assalam sya,
    YaAllah patutla iols nengok pelik ajer gambor tu
    ghopenya dblurkan part tutttttt...he3
    bahagian empuk bak bantal gitew
    kuang3 he3

    ReplyDelete
  7. Senang tak banyak kerenah..
    Janji perut kenyang, mengantuk tidurlah ye:)

    ReplyDelete
  8. membayangkan dia tersengguk2 menahan mengantuk.. ;)

    ReplyDelete
  9. heheheeeh comei je kan ..tu dh kes ngntok sgt2 le tu ... yg penting tu apa kes nk tunjuk montot tu ..bj dh kecik dh mummy... sile borong bj upin & ipin bnyk2

    ReplyDelete
  10. Best kan ada baby stage ni..dah pandai main2 manja. Part sengoh nak tunjuk notti tu yg takleh tahan.

    ReplyDelete
  11. kikikik mek oo mekkk...

    pasya..memang pun payah nak masak kalau ada anak kecik...
    aku ni nasib baik sarah dah boleh harap tgkkan adik2 kalau tak memang tak berasap dapur..kna tgu laki balik kekekekekeke

    ReplyDelete
  12. senang tido takper.. yg susah tido nak kena buai lah nak kena dodoi lah.. silap2 bapaknya sebelah dah sampai Alaska... anaknya masih lah tak lelap2 lagi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...