Friday, November 28, 2014

:: Mek! ::

U'olls silalah jamu mata ngan gambau2 mek..mommy mek kebizian skit..
 nie kes penat sesgt penat la nie..sejak boleh berjalan nie kemain lagik satu umah die tawafnye..berjalan je..jalan benti pastu gelak2..jalan benti pastu tepuk tgn..so mommy ngan daddy kene jadik clown duk gelak2 sekali ngan clap2..suke mek bile org puji..kemain lagik..

Owh ya!..mek dh boleh berjalan..weeehuuuuu!!!..mommy mek is happy!!!!..sebelum setahun dh boleh dh skit2..masuk setahun je dh stabil..tp bile pakaikan mek kasut die macam rase lain..bile pakaikan kasut terus jd mcm baru nak bertatih2..kalau xpakai kasut kemain lagi satu tempat tuh die pusing..

Mek nie kalau bab tido alhamdulillah senang..senang bile nap time la..time tengahari ke dlm kul 8 tuh ke..tp kalau nak tido mlm, yg mmg tido terus pengsan smp ke pagi tuh, mmg kene kite gak..kalau daddy yg tidokan, mmg mengamuk sakan la jawapannye..kalau nap time tengahari ke petang ke, xpe daddy yg tidokan..
 penggila remote..suke nau ngan remote..mek suke bile die tekan2 pastu kuau something kat tv..haaaaa, die punye gelak suke mcm satu achievement terbesar sgt laaaa..hehe..
 eeiiii mek!!!..mommy geram sama u..i gigitttt u nnt tau laaaa..
 gambar nie mak kite ke kak long kite duk wassup..mek ikut nenek gie bank..nenek nak tukau card..kemain lagik suke die..tp mcm cacing kepanasan sbb nak berjalan tp kasut xde..kihkihkih..sudahnye berjalan jugak dlm bank tuh ngan kaki ayam sbb mek menggigil nak jalan sgt dh..ahahaha..
 arinie kak long kite jaga mek sekejap sbb mak kite gie spital..tuh tgh tido la tuh..gambau hasil wassup-an..
nie mek ngan ayah (abang ipo kite)..kemain lagik..smp xnk blk umah..bile kak long ngan abg ipo kite tanye mek, "jom balik umah jom"..mek geleng2 xnk..eeeiii, cerdik nau..tau je org ckp ape..time nie patutnye kak long anto mek blk umah kite tp tetibe kak long kite kol kate abg ipo kite nak jumpa mek..dh lama xjumpa so rindu nak tgk muke..tuh yg teruskan perjalanan balik umah kak long tuh..

Mek kan kalau balik ngan kite, kemain nangis xnk sbb die tau kalau balik ngan kite kompom terus balik umah..kalau ngan org lain selain dr kite, die tau akan gie jenjalan..haiyooooo mekkkk!..

9 comments:

  1. comel dia dengan remote macam budak besar, gaya pegang nak tukar channel tu :)

    ReplyDelete
  2. Assalam sya,
    kan3
    bebudak sekarang ni tetiap ari nak bejalan
    ujung minggu toksah cakap la kan3
    wajib berjalan
    kite dedulu kecik2 time cotik skolah jer jalan tau3

    ReplyDelete
  3. tahniah mek da pandai jalan. lepas ni boleh main kejar2 dengan mummy k

    ReplyDelete
  4. Siapa tak rindu dgn Qisya ni...

    ReplyDelete
  5. dapat imeginkn eksyen muke mek ble dpt tukau channel tv tuh.. hihihi

    ReplyDelete
  6. ahaha..budak mmg gila remote kot.. danish pun mcm tu.. tp dia gigit, buat asah gusi dia..

    ReplyDelete
  7. mek qisya ni dah cerdik.... tahu org nak gi jalan2... suka sgt...hahaa

    ReplyDelete
  8. mek bun yang dah cerdik sungguh...paham apa yg org kata kan

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...