Tuesday, November 4, 2014

:: Home Dec :: KL Convex ::

Sabtu lps kiteorg gie jenjalan kat home dec..
 kali nie baru betul..
Furnish & Decorate..
kihkihkih..

Sebenarnye kiteorg nak crk dining table..mana tau ade yg murah2 ker kan..bile jenjalan tuh mmg dh nmpk dh jmp yg terbekenan dihati tp ble tgk rege makngaiiiiiiiii mahainye wehhhh..RM2690 regenye ye kengkawan..adehhhh..cantikkkkk dining table tuh kite suke tp mahaiii bebenor..terus xjadi..lakik tolak stroller mek lajuk2, binik pun jalan lelaju ikut belakang lakik...ahahahaha..

Xde beli ape sgt pun kat situ..sbb xde ape yg sesuai utk umah tecik aiiiii tuh..

Beli,
 ini...drill..ini mok mok beli..kemain suke die..dh lama dh tingin nak ade bende alah nie..esoknye ari ahad, semua bende yg nak gantung abis die gantung..frame la lack la..hehehe..
tools yg ade..
 ini kalau gie home dec mmg wajib beli..gebo..ade satu booth tuh last year pun die wat sale gebo gak..murah die jual..sale smp 80%..walaupun kat umah kemain byk gebo tp beli jugak sbb murah..
key holder..xde la kunci bertindan2 dlm bakul kayu kite..
tadaaaaa..kihkihkih..

Skang nie kiteorg dlm proses utk meng-home-deco-kan umah..xsabaunye nak gie ikeaaaaaaa!!!!..

Okayh, ini cerita mek pulop..

Sepjg jenjalan kat home dec tuh, mek tido jeeee smp la dh kuau..alhamdulillah..kalau x jenuh nak berjalan xnk duk dlm stroller..kalau org xramai buleh le nak layan..nie gie sana ngan keramaian org lagik, mmg ssh ke pe tah nak bg mek jalan sendri..

 maap la ye..gambau blurryyy..kihkihkih..mek kan skang nie xleh nak duk statik dh..hehe..
 suke ye mek tolak stroller tuh..

Time nie tgh dinner..
 xnk lps menu..
 ingat biola ke mek..
 muke sedih kene tegur ngan daddy sbb duk campak2 menu ke bawah byk kali..sensitip betullll mek..
 bile dh boring duk lelama dlm baby chair, merengek2 nk turun..haaahhh turun ler..nasib baik table sebelah xde org..
 sebuk nk kemas jugak bende2 dlm plastik tuh..eiii shame2 la mek..
okayh, dh pakai baju tido dh..;)))

kite belanja video mek berjalan..;)

14 comments:

  1. Ye sis..kita kongsi birthday yg sama la sis..alahai..xsngka betul..so perangai kita nk kompem sama..17hb nov...xlama dah kan..kahkahkah

    ReplyDelete
  2. mek tu nak kena cubit tu...comey sangat...hihihi...

    sekarang nie pun tengah sibuk nak deco rumah...tp part drill dan tebuk tebuk tu mr hubby cukup payah nak buat...sayang dinding kata dia...alahai...

    ReplyDelete
  3. Wah...dah pandai dah nak berjalan2 yea...
    pasnie mommy ngan daddy kena simpan lebih tenaga la tok kejar qisya...:P

    ReplyDelete
  4. Yeay!! Qisya dah pandai jalan.. suka-suka-suka
    Tunggulah mummy & daddy tak lama lagi shopping daddy tolak storller kosong, mummy kena kejar Qisya hahaha.... itu auntie dah pasti dah Qisya.

    ReplyDelete
  5. Assalam Falsya,
    alololooooo nomeinya mek nonggek2 jalan he3

    ReplyDelete
  6. Bagus tu, beli brand Bosch...
    Saya dulu beli Black & Decker....adoiii...bagi saya, B&D ni ala ala 'pondan' sikit kuasa drill nya...hahaha

    ReplyDelete
  7. Deco sendiri lagi jimat. Sekarang kan trend DIY...hihi

    ReplyDelete
  8. Tahniah Qisya dah pandai jalan :)
    Lepas ni bole main kejar-kejardgn mummy n daddy.
    hehehe

    ReplyDelete
  9. best nye deco deco..

    qisya dah brp bulan ek..

    ReplyDelete
  10. betul tu, kalo tak kuat iman mmg mcm2 nak di sopingnye kalo gi home deco gini....

    alahaiiii comel dak tecik sorang nieh...bibir merah cute2 heheehehh

    ReplyDelete
  11. rajin mendeco umah.. kite ni tgk je la mmpu, sbb xde idea..hahaha

    ReplyDelete
  12. Kelakar tgk qisya pakai gaun. Muka boboi pakai gaun. Hehe...

    ReplyDelete
  13. comeynyer baju mek pakai tu....
    huhu.. klo g ikea rambang mata la//

    ReplyDelete
  14. suka tengok mek pakai gaun tu..hish..kiut sungguh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...