Friday, November 7, 2014

:: Today Is The Day :: Happy Birthday Baby Mek Mommy!!!! ::

Alhamdulillah syukur ke hadrat Illahi..

Setahun yg lps pada tarikh 07.11.2013, lahirlah seorang baby gurl yg comellll..skang baby gurl tuh dh genap setahun dah..subhanallah..seeee, how fast time flies..sekejapan je..rase mcm masih baru je gumuk yg teramat mcm badak sumbu..rase mcm masih baru je merasai ke-"buncit"-an perut..rase mcm baru je lagi rase kene "tendang", rase kene "siku", rase "mengeras", rase tetibe ade org tonggekkan muntut dr dlm perut..rase mcm baru lagi je rase sakit contraction tuh...

Rase mcm baru je rase kesejukan yg teramat sejuk lps kuau dr bilik OT..rasa mcm baru je lps rasa sakit perut dibelah..rase mcm baru je lps rase kene sembelit yg teramat sakit (sumpah part itu paling ngeri selepas bersalin)..rase mcm baru je rase rase rase rase rase rase semuaaaaa tuhhhh..

Rase tuh semua sgt2 sweet memories/moments bg kite..xpernah dan xakan kite menyesal..ya Allah, aku bersyukur dan aku berterima kasih yg teramat sgt kerana memberi peluang kepadaku utk merasai semua itu ya Allah..aku berterima kasih kerana KAU telah memberikan zuriat kepadaku dan juga suamiku..KAU kabulkan doaku..terima kasih yg xterhingga ya ALLAH..terima kasih kerana KAU telah beri peluang utk aku merasai betapa BESARNYA KUASAMU ya ALLAH..dpt merasa bila mana ade nyawa hidup dlm rahimku..subhanallah..T_T..

Arinie tau2 dh setahun...huwaaaaaaaa...sedihhhhh!!!..
kite masih lagik simpan semua nie..ade lagi tersimpan rapi..
ewahhhhh..tersimpan rapi katenye..

yang putih kitenyeeee..
yg pink qisyanyeeee..

siap dpt sijil tahniah lagik..comelnyeeee lahaiiii tapak kaki mek time baru lahir..

Mek lahir dekat Al-Islam Specialist Hospital, Kg Baru..

Setahun dah mek..gigi dah tumbuh 2 batang..
"nenek sudah tua
giginya tinggal dua"
kihkihkih..

Berjalan dh boleh dh tp belum sepenuhnye..bile bg jalan tuh jauh jugak lah langkahnye..makin byk akal..hati tisu..kalau wat bunyik "hmmmmm" je pun dh boleh wat cebik..manja!!!..

Kalau nak cite psl mek nie 3hari 3malam satu purnama pun belum tentu abis..hehehe..so arinie kite akan belanja semua gambau2 terowbek..

*Sorry la caca merba skit entry kali nie..ehhh, entry2 sebelum nie semenggah sgt ker???...ahahhaa..kite xleh nak concentrate taip entry..sbb birthday gurl duk mengacau..hehehe..xleh tgk mommy bukak laptop pegang mouse..hiksssss..biasalah entry auto publish..kate pun wat kat umah..\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\/k[kkk kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk <-- haaaa itu mek yg taip..mek kate tq aunties in sbb wish birthday mek..hehehe../\*

p/s : next entry akan penuh dgn gambau2 mek..ngeeeee..


22 comments:

  1. happy birthday mek..
    semoga membesar dengan sihat
    dengan cakap mommy daddy ye..
    panjang umur mek..dan murah rezki mek..

    ReplyDelete
  2. happy busday qisya...cpt kn dh sethn...

    ReplyDelete
  3. ehhehh... dah setahun yer qisya.... selamat Hari Lahir si tomey.... moga jd anak yang baik buat mommy n daddy....

    ReplyDelete
  4. happy birthday Nur Qisya Arissa
    dah setahun kamu ye..
    tak pernah jumpa kamu...
    tapi banyak cerita kamu yg acik jue tau...
    jadi anak yang solehah,bijak,hermat org tue...
    dipanjangkan umur serta dimurahkan rezeki selalu...

    ReplyDelete
  5. hepi besday qisya comel..kejap jer dah setahun..rasa cam baru lagik ni..
    pepon moga qisya membesar dengan sihat dan jadi anak solehah yer sayang..

    ReplyDelete
  6. alahaii mekk..kejap je mase kan..

    Happy Birthday to u sayangggggggg~

    ReplyDelete
  7. epi besday mek qisya bambam comel lote.. semoga menjadi anak solehah, taat kpd ibu bapa n berjaya dunia akhirat.. menten cute ye sayang..

    btl la, semua tu rs cepat sgt.. next weekend danish masuk 7bulan, rs macam kejap je.. blh x masukkn dalam perut balik.. haaaa...rindunya!!!

    ReplyDelete
  8. selamat hari ulang tahun yang pertama buat mek!!..alolo...ada cop kaki..memang terharu

    ReplyDelete
  9. Happy birthday mek qisya...
    Aunt nieyl doakan semoga qisya membesar dgn sihat...
    semoga menjadi anak yang solehah tok mommy daddy..
    menjadi pemimpin adik2 akan dtg... :P ( qisya minta adik kat mommy)

    ReplyDelete
  10. beb..jenuh esok menantu ko nak sebut nama bakal isteri dia dgn nama bapak mertua dia senafas masa kad nikah.
    ahahaha
    adoi.. sori ye.
    gurau je.
    kikiki

    ReplyDelete
  11. bestnya ada cert tu, happy birthday beautiful Qisya, kepada ibu juga tahniah dikurniakan baby yang comel. moga diberkati selalu. hugss

    ReplyDelete
  12. hepy besday mekkkkkk
    hessa ahad ni umuq setahun

    ReplyDelete
  13. Happy 1st birthday Qisya..
    Harap auntie tak tertinggal gambar yg mummy janjikan itu
    Auntie suka tengok semua gambar Qisya tak kira apa pun keletahnya..

    ReplyDelete
  14. hepi besday mek...moga jd ank yg solehah penyejuk mata & hati org tua ya

    ReplyDelete
  15. Happy 1st birthday sayang...keep smile ye baby moga jadi anak yang mentaati kedua ibu bapa, jadi anak solehah moga rezeki mu melimpah ruah wahai mek!

    ReplyDelete
  16. Assalam Falsya,
    Epy B'Day Mek
    Moga sentiasa dalam rahmat & lindungan Allah AMIN

    ReplyDelete
  17. hepi besday qisya!
    semoga sentiasa dirahmati allah swt dan menjadi anak solehah utk mummy dan daddy :-)

    ReplyDelete
  18. selamat hari lahir mek.. alahai dah setahun kamu.. cptnya.. masa berlalu... membesar jadi anak yg solehah yer.. bijak pandai ..

    ReplyDelete
  19. Happy born dah qisya yg comel. Smoga membesar sebagai anak yg solehah.

    ReplyDelete
  20. hihihihihi... aku pun simpan lagi suma gelang sepital dari zaman sarah ashraf smpai la irshad :p

    heppy besday mek..eh lambat plak aunty wish dlm blog..huhuhu

    ReplyDelete
  21. Happy belated birthday Qisya. Semoga menjadi anak yang taat kepada ibu dan ayah, agama dan patuh pada suruhan Allah S.W.T. Amin.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...