Wednesday, November 26, 2014

:: Bile Sinki Dapur Jadik Mini Pool ::

Kihkihkih..transform u'ollss...dr sinki dapur jadik mini pool..ko hadooo???..waakakakakaka..

Last weekend la..kemain susah nak mandikan mek skang nie,,mengicai2 sokmo..tah kenapa ari ahad lps kite mandikan mek kat sinki..xde sebab musabab..saje je..tp before tuh kite dh cuci bg bersih la kan sinki..berapa kali duk sental tah..sental bilas, sental bilas..byk kali gak la sental bilasnye..siap ngan sinki lagik satu kite duk sental..dua belah sinki kiri kanan kite wat bende sama..

Pastu tgh mandikan mek, asyik la nak duduk sbb nak tepuk2 air..kite dirikan mek, die duduk, kite dirikan, mek duduk..sudahnye kite tutup lobang sinki tuh bg takung air..haaahh, tepuk la air tuh puas2..abis dapur kite meghecik air merata..basah..xpo la mek..buek le apo pun..mommy mop la nnt lantai kalau basah sgt..
 kemain suke mel..mek mmg suke mandi pool..
kalau nmpk pool, punyelah menggelitis bdn nak masuk dlm pool..

Nmpk x umah yg pintu ade jaring ijo tuh..itu jiran belakang umah kite..kite smp naik segan ngan jiran kite tuh..kemain baik sgt bg mcm2 kat kite...alhamdulillah bersyukur dpt jiran mcm nie..sbb ape kite segan??..sbb kite xsmpt lagik nak balas pemberian die..kite plan weekend nie nak buat bubur kacang ijo bg ke jiran belakang nie ngan jiran kite lagi sorang..akak yg duk selang satu umah ngan kite..insyaAllah..
 eeeiiii geramnye lidah tuh..
 tgh pikir apo tuh mek oit..
 tepuk2 jgn xtepuk...;)))
 tuh baru belah atas ye basahnye..xtgk lg belah lantai mcm mana gaya pulop..
ade la dlm 10-15minit gitu mek berendam..kemain suke lagi die..

Okayh itu jer wat masa nie..tetibe otak tepu xleh pikir ayat dh..wakakakaka..

12 comments:

  1. sinki pon boleh yer mek...
    adoiii abis lantai basah lencun gamaknya tu..kihkih

    ReplyDelete
  2. hamboi2...
    bukan men suke lagi mek nie main air yea...
    nanti minta mommy beli mini pool ok..:)

    ReplyDelete
  3. ni bese la beb.
    ara sampai skrg buang tebiat mandi dalma sinki.
    wau wiii
    psst : anak pempuan je kot yg layan sink
    kih kih kih

    ReplyDelete
  4. sronok qisya main tepuk2 air dlm sinki ye..hehe

    ReplyDelete
  5. Assalam sya,
    KONSEP ni pun iols pakai untuk Fayyadh dedolu2
    skarang fayyadh tak brapa muat dlm sinki dah he3

    ReplyDelete
  6. hik hik comel la mek ni...tu tngn dh stndby nk bukak paip ke?
    sama perangan mcm medina la mek ni =)

    ReplyDelete
  7. dh kene beli tab dah tuk mek ni .. bior dia berenang2 dlm tu .. leh pakai smp selagi muat .. cm amni ar , gune yg akil punye dlu .. so tiap kali mandi , mmg berjam2 psl dia msukkan mcm2 bekas dlm tab tu smbil dia mandi , nak2 plakkkk dpt sabun .. haaaaa dh cm mandi buih

    ReplyDelete
  8. bestnya qisya berendam dlm sinki... kalau la acik nomi ni kecik nak jugak join qisya berendam...hahaa

    ReplyDelete
  9. Haha... kakak dulu pernah buat macam ini pada anak kakak tau Falsya.
    Sekali tengok Qisya kakak teringat kisah dedulu.
    Tengoklah suka bukan main anak dara Falsya nan gebus tu:)

    ReplyDelete
  10. kekekeekek saiz tgk muat boleh laaa masuk sinki heheeheh...mcm lieya laa mase anak2 baby2 suke mandi dlm sinki jek..senang citer tak yah angkat2 besen kan....kecah tu yg buat pening tapi takpe laa yg penting anak hepi kan....

    ReplyDelete
  11. Suka betul mek. Dlm sinki pon boley ☺

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...