Wednesday, November 5, 2014

:: Mek Boss, Mommy Driver ::

Sebelum mek belum boleh duduk and masih baby lagik, kite mmg letak die dlm car seat setiap kali nak anto or amek mek dr umah nenek mek..

Lepas mek dh boleh duduk dgn stabil, kite dh x duduk kan mek dlm car seat..just letakkan kat seat co-driver pastu pakaikan seat belt jer..lama gak la sebenarnye..since mek boleh duk sendri la..pastu tetibe one day timbul kesedaran..kite xnk take things for granted...like, "ooo umah nenek qisya dekat je..sekangkang kera je pun..3 minit dh smp dh"..

Sbb malang xberbau kan..qisya berry baru ye berbau..wakakakaka..takut nnt menyesal kemudian hari, baik prevent awal2 utk avoid bende2 yg x diingini kan..precaution org jawa kate..kihkihkih..dh la dr umah kite nak ke umah nenek kene lalu jalan besau..

Sbb bende kalau nak jadik xkire dekat atau jauh..kite xmintak, ya Allah mintak simpang la..mohon dijauhkan la bende2 yg xelok..so kite mintak tlg mok mok pasangkan car seat kat kete..nk pasang sendri boleh tp xreti..hiksssss..

Memula risau gak takut mek xnk duk dlm car seat..ye la kan dh lama xduk dlm car seat..tudung2 mommy je yg jd "passenger" tetap dlm car seat qisya tuh...bahahaahha..first day smp la skang, alhamdulillah okayh..ralit mek tgk luar..kene "rasuah" dgn biskut la tp kan..at least mek lagi double ralit..ahaksss..

 haloh haloh ngantuk lagi ke mek..
 tutup mulut mek..mommy jauh xsmp nak tutup mulut tuh..
 biskut tuh kan mek pegang je smp ke umah nenek..ahahaha..xmkn pun..bile kat umah nenek, biskut tuh die suapkan kat mulut org...kihkihkih..
eeeiiii geram la budak muncit tuhhhhh!!..

Lusa 07.11.14 mek dh sethn dahhh!!!!...owh my!!..

9 comments:

  1. Hahaha like a boss...better pakai car seat ni kan....hmm umpan tu sgt la penting

    ReplyDelete
  2. cpt dh nk sethn kn..rs mcm br je lg bersalin....tisya dlu kita tk guna car seat padahal ada tp xguna...sbr je la ulang alik keramat - sri gombak

    ReplyDelete
  3. boss kecik yg comel... geram tgk time qisya menguap tuh...geget baru tau....:)

    ReplyDelete
  4. Waaahhh.... betul-betul boss cumil ni.
    Auntie suka sangat kalau mummy buat N3 macam ni selalu.
    Tengok banyak-banyak gambar Qisya - puas rasa:)

    ReplyDelete
  5. Mek... Tutup molot mek...
    Rasa nak gigit2 je mek ni hah...
    Geram benau nengoknyer...
    Muahxxxxx kat pp mek..
    MommyMek TC lalink..

    ReplyDelete
  6. Cantik car seat mek. Memang kena ajar dok dalam tu. Nanti soh mummy gantung toys tau mek.

    Haaaa...nak setahun dah. Kejap jer rasa.

    ReplyDelete
  7. Dh x lm dh nk setahun. Aus lgsg xnak ddk dlm car seat. Letih mak. Start 5 bln xnak msk carseat lg. Huhu...

    ReplyDelete
  8. geram tgk mek ni.. kemain lgi mguap tu..
    betul la falsya..apa y falsya buat ni lgkah y sgt bijak.. walaupon dekat.. perjalanan bru 5 saat pon blh terjadi mcm2 kalo mde nak jd.. mcm kes lya eksiden kna rempuh navara bulan 3 aritu.. lya thumb print pukul 4.45, pukul 4.48 kena lnggar.. maknanya baru je keluar dr pagar ofis 3 minit.. huhu.. malang memang x berbau . bab2 keselamatn ni harusla diutamakan.. lg2 melibatkan anak.. bairlah berhabis duit pom.

    ReplyDelete
  9. amboi..mek punya seat ada curlassss..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...