Wednesday, November 19, 2014

:: Mommy Mek Tingin La Pulop ::

After dh masuk bilik kat Aloft Hotel sabtu lps, kiteorg gie makan..lapau weh..sabtu just makan roti telur je pagi tuh..pastu xmakan tengahari..tuh yg menggigil bile nak ke dinner tuh..tetibe mcm tingin lak nak makan sushi itu hari..

So ke Sushi Tei la kami..makan kat NU Sentral je senang sbb bersebelahan je ngan Aloft Hotel..kuau pintu je sebelah dh NU Sentral..

Mek arituh mood baik..semua org die tegur..semua org die layan..semua org die lambai..staff2 kat sushi tei tuh kemain lagik suke melayan si mek..ngan peel mek yg joyah tuh tetibe meninggi lak kan..org yg lalu lalang semua die pandang xberkelip mata siap ngan kepala2 duk ngikut org tuh gie mana..haihhh laaa..ikut pangai daddy la nie..daddy mek mmg suke pandang org especially pmpn la opkos..pandang smp pmpn tuh hilang dr pandangan..haaa, kan dh menurun ke anak dh..gggrrrrrr!!..

Pastu duk suke mengangguk kepala mcm org jepun..tau le kite makan makanan jepun mek..tp jgn le sepjg masa nak hait hait je..dh la paksa mommy duk hait hait jugak..hahahahaa..mek mek,,geram jer mommy..
 hait..kihkihkih..
 kalau gie makan sushi mmg salmon sesaje kiteorg order..
raw salmon!..sedapnyeeeee lahai..
 apotah namo sushi nie,,tp salmon la..
 kan salmon je yg byk tuh..
 hurmmm..kalau xsalah nama makanan kite nie tempura soba tuh..
 nie mok moknye..hurmmm, jgn ditanya apakah nama makanan nie..kalau korang tanye kite pasal doreamon ke sinchan ke mungkin kite boleh jawab lagik laaaa...huahuahua..

Pas dinner, mok mok gie opis..

lakik, "gie la jenjalan ngan kecik kat dlm (NU Sentral) nie"
binik, "tuh la dh alang2 smp sini kan..nak masuk jap la"
lakik, "ade duit?"
binik, "xde (smbl senyum cheeky)..ngeh ngeh ngeh"
lakik, "nah"

kihkihkihkihkih..

Bile masuk NU Sentral, kite punye expectation mcm gah sgt la NU Sentral nie..mcm Pavillion the second la..sekali bile masuk, hurmmmm, biasa2 je..dh mcm masuk Time Square or Sungei Wang..haaa, gitu le first impression kite..jgn tanye la ape kedai ade sbb kite xtgk sgt pun..kite sebuk ngan mek yg xnk dukung..nak berjalan je..

Pastu ternmpk kat bawah sekali, MPH ade wat sales..sooo turun la tgk2..takat tgk2 je la..ingatkan nak beli buku utk qisya..tp nnt dulu lah..tunggu daddy..hehehe..pastu ternmpk sebesar2 alam kedai MBG..kite suke sebenarnye singgah MBG nie..kat mana2 kalau kite ternmpk MBG mmg kite akan terjah..dulu selalu gie yg kat The Curve..buah fresh cantik2..penggila buah kalau gie tmpt gitu mmg xpandang kiri kanan dh..

Nasib la gie berdua je ngan mek...kalau daddy mek ado mmg sakan kite borong buah..kite just beli strawberry ngan berries je..itupun sbb nak wat pavlova..kalau x, xkose kite nak beli ngan mengendong mek..
 nie kat area MPH wat sales tuh..kemain algik mek belek buku,,
paham ke tuh sayang..hehe..
 tuh terbalik tuh baca tuh..
ikut suke la mek nak baca mcm mana pun...huahuahua..

Kite smpt jalan 2 floor je..pastu surrender dah..tp bgs gak..baru 2 floor melayan anak dh berpeluh and letih mcm baru pas jogging..hahaha..exercise exerise..pas surrender apolaie..balik hotel laaaa..mandi kan mek, bg minum susu, gone..
 sementara mommy wat susu, mek layan upin ipin dulu..
 tp kene rasuah ngan remote..kalau x nnt asyik nak menekan "exit" button ipad je..
boleh x kul 3.20 pagi mek bgnnnnnn!!!...huwaaaaaa...

9 comments:

  1. Kan kakak dah kata sampai masa kalau jenjalan shopping bila Qisya dah 'dapat kaki' tahulah puas dah menjaga sebab laju aje menapak memang tak bolehlah berbelanja kalau tak berteman... ok juga beli buah kecik-kecik tu senang sikit nak jinjit..

    ReplyDelete
  2. tak pandai nyer makan sushiii....huwaa...

    ReplyDelete
  3. Mek kaco mummy ngn daddy ek...hehehehe

    ReplyDelete
  4. tak pernah makan pun sushi nie...macam tak leh nak masuk kat tekak la...

    ReplyDelete
  5. Yummmm.. mmg nmpk sedap la. Mmg dh btahun x mkn sushi. Rsanya sejak kawen sbb partner x mkn mde2 camni.. dia just nak.nasi je. Hehe


    Alahai mek.. nmpk dia.minat buku.. falsya leh beli buku lembut y dari kain tu utk mek.

    ReplyDelete
  6. tak reti la nak makan sushi..huhuu..nak plak salmon yang mentah itu..

    ReplyDelete
  7. Saya sampai ke hari ini, tak geti nak makan sushi...kagum tgk piring2 sushi bergerak dalam kedai Sushi King...hahahaha

    ReplyDelete
  8. mintak mahap lah tuan blog yer... saya dari dulu takleh nak makan makanan jepun sangat (cemana lah kalau gi jepun nanti yer) sebab takleh tahan bau ikan mentah tu... dulu pernah lalu depan sushi king terus rasa loya... tapi teman2 tibai baik punya... elehhhh gi pasar beli ikan tu lagi hanyir... takder pun nak muntah... (Oh My Tekakkkk!!!)

    ReplyDelete
  9. x penah lg try sushi tei ni.. dngr citer akan dibkak di ioi putrajaya ni, nnt blh g try =)
    hik hik comei la mek ni..sama mcm Medina suke tgk upin ipin...kalo tgk ngadap mmg mumy pnggil pun x dilayan =p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...