Tuesday, November 11, 2014

:: T_T ::

Setiap kali smp2 je umah, first thing first yg kite akan buat is tanggalkan tudung, bukak jam n cabut cincin..semlm bile dh bukak tudung, bukak jam n nak cabut cincin, sekaliiiiiiiiiiii, ya Allah, mana cincin?????..

Zuuppppp darah naik kepala otomatik..

Binik, "cincin i!!!"
Lakik, "haaaaa, mana cincin"

*Cincin kawen kutttttt..cincin tunang kuttt..nangis woiiiii*

Kite terus gie kat kete..

Xdeeeeee..berderau darah dh..kalau toreh darah mmg xkeluau..

Binik, "cincin xde la"
Lakik, "mana u letak cincin..ade pakai x?"
Binik, "ade pakai"
Lakik, "u ade cabut ker?"
Binik, "ade..tinggal kat opis kut"

Terus kite jadi xkeruan dh pastu..sssbbbbbbbbb, cincin kite bukan tinggal kat opis..cincin kite tercicir..ehhh, kite xtipu somi tau..betul la cincin tinggal kat opis..kat parking opis..

Kenapa parking opis????..sebab semalam pagi time tgh driving nak gie opis, kite bukak cincin2 pastu letak kat atas skirt..haippp skirt labuh hokeyh..kite nk pakai lotion sbb tgn kite menggelupas..ahad lps beria duk kemas dapur dgn kena mcm2 jenis sabun..cuci tiles dapur lain sabun, cuci tempered glass dapur masak lain sabun..cuci pinggan lain sabun..kene plak tgn kite jenis sensitip xleh kene chemical sgt..mmg menggelupas la pastu kan..

So lps dh parked kete kat parking semlm pagi, kite dgn rase xbersalah terus keluar dr kereta..kite langsung lupe pasal cincin yg kite duk letak atas skirt..sepjg hari semlm mmg langsung xingat pasal cincin..sbb tuh la bile ilang cincin berderau darah kite sbb kite tau cincin tercicir kat parking opis..

Sepanjang mlm td nak tunggu arinie gie opis, kite berdoa sesgt,
"ya Allah kalau masih ade rezeki aku dgn cincin2 ku, temukan lah..kalau tiada rezeki ku namun aku redha..smp situ sahaja rezeki ku"..

Sekali pagi td smp je parking yg kite selalu park kete, terus kite gie carik kat tmpt yg kite parking semlm..nasib baik manusia (kite) yg selalu ilang ingatan nie boleh ingat semlm parked kat mana kete..kihkihkih..

Smp tmpt parked kete semlm, mata shepet kite nieh, kite buntangkan besau2 supaya luas skit permandangan nak mencarik cincin..

Sekaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,
"alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah..syukur ya Allah"

Nasib baik ade lagi kat situ..ade kat bawah kete org..nasib baik org tuh xpark kete die ketengah..cincin tuh betul2 kat tepi bawah pintu kete die..dua2 cincin kite dh jumpa!!!..nak jerit rase...ya Allah!..alhamdulillah..
alhamdulillah nasib baik jumpa..

*pasnie kene ingat..jgn sekali2 bukak cincin dlm kete*

13 comments:

  1. darling....lepas ni kene lebih berhati-hati ok..sayang tau kalau hilang sb kalau berganti sekali pun rase dia sgt lainn..

    ReplyDelete
  2. Kita plak yg rasa suspen bila baca. Alhamdulillah...memang rezeki ☺

    ReplyDelete
  3. nasibaik jumpa..and nasibaik gk tk kena lenyek ngan tayar kete org lain kn...mmg kalo ilang sure nangis sbb cincin time tunang & kawin kn

    ReplyDelete
  4. Astaghfirullahal azim... budak ni betul tau. Nasib baiklah jumpa
    Malam tadi mesti tidur pun tak lena kan..
    Itulah kalau rezeki halal dan Allah nak bagi lagi peluang
    Dah... jgn buka-buka lagi kalau bukan kat rumah sendiri..

    ReplyDelete
  5. mau x berderau kan...alhamdulillah jmp...

    ReplyDelete
  6. suspen je sis nih...hahahaha
    nasib la jumpa

    ReplyDelete
  7. huh.. nasib baiikkkkk sgt2 tauu... kite nye cincin tunang dan kawen dan gelang arwah mak hadiah kali terakhir smua dah kene curik oleh pencurik bunguk.. huwaaa... sedey sgt.. :'(

    ReplyDelete
  8. mujur la jumpa...kalau hilang memang sedih sangat kan...

    ReplyDelete
  9. lahaiii lieya bace pun same panik...mujur ade rezeki kan...jumpe cincin2 tu.... lepas ni kene hati2 huhuhu....

    mmg bernasib baik sgt2 nieh...

    ReplyDelete
  10. nasib la jumpa balik..sy penah jadi macam ni jugak
    cincin emas cincin merisik. sama kes la ni.bukak sebab nak pakai lotion. pastu menonong kuar keta x ingt langsung cincin yg ok ade atas kain tu. bila cr balik, mmg x jumpa la. rezki la sapa yg jumpa time2 emas tengah mahal tu : (

    ReplyDelete
  11. alhamdullilah....ada!
    mmg rezeki awak.

    Saya terhilangkan cincin kahwin saya..
    Huhuhu..
    Sedihhh..
    Sedih..

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah mujur jumpa balik cincin2 tu..
    Kalau Myra sure gelabah jugak la..
    Sedih frust + salahkan diri seniri sebab cuai..

    Myra penah hilang rantai tangan emas..
    Memang tak ingat letak mana, dalam hati berdoa + niat kalau jumpa nak jual/sedekah
    Alhamdulillah jumpa rupanya dalam rumah, terus jual mak nak beli.. duit tu buat kenduri :D

    ReplyDelete
  13. aduhai...akak...........
    tak mo wat lagi macam tu okkk...
    berderau jantung...nieyl penah jugak hilang cincin..
    balik nangis2...sekali tgk dlm beg..hahaha...buang air mate je..
    sejak tuh la...nieyl g keje tak pakai dah cincin...simpan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...