Monday, November 3, 2014

:: Assistant Daddy ::

Last weekend ari sabtu mmg hari utk keluau gie jenjalan..kene bawak mek jenjalan kalau x bising mulut die..bising mulut sbb nak kuau le..hiksssss..xgie mana2 pun..pagi gie breakfast kat mamak..balik umah, mok mok basuh kain, jemur kain..ape2????..kite wat ape??..mengelolakan baju bajan ler..

Jumaat mlm sabtu, mek dh tido..pastu tah ape jadik..mimpi ke ape ke tah la kite pun xtau..menjerit, mengamuk, menangis teresak2..xleh letak..tah ape yg sedih sgt xtau la..pujuk semua xjalan..risau betul kite time tuh..time tuh kul 3.20am..3.20am..3.20am tauuuu..

Bile dh wat semua bende xjalan, 
 last2 kite pasang upin ipin kat henpon..terus senyap siap gelak ngekek2 hokeyh...
Allah..sabau je la mek..sekali nak pegang je henpon sambil baring mmg lenguh tgn wehhhhhh..kebetulan pulop malam tuh mmg kami anak beranak tido secara berjemaah kat dpn tv..
so sync kan je la you-tube dr henpon ke tv..kemain suke lg mek..
terus mek lupe yg sebelum tuh duk mengamuk sakan..
haaaaahhh..tgk la upin ipin tuh..mommy tmn smp kul 4.30am je
pastu sambung tido dh..
 xtau la berapa lama mek layan upin ipin..kite bukak upin ipin yg videonye 4jam..haaaaa, amek..sedo2 je mek dh terlelap...kihkihkih..

Esok paginye tuh. kene umpan ngan upin ipin jugek..sbb kite ngan mok mok nk settled kan keje umah..
 big boss moncit layan upin ipin..

Tp sekejapan jer..joyah kan..tgk mommy ngan daddy kulu kilir, so mek joyah nie pun nak joyah sama..
 daddy gantung baju, mek kuaukan hanger dr bakul..
 tgh pikir nak wat ape pulop pasnieeeee..
 slow2 je..
seeeeeee..ahahaha..tah ape yg mek intai pun xtau..crk baju nak gantung ke mek...kihkihkih..eiiii..geram lerrrrr!!!..

Mmg sabtu lepas mek jadi assistant daddy..mek xjadi assistant mommy sbb mommy xmasak weekend lps..dapur tutup..ehehe..

Owh yaaaaa..before i ter-forgot..kite dh kire dh souvenir dr ostolia semlm..ngam2 u'ollsss..alhamdulillah rezeki anda anda semua...hehee..

Jadi kepada nama2 ini, 

2. Nieyl
3. ieyda
6. nora
12. FiZ
13. LYAfrina

Yang jawab ke yg xjawab ke, semua dapat..hehehe..balance souvenir yg ade adalah FM & glass shot yg kecik2 comel2 tuh..jd ikut rezeki masing2 la ye dapat mana satu.. 

Sila emailkan details dan address kalian dekat kite utk proses pengeposan..emailkan dekat falsya6701@gmail.com..xpun boleh comment dekat comment box jer..tidak akan di-publish-kan..;D

14 comments:

  1. As Salam...

    Comel jer si mek tu munggah hanger...Tahniah kepada yang tersenarai mendapat hadiah...

    Salam ukhuwah dari BUNDA...

    ReplyDelete
  2. Lepas ni, mek akan tuntut gi restoren Upin Ipin pulak...hahahaha

    ReplyDelete
  3. ala tak dapat join GA sya la..tak tau BZ sangat..hahahha..mek bun mmg nampak kepochi tau....muka banyak kal tu..semua benda dia nak buat main kan

    ReplyDelete
  4. Kadang teringat masa siang tu buat dia mengigau masa tidur - dah banyak main kan.
    Semakin ligat, semakin cerdik.

    Thanks for the souvenir happy-happy ni:)

    ReplyDelete
  5. hihi somel je mek tu main hanger =)

    ReplyDelete
  6. hamboi...qisya tlg sepah yea..hihi

    eh..nieyl pun dapat..hihi..ok kak...nnt nieyl emel..Thanks tau...

    ReplyDelete
  7. skit lg qisya bole tlg dady hang kn bj la..hehe

    wah rezeki...nk fm :) kita punya nanti bg by hand pn tkpe..bila kita blk gombak

    ReplyDelete
  8. comelnya tengok upin , siap kaki pose macam tu lagi relaks sesangat tu :)

    ReplyDelete
  9. Assalam Falsya,
    wawaawawawawawwaa..terharu iols
    tak hengat pun jawab kebendnya he3
    rezeki3
    nnti iols mail address :)

    ReplyDelete
  10. salam perkenalan..ala2..comelnyer die..bijak ek...cik mah ummi azwa..

    ReplyDelete
  11. haha..rajin sgt mek ni nak nolong..nanti besar2 kna betul2 rajin ye mek..
    upin ipin mmg terbaik la.. budak2 cnfirm leh duk diam.. haha

    eyhh... ada jugak rezeki lya..xdpt pi sana..dpt souvenier pon dah suka sgt.. tqsm falsya.. muahh ciked

    ReplyDelete
  12. Big biss moncet, comelnya posing ☺

    Bagus 3x. Kecik² dah menunjukkan kerajinan. Smoga kekal rajin sampai ke besar yer qisya yg comel.

    ReplyDelete
  13. Ehhh...lupa plak. Dah email tau semalam ☺

    ReplyDelete
  14. Biasa bdk2 ni kalau tgk mak bapak tdo lm2 dia tdo jgk. Biar la psg tv cite katun lm mana pn. Anak2 akan mcm tu la. Hehe...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...