Tuesday, April 19, 2016

:: Romantica De Amor ::

Semalam kami sekeluarga ber-romantica de amor dalam umah..sambil2 tuh bersauna pun ye jugak..hehehe..

Blackout la u'olls umah aiii mlm td..selalu tau kalau nak blackout mesti weekdays..bile dh weekdays mesti tgh2 malam time2 org nak masuk tido..mencik betul..pastu mesti berlarutan smp pukul 2-3 pagi..mmg selalu gitu..selalu..haihhhh..

Dh la bile tgh blackout tuh kite tgh mandi..nasib baik la dah abis shampoo rambut ngan sabun..turun bawah, nasib baik jugak la anak2 kite xmenjerit..si qisya kemain suke sbb dpt main henfon daddy yg dh pasang "torchlight"..semua disuluhnye smpkan muke adik pun kene..stress kite bile pasang lilin, si qisya duk tiup..ingat birthday to u ke pe qisya oiii..hahaha..
Romantica de amor..;)))

Sejam xde letrik, kiteorg anak beranak duk dlm kete pasang ekon..bg susu ke qisya ngan adik..sambil2 tuh kite ckp la ngan somi kite, "bukan xelok ke duduk dlm kete cenggini..alang2 jom la jalan2 seround dua"..dan2 je somi kite wat2 tido..cisss..

Sejam lebih dh berlalu, abam tnb langsung xnmpk kelibat..kite suruh somi kite amek puting si irsyad..masuk je kete, sekali dh tarik gear..bergerak lak dh kete..

Isteri, "ehh nak gie mana nie"..
Somi, "la, kate nak jalan"..

Aduihaiii..dah la kite ngan towel berlilit atas kepala mcm erykah badu..wat hal la die nie..hahaha..so pusing la jalan2 taman dgn towel berlilit atas kepala..then lalu la lorong atas sekali dari umah kite..sekali nmpk org ramai sgt..kalau xsalah itu rumah arwah budak lelaki yg lemas kat lombok..rasenye la..sebab ade sorang yg meninggal tuh duk sri gombak..

Sekali dh jalan2 dh kul 12lebih..blk umah tgk xde lg letrik..ehh xleh jadik nie..esok nak keje..nak selamba reggae tido jugak kat umah yg blackout mmg kite xleh tido..sian anak2 panas..sekali kol mak kite tanye ade ruang lg x nk selit..nak tumpang tido.."datang la"..dh mak kate datang la, cargas la pegi..tp towel masih lg melekat kat kepala la..haahahaha..

Smp umah pagi td ngan tv terpasang, lampu bilik terpasang, kipas terpasang..dari kul berapa xtau la tuh..

Letrik ooo letrik..jgn buat hal lagi dh la malam2 nk blackout..aii ade baby2 kecik ngan baby tua yg besau tau..kalau nak blackout, blackout awal2 skit..

7 comments:

  1. CleopatrA keluar jalan tiba-tiba haha.. nasib mama kasi homestay, kalau tidak bermandi sauna berdetox semalaman hee.. tak leh nak joke sebab si princess dan prince mestibuat music box sebab tak leh tido..

    ReplyDelete
  2. tidak dpt dibayangkan berlilit tuala atas kepala...
    Nieyl bersyukur sgt,kena siang hari..kalau malam xtahu la nak lari ke mana..huhu

    ReplyDelete
  3. Tunggu ajelah bill elektrik sampai:)
    Tapi kalau baru sejam-dua ok lagi. kalau sepanjang malam tak tahulah...

    ReplyDelete
  4. huhuuu susah kan kalo xde karen nie..takde air pun susah gak..

    ReplyDelete
  5. alahaiii..siannye..
    tp romantik sgt tgk gmbr ats tu..hihi

    ReplyDelete
  6. Yang paling tak best kalau blackout adalah panas! Dan lagi haru kalau phone dah kehabisan betri dan tiada power bank. Hii :D

    ReplyDelete
  7. memang kan klu blackout satu apapun x bole buat... klu siang ok la lagi...ni kan jadinya mlm... berkuap dok dlm rumah...

    nasib baik rumah mak sya dekat....

    selalu blackout akak ajak cik abg dan anak2 jln2 ronda pekena teh tarik kedai mamak...hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...