Friday, April 29, 2016

:: Duit Dobot Hilang?! ::

Semalam kite gie jmp datin nie..die pesuruhjaya sumpah kt area ofis kite..mmg dh rapat la sebenarnye ngan datin tuh..sejak kite start keje dari cuti bersalin, baru semalam kite jmp sebab die pegi new zealand 2 minggu..

Dah borak2 tetibe die hulur 50hengget..utk anak katenye..dh say thank u and whatnot, kite pun bergerak la balik ofis..sementara tunggu lif tuh kite selit la duit tuh kat tali ehem ehem kite..atas bahu la kirenye kite selit tuh..hahaahhha..ladies paham2 sendri la ye..tangan kite penuh at that time so sebab tuh la kite selit situ..eleh u'olls nak muncung2 geli pulak, mcm la xpenah buat..cepat ngaku..ngeeeee..

Dah balik keje, dah smp umah mak, dah smp umah sendri, dh buat mcm2 keje umah, somi kite pun balik, tgh duduk2 sambil2 borak ngan somi kite, tetibe tingat,

Isteri, "tadi i jumpa datin..die bg duit utk dobot"
Somi, "ooo, ye ker?"
Isteri, "ehhhhh, ya Allah, duittt!!..mana pegi"..
Somi, "haaaaa, u letak mana?"
Isteri, "i selit kat sini tp dh xde..aduhhhh, mana pegi"

Haaaaa, ape lg u'olls..kes terlupe nak amek duit tuh letak balik dlm purse la nie..haihhhh, maafkan la saya..saya baru beranak..urat ingatan time saya beranak anak pertama pun xabis cantum lagi..2tahun 5bulan dh..nie dh keluar pulak anak no 2, lg berapa tahun nak balik semua urat ingatan tuh pun xtau..

Malam semalam mmg kelam kabut la kite mencarik..carik dalam umah, carik dalam kete, carik kat porch, usha kat jalan dpn pagar, tepon mak kite, semua dh buat dh..tp xjmp jugak..

Isteri, "domokkkkk, xjumpa la..alaaaa sedihnye..xde rezeki irsyad"
Somi, "berapa?"
Isteri, "50..aduhaiiii, xpe la xde rezeki"

Sekaliiiii, pagi tadi tgh siap2 nak gie ofis, ternmpk mcm kelibat lipatan duit kat kapet hall bawah depan tv..tengok2, duit yg kite carik bagai nak gile semalam..rase mcm bongok gile sbb kalau kat kapet hall bawah depan tv tuh kan mmg tmpt kite duduk sentiasa kat situ..mcm mana la boleh xnmpk, boleh xperasan..padahal mmg tmpt laluan kut..Allah..mmg serious kite xnmpk..
Alhamdulillah ade lagi rezeki anak mommy nie..kite kumpul2 duit irsyad pastu nnt kite masuk bank irsyad okayh..

Arinie daddy jaga anak2..adehhh..berdebar betul hati..kalau qisya je kite xrisau..nie sebab sekali ngan dak dobot kan..hurmmmm..

7 comments:

  1. Hihihi selalu benau ko letak situ ke Falsya oiiii..
    Akak dah lama tak praktis hahaha..
    Paling tak pun akak campak jer dalam handbag gitew..

    Alhamdulillah ada juga rezeki dak dobot tu..
    Sebab tu senyum jer dak dobot..
    Rasa auntie nak gigit jer pipi tu :)

    ReplyDelete
  2. Comelnyaaaaaa... Kan, kdg2 kita nie bnyk sgt benda nak buat dlm satu masa jadi pelupa pun ada... Nadia pun selalu mcm tue =)

    ReplyDelete
  3. err kita tak penah letak situ >,< tapi boleh cuba kot sbb memang leceh kalau tangan banyak barang pastu nak pegang duit. kalau coins lagi susah. Alhamdulillah rezeki anak. and and I pun risau kalau suami jaga anak -__-

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah msh rezeki baby
    geramnya die.. :)

    ReplyDelete
  5. kalau dah rezeki dobot tak ke mana

    ReplyDelete
  6. aru nak suruh ganti blk rm100.
    aloh, muka cina mcm qisya juga...haha...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...