Monday, April 25, 2016

:: "Habis Tuh U Ingat i Beli Untuk Siapa?" ::

Sabar sabar..akan smp ke dialog tuh..now kite cite2 lain dulu..ngeeee..

Jumaat smp ahad lepas somi kite outstation ke perlis..ade program kat sana..somi kite pergi mengayuh basikal wakil dari SSM..sebelum pegi konon2 nak test la basikal..baru 3km mengayuh dh pancit..peluh xyah cite la, menitik2..hihihi..

Dh alang2 ke sana, kite pesan mangga harumanis..dh tuh perlis kan..tmpt "lahirnye" harumanis..hehehe..

Haihhh, as always, kalau somi outstation ade je drama..kate drama queen kan..hiks..padahal sebelum pegi somi kite dh ckp dh awal2.."no drama okayh".."kalau xnk i berdrama, jgn bg peluang i berdrama"..menjawab lak tuh nyeah..kihkihkih..but ya, knowing me myself, bile berjauhan dgn somi terus xtau ape maksud behave and no drama..muahahahah..

Sekali betul..mmg ade drama..hahaha..biasalah kalau berjauhan kan, dan2 terasa neglected by husband..dh tuh kalau xnk isteri berdrama, jgn la bg peluang isteri berdrama..simple as that..tuh yg sambil2 berdrama tuh somi kite keluar ayat "abis tuh u ingat i beli utk sape harumanis nie..berusaha i carik cara nak tambah lagi beli sekotak harumanis mana tau nak agih2 kt family..takut sekotak xcukup sebab i tau u suke makan mangga"..dh somi kite pulak berdrama..sebelum tuh byk la lagi dialognye..tp tuh la, drama macam mana pun, mana boleh lawan drama queen..sudahnye somi kite surrender..huahuahua..
Somi kite pesan kat kawan die coz he definitely not gonna make it to join them pegi ladang harumanis jumaat pagi tuh..dh tuh jumaat pagi program pegi ladang and jumaat pagi tuh jugak baru somi kite nak gerak ke perlis mmg kompom la xkan dpt join..
Sekotak nie 3kilo kut..byk nie kite sorang boleh hadap sorang2..hehehe..derhaka sgt ko kan sya..kat situ kemain terpampang tarikh bukaknye bile..yg ko bukak before masanye dh kenapa..joyah sgt ko kan..ehh tp xpe kan..kalau bukak sebelum tarikh nnt mangga tuh bentan ker..terbantut tumbesaran atau kemasakan ker..hurmmm, tah la tp mangga pun akan bentan jugak ke..suke hati ko je kan sya..

Tapi harumanis nie dari ladang lain..bukannye harumanis dari ladang mardi, eh ke risda, arghhhh, lupe lah..somi kite kate kalau dari ladang tuh kene tunggu sultan perlis wat perasmian memetik buah harumanis yg pertama..lepas dari upacara tuh baru boleh nak beli kat situ..sebab tuh harumanis yg somi kite beli kecik2 gamaknye sbb dari ladang lain..

Xpe la, nak buat mcm mana..itu jer rezekinye..aii okayh ajer..sabtu lepas sebelum balik somi kite ngan dak2 opis die nak ke siam..kite siap suruh carik buah salak..tingin pulak..tp siam ade jual buah salak ker?????..tp tuh la..xtau jawapannye sebab somi kite xlps masuk border..2jam tunggu sia2 sbb kete dak opis somi kite xlps masuk..nak masuk boleh tp kene bayar kompaun..kenapa kene kompaun???..panjang citenye..kalau nak di-compress-kan cite tuh pun mesti berjela jugak pjgnye..contoh kite nak cite pasal harumanis jer tp nie dh meleret2 jauh nie..hihihi..

Kayh la u'olls..bubuiiiii..

6 comments:

  1. dapnya.. takyah order2 online.. daddy qisya g perlis trus ha beli hehe..

    ReplyDelete
  2. waahhh..drama sgt tauuu mummy nie....
    hmm..sedapnyaaaa....ini klu nieyl pun sorang je dah abis dah nie...

    ReplyDelete
  3. hahahaha...pening ahkak baca sya..yang akk faham husb dah beli harum manis kat sis kan??nak sikit!!!hahahahahaa

    ReplyDelete
  4. hahha...mmg giler drama...bkn takat queen dah ni king pun blh jd ni...hikhik

    ReplyDelete
  5. Dah dapat mangga harumanis puas hati dah
    Tapi kesian pulak Daddy Qisya tak lepas nak ke Thailand

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...