Tuesday, April 12, 2016

:: Spirals Pasta With Pesto Sauce + Chicken Breast Grill ::

With salad as a side dish..

Ewahhhhh..kemain lagi ko kan..hikhikhik..

Itulah tajuk we'olls punye dinner malam semalam..menu diet la kengkonon..first time kite masak sebenarnye..resepi asal boleh jer..istilah masak kite, kite buat die..masak la mcm mana pun, ikut suke la nak letak ape..as long as the ingredients tuh reasonable la kan..jgn la ko nak masak pasta tp ko letak budu dlm tuh..xkene ke pe tah..haaaa, gitu la kirenye..

Seriously, sangat2 simple je u'olls..it's not complicated at all..like i mentioned just now..kite buat die so don't la complicate things kan..

Pesto sauce tuh ikutkan boleh buat sendri and senang je nak buat..tp mcm ade la pulak daun basil sentiasa dekat umah nie..xpenah nak ade pun dlm fridge kite yg gabak tuh..so kemudahan dh ade..gie je la beli kat supermarket yg dh siap2 diproses..ngeeeee..

Bahan2 pun sikit jer..
- susu
- pesto sauce (ikut la nak pakai brand ape pun)
- spirals pasta
- parmesan cheese
- garlic steak seasoning

Cara-cara

Rebus spirals pasta..agak2 dh masak, toskan..panaskan pan, masukkan pesto sauce (xpayah letak minyak sbb dlm sauce tuh mmg dh ade minyak..itupun dh melotup2 dh..terpercik2)..berapa sudu?..ikut la agak2 berapa byk kuantiti yg korang rebus spirals pasta..

Masukkan susu sikit dlm setengah gelas..kacau pastu letak garam dengan garlic steak seasoning..berapa byk ikut korang la..masing2 ade rase masing2 kan..kite sendri pun xde sukatan berapa byk nak letak..ikut tekak sendri jer..

Kacau dlm 3-4minit then letak spirals pasta td..kacau smp sebati..xyah lama pun xpe sebab pasta itself mmg dh masak dh cume nak bg sekata je pasta ngan pesto sauce tuh..agak2 dh sebati, angkat la letak dlm piring ke bowl ke..

Okayh, chicken breast grill pulak..

Bahan-bahan
- chicken breast
- garam
- black pepper
- dried parsley, dried oregano and garlic steak seasoning..
- olive oil

A pinch of salt and black pepper..then taburkan dried parsley, dried oregano dgn garlic steak seasoning..letak olive oil skit and pastu gaul2 bg sebati..

Kite pakai non stick pan..
Kite x letak minyak sbb kan dh gaul sekali dgn olive oil td..itu la die rupenye bile dh letak dlm pan dan sedang dimasak..seriously mmg sedap gile..garlic steak seasoning tuh yg bg rase ayam tuh lagi sedap kut..

Agak2 dh masak angkat la..tp jgn masak lama sgt nnt ayam tuh xberapa nak juicy..
Tadaaaaaa..sebelum letak ayam, tabur parmesan cheese on top of the spirals pasta tuh..then baru letak ayam..

Dh letak ayam, apo laie..nak tunggu ayam tuh berkokok pulak ker..ngeh3..dig in laaaaa..hahaha..

Owh lupe lak side dish..salad..nie kalau xtau mcm mana nk buat, xtau la nak ckp ape..bende simple sesgt kut..
Dressing salad kite pakai yg 2 botol kat dlm gambau nie..kawen kan aje dedua tuh..kite buat die..mmg turned up sedap la kan..boleh la nak diterima dek tekak nie..
Qisya tekak melayu xberapa suke sgt pasta2 nie..eh, tp xjugak..die tgk mood..tp mlm td die tolak la kan pinggan yg ade pasta..sudahnye makan durian..mmg hantu durian sgt tau..

Somi kite bising byk shirts keje die dh ketat..katenye bile nak pakai tie, die button la shirt yg kat atas sekali tuh..kemain seksa katenye smp rase mcm tercekik2 leher..ahahahahha..

Somi, "Ini semua u punye pasal..u punca"
Isteri, "ehhh, it's a good thing ape..kire i pandai jaga perut u la"..

Wahahahahahaha..

8 comments:

  1. hahahaahahah gelak dulu sebab qisya...die bolehsorang bantai durian...mmg tekak melayu betul nie heheheehehe....

    akak suke gak pasta gitu...selalu gak goreng buat stok anak2 bekal....

    ReplyDelete
  2. amboiii u seksi nyer ayam! sedap nyer dik oiiii!

    ReplyDelete
  3. gambar atas tu buat buat tak nampak..sekarang nampak durian simek duk cubit tu..ohoiii sedapnya..

    ReplyDelete
  4. comel pulak lettuce tu potong sepattern sume. sya carik2 jek pastu kecik beso. hahahahha

    ReplyDelete
  5. adoi sedapnya...buat sikit untuk sue boleh tak..hahahhah

    ReplyDelete
  6. Terliur akk tgk...kompem sedap nk..haha

    ReplyDelete
  7. nampak sedap... tapi durian qisya lg sedapppp...hihi....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...