Monday, April 18, 2016

:: Sebelum Start Kerja ::

Urggghhh..lemauuuu..2 bulan on maternity leave kan..mau xlemau..tp bgs jugak dh start keje..kalau x jari nie asyik mengtransfer duit je kat org..asyik shopping online jer..hiks..tiap2 hari ade je posmen dingdong doorbell...dh la posmen org sama lak tuh..mesti die pelik..xpenah2 antar barang kat umah nie,.bile dh antar makin kerap plak..wahahahaha..

2 bulan jugak la kite x drive kete sebenarnye..tp xde la kate tersadai je 2 bulan tuh..somi kite selang seli bawak kete kite gie opis ngan kete die..minggu nie bawak kete die, minggu dpn bawak kete kite..so bergerak la jugak..

Sebelum start keje, kete kite dh siap2 di-service-d oleh suami kite..dh siap basuh bagai..nasib baik la kebetulan kat perodua tuh boleh cuci kete sekali..kalau x, mmg rasenye kotor jugak kete kite..dasar malas nak gie cuci..minyak pun somi kite dh isikan full tank, kad touch n go pun somi kite dh topup kan dh..car seat anak2 dh siap2 pasang dh..kite just bawak jer arinie..tq domok!!!..

Ye, saya isteri yg sgt bertuah..setiap kali minyak and kad touch n go dh abis, "domok, kete i minyak/kad touch n go dh abis"..sebut je..modal ailio jer.."so masalah pada i ker"..pastu gelak jahat..tau2 nnt senyap2 somi kite kuar gie isi minyak kete or gie topup kad touch n go..kihkihkih..

Ade yg nak kate kite bini xguna ker..asyik paw duit laki jer..xleh pakai duit sendri..padahal bekerja tuh bukannye xkeje..ehhh, biau ler..jeles lettew..miahahahaha..dah tuh mmg perjanjiannye dari dulu gitu..aiii terima jer..aii xnak jadik isteri durhaka xdgr ckp suami..huahuahua..
Shine bright like a diomand..haks..skang nie ye la shine bright like a diamond..sebab baru first day kan..pasnie mau sebulan kete tuh xbercuci..smpkan dulu org yg jaga parking lot tuh boleh main2 tulis nama die dekat cermin kete kite..demmm..hahaha..

Somi kite siapkan kete kite mcm nak antar anak gie sekolah first day..kihkihkih..

8 comments:

  1. ala dengki la tuwwwww tok laki dia tak isi kan minyak kan kan kan..kekekee..dah keje kiter sebagai wife guna duit laki kan..duit kiter kiter top up skit skit je kan kan kan..dengki letuuuwww..

    ReplyDelete
  2. Kalau macam ini senanglah.. tinggal start terus vroom sampai office..

    ReplyDelete
  3. selamat kembali bekerja ye sya....

    ReplyDelete
  4. Duit laki bg kat kita org lain ada hak ke pertikaikan babe?!!! Aku kompius..
    Sbb aku duk baca dlm Islam duit bini yg laki x ada hak keatasnya..
    Duit laki tu kira nafkah ler atas bini kan?!
    Yg org duk pertikai tu pasaipa?!
    Laki ko relaks jerk bersedekah kat bini dia.. Kehkehkehkehkeh
    Org lain kecoh lak yer.. ;,)
    Ni kelakar....
    Babe!! Pasal entry aku tu sentap aku tgk anak laki kuang ajor ngn mak dia..
    Siap tanya emak tu "mak tau dosa ke tak....." Phewwwwww!!

    ReplyDelete
  5. welcome back!! selamat bekerja semula
    hihi

    ReplyDelete
  6. wowww..bertuahnyeee..selamat bekerja balik ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...