Friday, April 15, 2016

:: Wo Shang Xin ::

Tui, wo hen shang xin..;((((

Ececeh, ewahhhhh-ewahhhh, ber-mandarin ko nyeah pagi2 jumaat nie..maksudnye dlm melayu mcm sedih/feeling down gitu la..ehhh betul ker??..kalau salah tlg betulkan..rase mcm betul dh tp xtau la kan..ngeeee..

Sedih kenapa???..sedih la..sedih sebab today would be my last week..last week of what???..last week of maternity leave..i is so sad..sobssss..

Next week dh start kirija..huwaaaaa..sekejapan je kan dh 2bulan..toktektoktektoktek, dh 2bulan..kenapa la x standardized kan je maternity leave tuh 3 bulan utk gomen and private sector..this is not fair..not fair at all..haihhh..and seriously, impian kite kalau boleh nak jadi housewife..nak jaga sendri anak2..tp tuh la, zaman jibby nie mmg xboleh la nak  merealisasikan impian tuh jadi kenyataan..#ihetciujibby..

Bile xkeje nak keje..sebab asyik membeli, menyopping online jer keje..bile dh smp time, berat lak rase..;(

Xsempat nak terjah JPO..huwaaaa..

Isteri, "minggu dpn i dh start keje dh..xsmpt nak gie JPO"..

Somi, "kenapa, JPO minggu depan dh tutup ker?"..

Isteri, "i nak carik baju ngan seluar"..

Somi, "kenapa, JPO minggu depan dh tutup ker?"..

Uurghhh..duk ulang ayat sama..kate somi kite, mcm JPO tuh nak tutup minggu dpn jer..mcm xboleh pegi minggu lain..kihkihkih..biasalah somi, binimu nie kan gelojoh..xmenyabau..kalau nak mmg nak jer..hahahhaa..

Weekend nie nak ajak daddy jenjalan Mitsui la..nak carik baju..eehh, nak jugak nyeah..xdpt JPO, mitsui pun boleh..wakakakaka..sya sya..teruk betul pangai ko kan..
Belanja gambau..time nie qisya xde..ikut nenek ngan mak ngah anto atok gie klia..

5 comments:

  1. la..nak start keje dah ek...
    ala..nak kena tinggal baby ngan kak long qisya...

    ReplyDelete
  2. sis kalau sedih WO SANG XING..kalau wo siang xin mksd dia saya percaya

    ReplyDelete
  3. Betullah kalau selaraskan sama 3 bulan barulah adil
    Nampak sangat hero montel ini kuat tidur kan:)

    ReplyDelete
  4. Napa baju yang ada dah ketat ke ?..aii jangan mare hehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...