Tuesday, February 21, 2012

:: Our Very 1st Day @ Surfers Paradise, Gold Coast ::

We have arrived at our hotel, Mantra Legends Hotel around 9am Australia time..gape ngan Malaysia dlm 2 jam lebih..so kat Malaysia around pukul 6lebih pagi..tgh tido lagi kut korang time tuh..hahaaha..tp xleh nak masuk bilik lg sbb kiteorg smp terlalu awal..so org hotel tuh suruh kiteorg dtg balik dlm kul 2pm minimum..kiteorg pun tinggalkan luggage kat concierge then gie la round2 kat Surfers Paradise tuh..yg bgsnye,kalau kite tinggalkan luggage kat concierge,dieorg sendri yg akan hantar luggage kite terus masuk bilik..hotel kat KL,selagi kite x amek,selagi tuh la beg kat situ..hehehe..

Weather kat sana sama mcm Malaysia..panassssss!!..tp windy sbb dekat ngan beach..so panas x terasa sgt la..serious panas gile..gile x sedar diri kan padahal weather sama je mcm kat KL..muahaha..tp kat KL xde de nak merayau-rayau time panas terik..kat opis pun sanggup x kuar lunch sbb panas gile..weekend tunggu ptg baru nak kuar jalan2 ngan mok mok..hehe..tp malam kat sana sejuk tau..mcm Genting Highland time tengahari..agaknye la kut..ngeeeee..

Mok mok @ Surfers Paradise Beach
Me
nape la dieorg suke sgt berjemur tgh2 panas..hehehe..
buildings @ Surfers Paradise

kalau gie sana try la masuk Condom Kingdom nie..semua bende ade..pelik2 pun ade..pelik pelik?????????..muahahaha..

 sakit dh kaki..rehat kejap..hehe..

mok mok tgh bace brochure..

Tgh jalan2 tetibe perut lapar..ngan letihnye..ngan ngantuknye..ngan sakit kakinye..ngan sakit pinggangnye..adoiiiii..complete set..bile duk merengek2 ngan mok mok lapar,terus mok mok bwk gie makan..carik punye carik,end up kiteorg decided nak makan fish n chips since everybody keep telling yg fish n chips sana sedap..

 me hungryyyyyy..kite makan duluuuuu..

ape usha2..

 tgh2 tunggu food smp tetibe ternmpk 2 org mat salleh tgk wat bende alah nie..ingat saje2 je..rupe2nye ade Australian Sand Sculpting Championship..yg lain semua dh siap tinggal satu nie jer la yg baru nak wat..terror gile build pakai sand jer..tgh2 panas terik plak tuh..

 siap ade sand sculpt i-phone lagi okayh..

there goes our lunch..fish n chips..yuummmmiehhhh..

Niat di hati nak jalan2 kat beach after makan..but seriously x sanggup sbb panas sgt2..kan best kalau beach tuh tetibe jadi sungai..mmg harus mak terjun okayh..kepala pikir nak mandi je time tuh..soooo uncomfortable..








12 comments:

  1. bestnyer....cantik..macam kat malaysia la pulak..kikikiki

    ReplyDelete
  2. wah mest besepah minah2 saleh bogel2 cuci mata je la wan ahahaha

    ReplyDelete
  3. @syawalsimpsons aah..lebih kurang jer..cume bezanye byk mat n minh salleh tgh bugel2 jemur tepi pantai..hhahaa..

    ReplyDelete
  4. @Nana hahaha..tau xpe..sbb tuh wan x penah lekang spek itam die..hahaha..

    ReplyDelete
  5. gambar yg falsya diri sorg2 tu.. tetiba lk nmpk tinggi..hihii

    ReplyDelete
  6. @IntaNBerliaN tinngikan..merasa gak la jd tinggi dlm gambo..hehehehe..

    ReplyDelete
  7. nanti kite lak p la...hahahahah verangan

    ReplyDelete
  8. @~diAhOntHeblOg~ boleh tp naik tongkang..merasa gak nnt jd pendatang..hahahaha..

    ReplyDelete
  9. best nye dapat g sana? ada promotion ke? u book bile?

    ReplyDelete
  10. @Cik FaRiZaM sekali-sekala jer pun dpt melawat tmpt org..hehe..time nie tgh promotion utk pakej..ticket sponsor n ground sendri..ground itself pun xmahal coz i amek free n easy..;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...