Sunday, February 12, 2012

:: Prepare-ing Our Journey ::

Jap lagi dh nak bertolak gie Gold Coast..baju semua dh prepared..segala2nye la..baju bwk xde la byk sgt..kalau x cukup beli sana je la..hehe..

jgn terpedaya sbb kat dlm beg tuh ade lg 2 3 beg extra in case nak balik nnt x cukup beg..hehehe
 Agak ssh gak la nak pikir nak bwk brg ape sbb byk sgt pantang-larang nak masuk negara org nieh..all dairy product are not allowed..food are not allowed..all liquid total 1 liter je..xkisah la ape pun..shower gel ker,cleansing gel ker,shampoo ker,ape ker..semua ker dlm kuantiti 1 liter..pening gile when it comes to this things tau..ye laaa, dh la kulit mak nie sgt2 sensitive..xleh pakai sebarangan..pencuci muke pun xleh sebarangan..nak kene pakai yg guna bende2 organic jer..sekali beli pencuci muke + toner, bak datang belanjanye..belum lg toiletries punye blanjer..pastu xleh pakai hotel2 punye shower gel..kene pakai yg ala2 mcm Baby Milk Bath jer..soap pun xleh unless ph sabun tuh PH5.5..kulit yg sgt2 lah manjanye n mengada-ngadanye..nak gie travel mcm nie kan dh susah..tp beli gak la travel pack kat Watson..sumbat2 gak la..siap tipu label lagi..hahaha..

ini je la bekalan toiletries mak..mmg gune asal wat syarat jer la..;(

Nie plak coupon2 discount kat sana..10% pun byk membantu gak tau..nie semua mok mok amek kat internet..









12 comments:

  1. happy honeymoon..bestnye p gold coast...

    ReplyDelete
  2. happy 2nd honeymoon..hihi

    slmat pergi n slmt kembali... cewah :-)

    ReplyDelete
  3. slmt jalan beb..cian cleanser seaweed dpt bwk byk tu je? huhuhu...xsantek la mak jemah..cmne nih..hahahaha

    ReplyDelete
  4. Take care..kanggaro satu hehehe

    ReplyDelete
  5. kalo check in bag bleh kan bwk cecair2 tu sume?
    hand luggage je kan xbleh
    konpius jap..ke mmg diharam kan langsung?

    ReplyDelete
  6. @IntaNBerliaN tq ina..dh selamat kembali dh pun..hehee..

    ReplyDelete
  7. @~diAhOntHeblOg~ byk tuh je..nasib baik ngam2 6 hari..haha..

    ReplyDelete
  8. @Nana aku ingat nak bawak blik satu kangaroo utk ko na..tp bile tgk chip kadam bermuscle,xjd nak rembat..kang xpasal2 aku keen tinju..wahaha..

    ReplyDelete
  9. @syanasaid aah la syana..hand luggage je xleh..aku pun terkompius kejap..hahaa..

    ReplyDelete
  10. @Mama Ema seronok mmg seronok tp lagi seronok tmpt sendri..hehehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...