Wednesday, August 15, 2012

:: Budak Perempuan 16tahun Dibakar Boyfriend Sendri ::

Tengah scroll2 fb kat henpon nie tetibe nmpk ade ramai org share pasal cite nie..so biasalah dh kalau joyah kan terus la tanye pokcik google apo cito..sekali keluar berita nie :

‘Tolong kak ngah kena bakar’

KUALA LUMPUR: “Mama tolong kak ngah. Kak ngah sakit. Kak ngah kena bakar,” rintih seorang remaja perempuan berusia 16 tahun ketika menghubungi ibu angkatnya selepas dipercayai dibakar teman lelakinya di kawasan semak berdekatan Seksyen 1, Wangsa Maju, awal pagi kelmarin.
Dalam kejadian jam 3.15 pagi itu, mangsa yang keluar bersama teman lelakinya berusia 19 tahun itu disimbah petrol sebelum dibakar menyebabkan terbakar lebih 25 peratus dari muka hingga ke pusatnya dan dilaporkan kritikal.
Bapa mangsa, Mat Zaki Mat Hussin, 45, berkata, anaknya, Nurul Firzanah yang masih bersekolah dalam tingkatan empat itu pergi ke rumah ibu angkatnya dan selepas tiba di sana, dengan kebenaran ibu angkatnya itu dia keluar untuk berjumpa teman lelakinya dipercayai untuk bersahur.
Menurut Mat Zaki, mereka yang sudah mengenali teman lelaki mangsa dan keluarganya tidak berasa syak untuk membenarkan mereka keluar bersama.
Bagaimanapun, katanya, jam 3 pagi, dia menerima panggilan daripada nombor yang tidak dikenali memberitahu Nurul Firzanah dibakar berdekatan Flat Wangsa Sari di kawasan terbabit.

nie la suspect tuh..boyfriend budak perempuan yg kene bakar tuh..ape la yg ko pikir time tuh wahai budak penan?..(muke dh mcm org penan dh gegurl tgk..org penan sendri pun lg hensem n lagi semenggah)..suke2 ko je nak bakar anak org kan..bongok betul..
Ya ALLAH..kenapa la jadik mcm nie..bende dh jadik so xyah la nak salahkan ayah bdk pmpn tuh ke mak bdk pmpn tuh..salahkan si penan nie je..die yg bakar..mmg la kalau ikutkan xpatut nak biarkan anak umur 16 thn keluar mcm tuh tp bende nie semua atas kepercayaan si ayah dekat lelaki penan tuh..tp ntah la..gegurl no comment gak sebenarnye nak salahkan siapa..kite yg membaca nie xtau hal sebenar so xleh la nak jump into conclusion sgt..xfair jugak utk family budak perempuan tuh..
Lagi satu, dr kite duk maki2 parents bdk perempuan tuh yg katenye xreti jaga anak tuh kan, ape la salahnye kalau kite doakan supaya bdk perempuan tuh cepat sembuh ke doakan yg terbaik utk die ke..kan lagi afdal tuh..
*Mintak dijauhkan perkara mcm nie jadi dekat family or org2 terdekat*

14 comments:

  1. a,ah le gugrl..sy no komen.cuma mintak kita dilindungi selalu

    ReplyDelete
  2. why oh why? muda lagi. kesian. dekat2 nak raya lagi. semoga lelaki tu dapat ditangkap dan dijatuhi hukuman setimpal.

    ReplyDelete
  3. kesiannya...
    muka lelaki tue memang mcm penan...

    ReplyDelete
  4. tak dapat tangkap lagi ke budak lelaki ni..

    ReplyDelete
  5. smoga llaki trsebut mndapat balasan yg stimpal didunia dan diakhirat

    ReplyDelete
  6. apa la dia pk masa bakar anak org tu kan. nak salahkan parents menda dh jd....

    ReplyDelete
  7. mmg muke xsemenggah.. tp jgn samakan ngan org penan.. trase plak kaum2 penan nnt.. huhu.. harap2 dpt ditangkap dan tau cerite yg sebenar benarnye.. semoga budak pompuan tu dpt recover..

    ReplyDelete
  8. cian kat budak perempuan tue, nak raya dah kena bakar..tak pasal2 beraya kat hospital

    ReplyDelete
  9. geram kan tgk si penan tu
    moga girl tu cepat sembuh
    xdpt bayang dia kena bakar time sedar2 gitu

    ReplyDelete
  10. Unfair kan utk bdk pempuan tuh, sian dia, muda lg, camna la masa depan dia klu umur dia pjg, muka da tbakar...Nauzubillah...

    Slmt Hr Raya Aidilfitri, Maaf zahir batin dr saya yer, klu turun utara meh la terjah rmh saya...blh mngeratkan silaturahim..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...