Monday, August 13, 2012

:: Raya Raya Raya ::

Xsabar rasenye nak raya tau..hikhikhik..pose xpenuh ade hati xsabar nak raya..puiiiiii..hahahaah..alaaaaaa, tp tinggal bknnye sbb sengaja..tinggal sbb mmg kene tinggal..xsengaja pun..ngeeeee..kire okayh la skang nie dh normal..kalau dulu time circulation tgh x normal tuh kan, mmg jenuh la nak ganti pastu..berminggu2..alhamdulillah dh normal..;)))))))

Skang nie dh start dh lagu raya kat radio kan..suke gile bile dgr..kadang tuh rase mcm sedih sgt3 nak2 plak lagu raya Dato' Siti yg keluar...adehhh, ssh betul la kalau senang sgt meleleh air mata nie..senang as in mmg sgt senang..mmg hati tisu betul..tp ntah la, gegurl xsuke dgr lagu raya yg baru2..suke dgr lagu raya dh lama2..oldskol punye lagu raya..baru la feel raya tuh lagi terasa..

Selalu time raya kan gegurl mmg tunggu TAKBIR RAYA..mmg kalau dgr tuh leh bertakung air mata nie...yaALLAH, nangis lagi..ntah la..mcm sayu je dgr takbir..kalau dgr tiap2 hari sepanjang masa pun xkisah..mmg suke sgt dgr takbir..kire mmg itu la yg gegurl tunggu everytime raya..

Tahun nie raya kat Perak so ssh la nak makan ketupat daun palas + rendang..uwaaaaa..mmg itu feveret gegurl..kalau kat Temerloh senang la nak crk..kalau gie beraya umah sedara mara kan, mmg itu la yg dijamu n mmg xkan jemu...klau 10 umah gie, 10 umah tuh hidang ketupat daun palas, 10 umah tuh jugak la gegurl balun.pastu mata jd stim mcm bob marley..kuikuikui..dh macam baru pas layan bal plak..haipppp gegurl clean okayh..xpenah mencube...ngeeee..balik je terus terbongkang..lemak santan dh naik kepala..ngeeeee..

N yg wajib ade time first day raya is LONTONG..selain dr ketupat daun palas mmg itu la yg jadi pujaan hatiku...gegurl ngan mok mok gile lontong..kalau gegurl suke makan lontong letak sambal ikan bilis..perghhhh!!!...sedap wa ckp lu..mmg tangkap leleh la..mak!!!!, adik nak lontong!!!...;)))))..

Tahun nie first day raya kat umah mok mok..sbb mok mok anak sulung dr 3 beradik..so tanggungjawab tuh lebih pada mok mok..MIL plak single mother..after settled segala urusan mok mok then baru gie beraya umah mak..agaknye sbb umah dekat sgt3 kut that's why xbrape nak rase sgt..sbb anytime je leh gie umah mak..ehehehhehe..

22 comments:

  1. nasib baik dekat...mok mok ank sulung ya??? so gegurl jd kak long lah??? wah dari adik jd kakak....kihkihkihkih....

    ReplyDelete
  2. adik menjadi kak long.. macam manalah keadaannya.. mesti kak long manja ni.. hihihi..

    zana pun suka lontong!! nape la gegurl citer bab2 makan ni.. dah mula la terbayang segala macam menu raya nanti.. adoiiiiii

    ReplyDelete
  3. xde mood nk raya...smlm amik baju raya kat tailor, bila try, baju kecik...dia kecikkan daripada ukuran saiz yang asal...uwaa.....walaupun bln pose ni berat trn 3kg tapi bila try baju tu, masih ketat...ralat btl la....

    ReplyDelete
  4. @pinky aah mok mok yg sulung..hehehe..tau xpe..terus dpt yg sulung...;D

    ReplyDelete
  5. @Zana Adieyza merasa gak la jd sulung walaupun bkn dr sulung..hehehe...

    yeayyy!!!...ade geng suke lontong!!..hehehe..menu tuh perancangan awal time raya..;D

    ReplyDelete
  6. @Cik Awin alamakkkkk!!!..xbestnye jd mcm tuh...baju raya plak tuh..adehhh, sabar okay awak..

    ReplyDelete
  7. Puasa ida macam penuh je... takde tanda Miss P nak turun ni... Eh eh? lontong sedap!!! Tapi ida beraya umah hubby, xde lontong la.. ada sambal taun jee.. hikhikhik

    ReplyDelete
  8. kt umah ieyda dikg pun menu wajib pg raya lontong...best sgt...klu xde tu mcm xmeriah je raya kt umah kiteorg nie

    ReplyDelete
  9. Myra suka dengar lagu raya versi lama, ada nostalgianya :)

    ReplyDelete
  10. @::EIDA:: wahhh, bestnyeeee..kalau dpt puasa penuh tuh rezeki tuh..xyah ganti2 puasa..hehe..or maybeeeee, jeng3..ngeeee..

    xde lontong ker?..sedihnyeee..

    ReplyDelete
  11. @ieyda best kan kalau dpt makan lontong first day raya tuh..;D

    ReplyDelete
  12. fuhh sedap kalau dpt makan lontong kan .. raya nie semua leh rasa .. kena rajin beraya lah dik ;)

    ReplyDelete
  13. @ieda sedapnye lontong..hehehe..itu la tp kalau balik perak mmg malas nak beraya..hehehe..

    ReplyDelete
  14. same laa kite falsya.. fara takleh dengar takbir sure mencurah2 air mata.. padehal dlu takde ape nk disedihkan pon.. sbb kesayuan takbir tu sndiri.. tp now.. mak takde lagi laa memancut2 air mata bile dgr takbir.. :'((

    ReplyDelete
  15. @Fara kan fara..mmg kalau dgr takbir automatic je air mata mengalir..hehe..fara, sedih i tau baca..when it comes to mak kan, mmg senang sgt hati nie tersentuh..al-fatihah to ur mak okayh darling..;(

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...