Wednesday, August 29, 2012

:: Shopping Lagik?!!! ::

Last week on Friday, mok mok, gegurl n MIL gie Jalan TAR..kalau gie Jalan TAR tuh kan of course la shopping lagi la u'olls..hehehe..tpppppp bkn shopping utk diri sendri okayh..kalau utk diri sendri mmg gile ke hape raya dh seminggu tp xabis shopping lagi..ngeeeeee..kiteorg gie sana sbb nak beli kain utk kiteorg pakai satu family for my BIL punye reception nnt..nak sedondon la u'olls satu family..baru la cantik bile bergambo..;))))

Mmg gegurl suke dtg sana time2 mcm tuh sbb org xramai pun (mcm selalu je gie sana gayanye..padahal sethn tuh leh kire..sebelah tangan lum tentu abih)..tenang n lenang je kedai n jalan..one day before raya gegurl ngan mok mok gie sana..masyaALLAH.....ramainye la manusia..sesak n padat..ikan sardin dlm tin tuh pun still lagi ade ruangan tau nak menegak..tp dlm pada sesak tuh dpt gak la rembat butang baju melayu utk mok mok n utk gegurl, baju kurung 4 pasang..murah je u'olls..4pasang 100hengget jer..murah kannnn..Hehehe..

Okayh, back to kain thingy..smp2 sana je bermula la kain ela haunting..color dh tau dh nak ape cume nak crk kain tuh jer..semua kedai kiteorg masuk..nasib baik pakai sandal..kalau tergedik2 pakai wedges ke mmg pergerakan tuh memule je laju, bile dh lama2 mmg slow la jawabnye..

Sementara tgh SALE nieh la gie beli..mmg murah tau u'olls kain2 kat situ..semeter 7hengget je kut kalau xsilap..murah gilos..kain nie kalau kite pandai crk n pandai pilih, kain murah pun boleh nmpk mahal..kadang kain beli mahal2 tp nmpk murah..camno tuh..


nie la kain utk kiteorg pakai time my BIL punye reception..

Pastu mok mok gie masjid for Friday Prayer..gegurl ngan MIL gie jalan2 konon2 nak usha2 tudung la mulenye..siap mintak kunci kete lg kat mok mok takut nnt xlarat nak berjalan so leh la duduk2 dlm kete..alih2 bile dh jalan2 tuh termasuk la kat satu kedai india nie..ape ke namanye..Madura's ke hape ntah..lupe la plak..sekali leh melekat kat situ..

Sbbbbbbb mata nie dh nmpk kain saree yg murah n cantik2..kain pulak jenis yg mmg gegurl crk..kain saree tuh jenis sejuk tau u'olls..bile tgk harga lagi la membuak2 hati nie nak pilih2 color..mmg kompom2 la akan membeli..

Pilih punye pilih smp mok mok dh abis sembahyang dh..tanye mok mok leh x beli..bile mok mok dh bg green light, apolaie, mmg terus rembat la kan..bkn 1 je gegurl rembat tau u'olls tppppppp 2..1 kain saree tuh panjangnye 6meter..hehehehe..MIL gegurl pun rembat 2 jugak..ngeeeee..

 nie la kain saree yg gegurl rembat tuh..

Murah je u'olls..1 saree tuh harga 39hengget je..sbb tuh la rembat 2..niat di hati nak rembat lebih tp kang chian chenta hati gegurl tuh bile nak membayonye..hehe..bile tahun nak buat baju pun xtau la..nak bg kurus skit then baru nak buat..wakakakakka..

27 comments:

  1. psst...semalam petang kan, repeat ke nagoya...beli kain pasang...mana taknya tengah sale abiskan stok...

    semeter rm3 jek kain...dulu semeter rm11...giler apa...

    mak repeat pai 2 kali tu...
    erkk kantoi petang semalam ilang...hahaha

    ReplyDelete
  2. @♥cikmOt♥ amboi kakak..shopping sakan nmpk...tpppppp,gile murahhhhhhh....hahahaha..

    ReplyDelete
  3. cantik.. aku pon suka kain sari sbb kaler mesti lain kain yg lain kan. dulu aku ade 2 pasang bj kain saree.. la ni x muat dh.. cer kompem kedai mana. ble gak rembat... :P

    ReplyDelete
  4. shopping lagi eh.. seronoknya... zana pun macam nak kena shopping balik jer.. sebab abah zana kata nak buat kenduri & family gathering nanti.. leh jadi alasan nak shopping baju lagi ni.. hihihi..

    cantik la wrna tema utk reception tu..

    ReplyDelete
  5. sue pon ada rembat 1 saree jugak..nnt sue kasi jeles ini joyah tau...

    ReplyDelete
  6. @watyz aku suke kainsaree..cantikkan..kesai kat jalan tar..berdepan ngan suma hse..kedai kat corner belah kanan kalau ko dr suma hse...cantik2 waty kain kat situ..rambang mato den..

    ReplyDelete
  7. oo. aku tau kedai tu.. akan cube terjah kalo ke sana nanti. thanx yer.. aku lagi suka sbb dia murah kan.. hehehehe

    ReplyDelete
  8. @Zana Adieyza shopping sbb nak kenduri je..hehehe..boleh sgt alasan tuh..hahaha

    ReplyDelete
  9. @watyz kalau tau senang..time aku beli tuh ade sale..kalau x sales xtau brape regenye...

    ReplyDelete
  10. o.. ade sales... xpe2.. nanti usha2 ek.. thanx laling... :)

    ReplyDelete
  11. aku pn gatal tgk nk soping ni
    tp duit xde :(
    hehee

    ko buat baju kurung ke kain saree tu? 6meter tu..yg lebih buat ape?
    nnt share ye entry kain tu..
    sbb xpernah pn terpk nk beli kain saree..bile tgk lawa2 kain nye

    ReplyDelete
  12. @SyaNa
    syana, mcm aku dulu wat bj kurung pahang then lebih buat bj izhar. la ni rasa mcm x muat nk wat bj izhar... hehehhe

    ReplyDelete
  13. @SyaNa serious cantik2 syana..aku dr dulu mmg minat saree..tp kain yg sejuk la..setengah saree ade yg panas..kain saree tuh aku wat satu kain 2 baju..satu baju kurung satu lg baju kurung pahang..sbb saree nie elok wat baju mcm tuh je..

    Baikkk..nnt aku share..hehehe

    ReplyDelete
  14. panjang gak la sari tue sampai 6 meter, lebih blh wat blouse..murah sangat harganya tue

    ReplyDelete
  15. Babe!!! Aku nyer x ada ker?
    Bak ler sepasang..
    Hik3!!!!!
    X merasa nak jumpa ko raya aritu babe..
    Huk3!!!!!

    ReplyDelete
  16. @mrs kayrul pjgkan..leh dpt berhelai2 kalau wat blouse..hehehe

    ReplyDelete
  17. @Salina@IbuAqil sepasang je..hahhahaa..
    Itu la pasal..vanggey pun xsempat nak singgah...nnt kalau aku singgah ipoh aku roger2..

    ReplyDelete
  18. kain sari tuu nampak cantik , sure kain dia lembut kan ...

    baikk mok mok .. selalu paham isteri l;)

    ReplyDelete
  19. Uih shopping untuk knduri plak.. Sonoknyer... :)

    ReplyDelete
  20. @ieda cantik n mmg lembut kain die..hehe..

    ReplyDelete
  21. @♥ ROS ♥ hehehe...syok sbb dpt kain extra..;)

    ReplyDelete
  22. yeayyy sudah nampak itu kainnn. weeeeee cantik sangaaaattt! dalam gambar confirm naik tau babe sebab pelamin i all white! :DDD

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...