Thursday, August 9, 2012

:: ZALORA Malaysia Very Problematic??? ::

Skang nie sana sini iklan Zalora..siap ade iklan kat tv lagik..FB mmg dh tentu dh la ade kat tepi belah kanan page tuh..ade gak la mencuci mata kat situ mana tau ade yg berkenan..tp bkn nak ckp ape la..xde la cantik mana pun baju2 die..tp ade jugak la yg cantik but xde la smp xmenahan nafsu nak membeli..

Banyak dh cite gegurl dgr pasal Zalora nie..pastu biasalah kan kalau dh joyah kan, mmg harus n terus lah click page dieorg kat FB..bile baca comment2 kat situ kan, serious ramai yg dh terkena..semua duk maki hamun Zalora dlm tuh..disebabkan majoriti yg dh kene kan, rase takut pun ade nak purchase anything from Zalora..even though the price is only RM40 pun, but still duit what..sape je yg tetibe generous nak bg RM40 mcm tuh je buta2 kat kite..maksud gegurl sape tuh kire mcm stranger la..mak ayah, family n husband lain cite..hehehe..

Xde la semua yg xdpt barang kut tp kan kalau majority yg dh terkena ngan Zalora nie so sudah tutup itu minority la kan..so dr situ dh boleh tau dh sape yg problematic..kalau takat satu dua tiga je yg complain xpe lagi la kut..tp kalau dh 8 out of 10 yg complain, mmg something wrong somewhere la tuh..tp kan bile dh ramai yg complain still lagi ade yg nak membeli kat Zalora nie..hissshhh, kalau gegurl mmg idok ler nak diri yg naive ini ditipu..naive kah?..kuikuikui..before beli online kene survey dulu dieorg nie macam mana..sebelum terkena baik beringat..

Xpaham la org berniaga nie mcm mana kan..kenapa ade yg siap nak tipu lagi customer..yg mana kene tipu tuh cer pakat ramai2 gie report kat tribunal..biar yg berwajib take action..n plus mesti org2 yg keje kat Zalora as Customer Service keje x lama..sbb asyik kene maki ngan customer je..hehehehe..tp kan kalau gegurl yg terkene pun mmg sebakul kene maki ngan gegurl..

Kalau dh jd mcm nie mmg xlah jari2 nie nak tergedik2 click utk purchase..walaupun ade yg xterkene tp kalau dh ramai yg dh terkena xkan la nak amek risiko lagi..xsanggup aiiiii kene tipu tau..gegurl x rela!!!!!!..wakakakakaka..

24 comments:

  1. iklan gah kt tv tp kalo rmi komplen pyh gk kn

    ReplyDelete
  2. Zalore latest
    yg paling buat hal LAZADA...
    yg byk deal dari mydeal pun same..
    ko tak tingat yg ko terkena time gambo kwin ko tu?!
    aku mgm la..
    offer mcm tu aku tak amik..
    manamungkin klu byk sgt2 org order
    confirm ke boleh cantik dia punya quality
    esp tang delivery

    ReplyDelete
  3. @mama tisya kan erin..iklanxnk kalah..hehehe..

    ReplyDelete
  4. ntah ada yg bli ok
    ada yg pernah terkena tak ok
    poplook juga ok hahahaa

    ReplyDelete
  5. @Sidratul Muntaha aku ade dgr gak psl Lazada tuh..sama problem gak..gambo wedding aku tuh aku xamek kat mydeal or mana deal..itu aku terjebak sbb tgk gambo maya karin punye wedding photo..aku nk purchase online nie pun tgk gak..xde nak main sebat jer..

    ReplyDelete
  6. @Nana yg okayh tuh aku rase minority je na..majority semua dh terkene..ahh ko mmg pop look sokmo..ade baju baru smo ko dh check?..wakakakakaa..

    ReplyDelete
  7. ada jugak terbaca....so klau gegurl nk bl gak mmg kena hati2...

    ReplyDelete
  8. so far sue beli online ok je...tapi zalora ni tak penah try....walaupun ado hati nak try...tapi masih boleh tahan nafsu ni

    ReplyDelete
  9. @pinky kan..kalau dh ramai yg terkene mmg idok ler nk beli..hehe..

    ReplyDelete
  10. @syawalsimpsons itu la..yg ini mmg sgt3 problematic la sue...thn thn thn nafau tuh..hehe..

    ReplyDelete
  11. xpenah beli pun kt sanun tu ... tkut ler

    ReplyDelete
  12. xpnh terjah lg zalora ni...jap nk terjah tp kn careful yer dok...huhu

    ReplyDelete
  13. x pernah terpk nk bli even jengah jugak la kat umah dia tu tp seram la kalo ramai yg dh komplen kan. so mmg xde nk bli nye la kat ctu. hehehe

    ReplyDelete
  14. iklan punye gempak
    harap2 lepas dpt banyak aduan ni
    diorg tingkatkan servis diorg la...

    ReplyDelete
  15. ada cakap Lazada pun sama cam Zalora, cuma bezanya Lazada boleh bayar time barang sampai..

    ReplyDelete
  16. nasib tak terjebak lg beli kt zalora
    ingat ada gk nk sambar sbb murah
    tp berat hati
    hahaa rupenye ade yg terkena

    ReplyDelete
  17. fuhh nasib baik x terjebak lagi ngan Zalora...huhu

    ReplyDelete
  18. bru bca kt 1blog psal zalora ni.xsangka jugak.gah sana sini dgn iklan

    ReplyDelete
  19. kat ofis ieyda nie...ramai jgk yg beli kat zalora...tiap2 dpt kotak zalora...pastuh ada plk nk return back kt zalora...tya org tu napa nk return, dia senyum2 je...
    takutlah nk beli brg zalora nie.....

    ReplyDelete
  20. siapa zalora tu...majistrik??? loyer??? erkkk tak kenal...lalala

    ReplyDelete
  21. Tak pernah lagi beli ngan Zalora.. tak tau plak camni jadinya..

    ReplyDelete
  22. ada baca jugak..kisah tue...kesian dorang..

    ReplyDelete
  23. lazada pn sama. dh beli tp xde email pe2 . order no pn xde.. selalu beli kt bestbuy dh dkt 4 thn, x pnah ada prob sgt pro.. bile email n tanya br terhegeh2 nk bg order no. lantak la harga mahal skit, lain kali no more lazada n zalora. hampeh
    so far best service i have used reebonz n bestbuy je. on time n ver pro

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...