Monday, March 17, 2014

:: Ari Sabtu Saya ::

Sabtu lps kite gie KBMC sbb nak cucuk qisya..sampai sana kul 3lebih..ramai gile org kut..kul 5 baru dpt jmp doc..punyelah lama smp kaunter dh tutup n floor dh kosong laaa..tinggal kiteorg je..qisya last baby patient for that day..hehehe..smpt tido lggg..bile dh bgn pun belum smp turn qisya..pongeh betul tunggu lelama nie.. 

Alhamdulillah mek tembun x demam...pas cucuk kite terus tampal koyok..mak kite kan, semua anak2 die wat gitu..smp ke cucu pun ikut...baik anak baik cucu, xdemam after cucuk..smpkan doctor kat area umah kite pun ikut petua mak tuh..gile lah, doctor ikut mak kite hokeyhhhh..ahahaha..tp betul tau..alhamdulillah qisya after cucuk xdemam..cume sekali je la time cucuk 3bulan..sbb doctor yg cucuk tuh kasau pastu boleh tekan kat tmpt jep kuat2..

Pas cucuk qisya, kiteorg gie One U..saje jalan..smbl2 tuh nak carik puting qisya..jumpa mmg jumpa la puting tuh tp jual 2 puting la pulop...kite nak beli satu je...sudahnye beli kat Manjaku kat Sri Gombak..wat penat je pegi smp One U semata2..kihkihkih..

Time kat One U tuh kiteorg dinner kat Sushi King..mok mok nak makan sana sbb gigi die sakit..makan sushi lembut skit nk ngunyah katenye..aiii is ikut jeeee...;D
 kalau gie makan sushi mmg salmon sesaje yg kiteorg order...sedapnyeeeeee salmon..
 
 nyum nyum nyum...
piring yg bertingkek-tingkek tuh, mok mok makan sorang..ish ish ish..
nie kire rendah tau u'olls..kalau x, lg tinggi..
kiteorg makan dgn tenang je arituh sbb mek tembun nie membongkang..letih gamaknye memikir mana la perginye kapal tebang smp skang xjumpa2..

Bile dh kenyang perut, berjalan2 la nak bg salmon turun..nak bako balik makanan yg kiteorg makan td (kihkihkih), sekali ternampak,
terus kite gie sana..sedih tgk ayat2 yg dieorg tulis...pastu kite pun sebuk2 nak tulis gak..bile nak tulis tuh tetibe bergenang air mata..tetibe jd sebak..tp bile nak abis tulis tuh, dakwat abis pulopppp..potong betulllll..

Sekali bile cube2 yg lain pun sama xde dakwat..bile frust bercampur give up, kite pun gie la kat mok mok...pastu kantoiiiii, ade daddyrazzi (paparazzi) tgh amek gambo kite..pastu gelak2 kan kite, "xsempat abis tulis td kan sbb xde dakwat"..wakakakkaa..bongok jer..ngan kite2 gelak sekali..

xsenonoh betul gambo2 yg mok mok amek..tgn pengkau...hehehe..
bile tgk muke sendri kan, tetibe rase nak lempang je..sbb muke kite kalau x senyum mmg nmpk sombong gile..so kalau sape2 nmpk kite jgn ingat kite sombong tau..hehehe..

25 comments:

  1. Penuh dah board tu sampai tak nampak apa dah..terima kasih rakyat Malaysia..

    ReplyDelete
  2. hehe.samela.kalo muka tak senyum, muka garang je.habis..xkan nak senyum slalu kan.:p

    ReplyDelete
  3. hehe..samala tapi tak kan nak senyum je nanti orang kata tak betul lak hihih

    ReplyDelete
  4. Hehe...nk lmpang diri sendiru tu yg xmenahan tu..sanggup ke sis..ngee

    ReplyDelete
  5. sedapnyer sushi... apalah yang ditulis banyak3tu yerk...

    ReplyDelete
  6. eh ehhh sama pulak menu kita last wiken! sabtu ahad gi makan sushi king. teman my mom yang ketagihan ekekeke

    ReplyDelete
  7. baru lps mkn sushi king..ada bonanza rm3

    ReplyDelete
  8. mokmok dh jd paparazi!!! jaga jaga ada yg memerhati... :p

    ReplyDelete
  9. kalo jumpe jerit je..hehehe...biar same-same terkejut :D

    ReplyDelete
  10. Hihi...comel je akak ni..kemain merah tudung.heee.....

    ReplyDelete
  11. abis dah board tu nak tulis dh x bole......hihi....
    tembun yg makin tembun....:)

    ReplyDelete
  12. Salam Falsya..comeynya dak tembun,aman mkn yer sbb baby tidur..hehe

    ReplyDelete
  13. @:: Cik Viva :: Tuh la..nak tulis pun sipi3 jer..semua penuh..

    ReplyDelete
  14. @FiZ Hahahha..tau xpe..kang org ingat gile kang..;)

    ReplyDelete
  15. @Chekgu Azrine Aah kan kak rin..sanggup la kut tp tamparan wanita yg ala2 manja gituuu..ahahaha

    ReplyDelete
  16. @Zila Zainal Eh eh sama ker..kalau kite makan xtau la tinggi mana pirongg tuh kan..ahahaha

    ReplyDelete
  17. @mama tisya Alaaa ade ker..cisss..terlps pulak..

    ReplyDelete
  18. @Nad MamaZN Hahaha tau xpe nad..sedo2 elok baik je tepon fokus kan kite..;)

    ReplyDelete
  19. @:: idzwa :: Okayh2..nnt kite wat gitu tau..ahahha

    ReplyDelete
  20. @adarnadzmie Tuh la kak..falsya pun dpt sipi2 jer..

    ReplyDelete
  21. @♥♥azatiesayang ♥♥ W'salam kak atie..mmg aman sbb si tembun tido jer..dr start smp sana smp la dh blk..baru die jaga..itupun sbb angkat die nak masuk kete..;)

    ReplyDelete
  22. eh, sombongnya dia. hehehe... sama la mcm anak2 akak. semua tak demam. Aus kira yg plg tough la sbb dia srg je pernah dpt double-injection.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...