Thursday, March 13, 2014

:: Harga Makanan Utk 2 Org Yang Hilang Akal ::

Entry nie bukan untuk nak menjatuhkan siapa2 atau nak memburukkan sesiapa..cume kite nak kongsi pengalaman kite sendri yg makan kat restaurant chef yg rasenye semua org tau sape..chef zubir..kenal x kenal x?..;)

Kalau xkenal, 
nah amek..sebesau besau gambau die terpampang kat dinding restaurant tuh..itu la chef zubir..
Wangsa Grill nama diberi
 
 tuh alamat ngan no tepon utk sape2 yg nak gie sana..kalau ade yg tingin nak rase makan kat chef zubir nie, kite suggest better call for reservation dulu..kalau gie kul 8 mlm ke atas tuh jgn mimpi la nak walk in..mmg penuh gile..belum cite yg ramai org lagi tgh menunggu kat luar..
 restaurant tuh punye deco mmg cantik...cozy je..
 dr luar boleh nmpk kitchen..
 kite order air ape tah xingat..mok mok air mangga..tp air tuh bukan guna buah mangga ye u'olls..dieorg guna kordial mangga..potong gile kat situ..dh la mahal..pastu guna kordial..pendek kate mmg dua2 air nie failed..panjang kate air kosong lg sedap..tp air kosong die charge bapok mahal..baik beli air mineral kat luar..lagi murah dr air kosong segelas dlm tuh yg dpt minum takat 3-4 teguk je..
 qisya time kat dlm nie mmg moody je..melalak2 die dlm nie..mcm die takutkan something..bile pandang satu tmpt die mcm takut2 pastu nangis..mmg moody je die sepjg masa tuh..pastu ade budak ala2 bobo ahpondan siap pandang belakang wat muke xpuas hati campur ngan bunyik2 yg rase mcm terajang je mulut die..konon xpuas hati sbb qisya asyik nangis je..eeiii mmg sakit hati sgt..ko tunggu la ko ade anak nnt..ehhh, tp mampu ke ko nak ade anak kalau gaya mcm pondan..gerammmmm!!..sumpah geram!!!..

nie kite punye..tah ape tah nama..gravy steak nie sedap..but the daging very the liat..
marah mok mok tgk portion makanan die mcm nie..bg die mcm nie takat appetizer je..portion sgt kecik..kalau tgh lapo gile mau order lg satu..

Makanan kat situ kite xnafikan mmg sedap..service plak mmg hancur, masing2 kelam kabut je tp time tuh kite xsalahkan dieorg sbb time mmg ramai org..bile time nak bayau, kite dh keluar dulu sbb qisya asyik menangis bile duk kat dlm..tp bile keluar dr restaurant senyap pulak siap boleh gelak2 borak2 la segala.. 

Bile dh keluar, kite terus menuju ke kereta..tunggu mok mok kat kereta je..bile mok mok smp, kite tanye la berapa harga makan td..mok mok kate RM170..what???!!!!!!..RM170?????..sumpah kite terkejut gile..makan mcm tuh untuk 2 org je RM170??????...rasenye kalau makan kat Chili's ke Tony Romas ke TGIF ke xkan smp RM170 tuh..dh la portion kecik n skit..pastu mok mok lak sambung..baik makan kat William..lg puas hati penuh satu pinggan beso..makan smp muntah..

Pastu kite tgk la resit..service charge mahal gile..bile kenang balik cara staff die yg kelam kabut tuh mmg sgt xberbaloi bayo service charge yg xmasuk akal..pastu ade charge utk tid-bit..smp 10hengget hokeyh..padahal kiteorg xdpt pun tid-bit tuh..pastu kite ckp la ngan mok mok kenapa xckp yg kite xdpt tid-bit tuh..pastu mok mok kate die malas...asyik kelam kabut je xtentu arah je staff2 kat situ..

Lerrrr...10hengget bayo for nothing..kite nak gie tanye tp mok mok kate xyah..bile dh jd mcm nie mmg first and the last la makan kat situ..gile..hilang akal betul..xkan la sbb nama chef zubir smp mahal mcm tuh..agak2 laaaa..baru 2 org dh RM170..bayangkan kalau dtg 10 org..xker RM1700 habis..

Sekali lagi kite ulang "MMG FIRST AND THE LAST KITE MAKAN KAT RESTAURANT CHEF ZUBIR NIE..XBERBALOI RASE BAYO MAHAL2 UTK PORTION MAKANAN YG CIPUT"

SEKIAN..

19 comments:

  1. telan ailiyo kita nengok RM yg kena bayo tu.. baik g Tony Roma's kan.. lelaki memang malas nak bising2, lain le kita orang pompuan ni. kalau sy yg bayo, mmmg sy claim balik

    ReplyDelete
  2. UIYTTTT takut la nak jejak masuk dalam restoran kalo gitoo kan

    ReplyDelete
  3. ada dgr gk org ckp mkn cni mhl...baik mkn chilis

    ReplyDelete
  4. perghhhh! giler bapak mahal! x setanding dgn servis yg diberi...
    kt shah alam ada 1 tp bila dah baca ni mmg takkk la nak jejak huhu

    ReplyDelete
  5. Mak oiiii...giler mhl nak mati....baik mkn kat chilli's...bkn apa...harga tu kat chilli's leh mkn utk 3 org kot....

    ReplyDelete
  6. mahalnyaaaa.... mau buntang mata.. kalau x blwk cash bnyk tu masa tu.. mana pulak nak cekau kad kredit gegegege

    ReplyDelete
  7. mahal gila...
    memang tak pergilah makan kat situ

    ReplyDelete
  8. pergh mahal gilo...mhl mkn dekat 5stars hotel

    ReplyDelete
  9. A BIG NO la mkn kt sini..portiob kck kalu mmg xpegila mkn..ngee

    ReplyDelete
  10. Mhal tu dahlah kena bayar extra rm10..tapi okla, at least dah try makan kat sana..femes kannn...huhuh

    ReplyDelete
  11. seminggu makan aku ank beranak..

    kalau puas hati..x la ralat sgtkan..asal semua happy..tp dah bayar mahal, pastu makanan out, service hancus..memang bengan jgklah.

    manager tak de kot? sibuk nga show la tu..

    ReplyDelete
  12. haish!nana pulak yg geram baca entry aak ni.sabojela.mmg xberbaloi mkn 2 org rm170.kalau srvis,rasa smua ok xpa jugak.ni tgk portion dlm plate dia pn secoet je..huu

    ReplyDelete
  13. aiyooo... baik makan tony romas. portion tahap tak abis kena tapau terus hahaha

    ReplyDelete
  14. Mahal nye u... ok tamo pegi. Hahaha.. gile bapak harge macam tu untuk 2 orang. Pastu tengok daging tu pun mcm dh blh agk liat. Adooii...comment masakan orang dlm MC kemahenn..

    ReplyDelete
  15. mahalnye...pastu makanan pun sikit je nampakkan.eh..laman grill dengan wangsa grill ni lain eh?hari tu bca review org kata laman grill best.

    ReplyDelete
  16. Restoran mahal memang macam tu...bayar mahal, makanan sikit. Lebih baik, makan kat restoran biasa yang lagi sedap dan mengenyangkan :)

    ReplyDelete
  17. mahainyalahhhhhhhhhh.... u know sya... blh bl baju i smpai 3lai... huhuhu....

    ReplyDelete
  18. Waaaa... mahalnye..
    selalu bercita2 nak mkn kat situ..
    tak sangkanya mahal tersangat2..
    huhuuuiu terima kasih bgtau.
    kalau pg pasar beli bahan mentah..leh beli stok 2 minggu utk 2 org.. huhu..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...