Wednesday, March 5, 2014

:: Best Friend Part 6 ::

Irwan Nor Ishar Bin Hussen
selain dari family kite dan jugak best friend kite yg ber-part2 tuh, org ini jugak adalah best friend kite..die lah best friend kite, die lah suami kite, die lah musuh kite, die lah segala2nye..best friend kite dunia akhirat..insyaAllah..

Kalau dulu mok mok nie jenis yg baran..asyik nak membuli org je kejenye..tp bile umur dh makin meningkat, terus muhasabah diri...smp bile nak baran kan..slowly mok mok berubah..alhamdulillah skang nie mok mok jd org sgt2 penyabar, relax n cool je org nye..tp kite pulak yg kadang wat hal nak ter-emo lebih2..kadang2 mcm nak menguji kesabaran mok mok nie..tp mok mok ttp bersabar ngan perangai isteri die..kadang tuh kalau mok mok terlepas gak, kite xsalahkan mok mok..tp kan kalau mok mok marah, mmg boleh mengalir laju air mata nie tau..dh tuh, jarang kene marah..sekali kene mmg mcm air terjun laaaa...ahahaha..

Inilah die org yg sgt mementingkan isteri dan anak dr mementingkan diri sendri..utk isteri dan anak sanggup berhabis duit..isteri nak shopping, layankan..isteri nak beli itu ini, layankan..isteri nak belikan baju utk anak2, layankan jugak..tp kite xde la beria sgt pun berbelanja..utk diri mok mok sendri, jarang sgt2..sbb tuh kalau mok mok gie shopping baju bajan die, kite xbising..tp seriously, kite takut betul tgk mok mok shopping..jarang membeli tp bile sekali beli, terbuntang mata tgk rege selai baju..kalau kite boleh 20helai baju ngan harga satu baju die..

Inilah jugak org yg mementingkan keselesaan isteri..berusaha carik umah, bile dh dpt umah, nak renovated lagi..biasalah umah second je u'olls..pastu bile dh renovate, barang2 umah lg..sehabis boleh nak bg keselesaan dekat isteri die nie..

Serious kite bersyukur sgt dpt suami mcm mok mok..xde la kate suami kite nie perfect..xde sape perfect pun..cukup sekadar perfect kat mata kite..kalau ade skit2 kurang kite pejam mata je..hehehe..

Inilah jugak "joker" kite..selalu sgt wat pangai2 bengong die tuh ngan kite..muke je nmpk serious, tpppppppp sebenarnye tidakkkk ye u'olls..ade je pangai mok mok yg wat kite gelak..penah die mcm menari2 dpn kite ngan anak mcm org sasau..ya Allah, xleh ingat la..kelakar gile..byk la kalau nak ikutkan pangai gile mok mok nie..dh la suke kutuk kite domok la, bdn xmuat pintu la, seksa baju la..eh mcm2 la..geram jer...mcm die tuh kurus je nak kutuk bini die nie domok..tah pape tah..jeles lewww tewwww i dh kurus skang..hahahaha..

kite suke gambo nie..tp xsuke tgk muke kite sbb time nie baru abis pantang..so pipi, bdn xabis kecut lg..kihkihkih..suke tgk muke mok mok..especially mek tembun kite..redha je la nak oiii mata tuh sepet..xyah la nak terbuntangkan mata sepet tuh..dh kalau gen mommy ngan gen daddy mata sepet nak wat mcm mana...ahahahaha..

I heart u mok mok...love u till jannah..semoga our marriage will bertahan forever..love u for eternity..mommy heart u also tembun..ishh tetibe otak blank pulak..xtau nak kate ape..huwaaaaa..

6 comments:

  1. comel qisya..muka mcm paknya

    ReplyDelete
  2. Suami kita la best friend yg paling rapatkan

    ReplyDelete
  3. aaaaa...qisya comelll...suka bca blog ni sbb salah satu fktornya adalah mek tembun tu.hehe

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah ... x semua org blh jadi bestfriend kan.. aloh² sweetnya... bestfriend ni siap dah bg junior special bff kan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...