Monday, March 3, 2014

:: Bile Dah Alami, Baru Ku Ketahui ::

Haaaaaa, tajuk gitu lagi..ko ade?...ahahahaha..sebelum jd mak2 kan kite mcm pelik tgk mak2 yg lain..bukan la kate kutuk..kutuk ngan pelik pun xkan la xleh beza...hacooooo kadawale..pelik kenapa mcm gini, pelik kenapa mcm gitu..nak terangkan tp xingat kenapa kite pelik...gaya mcm kompiden je nak explain kan..wahahhaa..maafkanlah saya ye..urat saya byk putus waktu bersalin dulu..salah satu urat kat dlm otak nie dh putus..urat ingatan..walaupun sebelum jd mak2 pun byk urat dlm otak dlm putus tp bile bersalin lg teruk putusnye..hehehe..tp xpe skang nie tgh dlm proses pencantuman..hikhikhik..

Haaaa, tetibe ter-re-called pulop..hehe..yg kite pelik mcm mana anak boleh ilang bile kat dlm shopping mall or pasar or kat mana2 yg tmpt crowded la, mcm mana boleh tertinggal brg2 merata..ehhh, mcm2 lg la..

Soooo bile dh jd mak2 nie baru kite paham dgn segala bende yg kite pelikkan dulu..sbbbbb bende tuh dh terjadi kat kite..xde la kate si mek tembun kite tuh hilang..kalau umur mcm qisya boleh hilang, mmg kene rejam ngan mok mok satu purnama..anak xboleh jalan lg dh hilang..hehe..

Last sabtuday kite gie Motherhood Expo kat KL Convex..at that time, kite yg did all the shopping..mok mok tolak stroller n jaga anak..daddy mithali sgtttttt!!!!..(sila baca part daddy mithali tuh dgn tgn kat bahu mata ke atas..ehhh ade yg betul2 wat ke?..wakakaka..sile gelakkan diri sendri..;D)..

Sekali bile smp kat booth pampers, mek tembun dh start dh pangai cranky die..sooo kite bergerak la kat tepi2 tmpt kawasan yg boleh menunggu dgn tenang..letak la beg shooping kite tuh kat tepi..nak sangkut kat stroller qisya kang, bile kite angkat qisya, mau terbalik stroller sbb berat overload..pampers mok mok beli sbb die yg selama nie die yg duk survey2 pampers ngan susu...so die je tau harga berapa (padahal nak ngelat sbb susu ngan pampers kan mahal2..kite beli yg murah2 je mcm stoking 3hengget satu, baju 15hengget..semua bwh 20hengget la senang cite..kihkihkih)..

Bile mok mok dh settled beli pampers terus bergerak balik...lalalalalala..lapo la mok mok..jom gie makan..okayh..lalalalalla..perut dh kenyang la mok mok, jom balik..jom..lalalalalalala..smp umah dh, jom masuk..okayh..lalalalalaalala..sekali bile nak punggah brg2 yg kite beli tadi, aaaaa shit!!!!!!!...beg pureen mana!!!!!...tanye mok mok tp dlm keadaan berpoluh2 sbb takut kene marah..carik2 xjmp..

Huwaaaa!!..tertinggal kat KL Convex..terus tingat kawan kite..blogger gak u'olls..amiey lee..die keje KL Convex..terus angkat tepon, "babeeeeee!!!!!...bla bla bla yada yada yada"..bile dh bgtau amiey die terus kol supervisor yg on duty..sekali xde..pastu dh start sedih2 dh..bukan sedih sbb ape..sedih sbb PURSE DLM BEG PUREEN YG TERTINGGAL TUH..huwaaaaaaa..

Risau gile..duit hilang xpe tp jgn la kad2 dlm tuh hilang..lecehnye la hai...pjg cite nnt..nasib baik mok mok xmarah..phewwww!!!..takut gak..haaaa, tau pun takut..hehe..sekali semlm amiey wassup suruh kol die balik..urgent..sbb die kol kite xdpt..bile kite kol, menjerit2 die, "babeeeeee!!!!!!..mmg rezeki ko laaaa..dieorg dh jmp beg ko..semua ade dlm tuh"..ya Allah...menjerit kite smp qisya yg tgh tido terkejut smp menangis..sorry sayang..mommy mu kalau excited mmg gitu..waahahaha..

Syukur2..alhamdulillah...masih rezeki kite..baik betul org yg bg beg tuh kat organizer event..terima kasih amiey..nasib baik la ko ade..kalau x mmg selamat purse aku...

nie ha mek tembun yg cranky2 bile ngantuk tuh..

Kite x beli byk pun..tp kalau hilang semua beg tuh ade gak la dlm seratus lebih kerugian..nasib baik la cash xbyk sgt dlm purse..dh la before tuh kite withdraw 800hengget..nasib baik dh bg kat mok mok 550 bayo hutang..pastu balance duit, kite beli shopping kat babyfair..

stokin qisya (5pairs) - RM15.00
baby bip - RM5.00
Mosquito repellent (2boxes) - RM32.00
Baju tido qisya (2pairs) - RM30.00
Nursing bra (3helai) - RM80.00
Total = RM164

Pastu 50hengget kite bg kat mok mok tong2 beli pampers..50hengget je la tp..hehe...syukur alhamdulillah jmp balik semua.. 

10 comments:

  1. Mesti panik sangat tapi alhamdulillah dapat balik.

    ReplyDelete
  2. ha a kite pon dah alami skrang. bhy gak sangkut beg kat stroller pastu mengadap org. kalau letak brang bawah stroller tu susah sikit la ...

    kalau kite tetinggal beg purse tu pon rasa risau gile. yela malas nak wat ic baru smua. kad bank la.....syukur .. rezeki falsya masih ada.

    kalau jd kat kite. mesti kite nangisssssss xtau nak wat apa

    ReplyDelete
  3. aiyoyo..nasib baik dpt balik..

    Ann kdg cari wallet ke ape xjmp pun dh neves habis..

    ReplyDelete
  4. Aaa terkejut..
    Patut tgk cm bz jek ngan amiey kt fb smlm
    Hihi..
    Alhamdulillah jumpa balik..

    ReplyDelete
  5. mesti cam nak pecah dada kan masa memula tau purse hilang.. pernah alami benda sama gak. naseb u baik sebab dapat jumpa balik

    ReplyDelete
  6. nasib amiey ada tolong kan....kalo tak punah..sue pon penah jadi gitoo zaman syawal...sekarang zaman izz mmg pandai beg sandang terus duduk tak bukak2 dah...

    ReplyDelete
  7. hacoooooo kadavaleeyyy.. apa macam bule cicir aci?? nasib baikkkk jumpa balik. duit halal kannnn.. jumpa laa balik. ehh. hahahaahahaha. (diam ila nanti kena gam)

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah jumpa balik beg tu...:)

    ReplyDelete
  9. kita pun dulu pelik mcm mna mak2 boleh hilang anak kt shopping complex.. tp tu lah bdk2 bukan leh pegang2 tangan selalu.

    stkt ni x pernah hilng anak..
    tp selalu hilang laki.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...