Tuesday, March 18, 2014

:: Bersyukur :: #PRAYFORMH370 ::

Mana la perginye kapal terbang MH370 nie..satu dunia tunggu..satu dunia mengharapkan yg MH370 nie balik..satu dunia tgh bersedih..satu dunia tgh berdoa..cpt la balik..satu dunia tgh rindu nie..;(

Kite kan sebenarnye bersyukur sgt yg kejadian nie xjd waktu bulan december 2013..kalau x, kite antara salah sorang family yg berkumpul kat Hotel Everly Putrajaya..ya Allah, mintak dielakkan perkara gini jadi kat family or sahabat yg terdekat..kenapa kite ckp mcm tuh,sbbbbbbb,
Kakak kite ngan abg ipo kite gie beijing last december naik aircraft yg sama..MH370..nmpk x ticket flight atas tuh..kakak kite gie holiday ngan family in law die..

Last weekend kite gie umah kakak kite kat desa petaling..saje jalan2 bawak qisya jmp mak lang die..sekali abg ipo kite tunjuk ticket flight dieorg..ishhhh, agaknye sape2 yg baru je naik the same aircraft tuh mesti mengucap pjg..bersyukur sbb xkene waktu dieorg naik MH370..

Bersyukur sgt xkene time tuh..sbb katenye last december, org malaysia ramai..dieorg saje satu family dh dekat 20 org..belum campur family2 lain..ramai budak2 kecik, ngan ramai babies lg..ye la sbb time tuh kan cuti sekolah..ramai yg gie becuti bwk anak2..ya Allah..syukur..

Xdapat bayangkan perasaan family mangsa2 yg terlibat..menanti dgn penuh harapan..dgn perasaan yg berdebar2..nak2 pulak dh lebih seminggu dh ilang..dgn dgr khabar yg aircraft kene hijack lg..Allahuakbar..

#PRAYFORMH370

7 comments:

  1. Masih lg menjadi tanda tanya pada seluruh dunia..kemana hilangnya MH370.. Syukurt Alhamdulillah..bulan dibulan yg family akak pegi.. Minta di jauhi..ape2 pun kite teruskan berdoa agar semua penumpang MH370 selamat kembali ke tanah air..Amin...

    ReplyDelete
  2. adoi sipi je tu kan...risau je kalo berlaku kat family kiter kan...

    ReplyDelete
  3. nasib baik kan... klu tak lg ramai rakyat kita yg berada dalam pesawat tu...
    moga dipermudahkan pencarian MH370...aminnn

    ReplyDelete
  4. moga ada sinar buat mangsa yg masih belum dijumpai...

    ReplyDelete
  5. A'ah babe.. semua flight mas kl-beijing memang guna flight code mh370. flight beijing-kl pulak mh371. aircraft je lain2. tapi skang code mh370 n mh371 dah retired dah. utk respect orang2 yang terlibat. skang dorang guna mh318 n mh319. apa2 pun, syukur takde jadik apa2 kat flight diorang kan. harap2 cepat laa diorang jumpa mh370. sedih sangat :(

    ReplyDelete
  6. Tu la kan? Berdoa je la yg mampu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...