Tuesday, March 4, 2014

:: Best Friend Part 5 ::

Fauzana Ismail
Ini xyah kenalkan mmg org dh kenal dh..sebenarnye kite start active balik ber-blog nie sbb mek nie le..plus ngan diah..dieorg la pencetus ummah kite utk active balik..hehe..

Kite kenal nana @ nana mia @ banana nie dr diah..time tuh rasenye tahun 2007-2008 kut..si mia koyo tuh pun kecik lagi..kecik sgt la..samada bulan2 atau sethn..gitu2 la..time tuh diah ajak gie kenduri umah sape tah..so kite pun xde bende nak wat, ikut je la..bile dh amek diah, gie amek nana mia nie..mmg mek nie jenis friendly la time awal2 jmp..muke xde la ketat ke sombong ke...so bile keluar diah selalu bawak nana, tah mcm mana boleh jd rapat pulak..

Tetibe boleh ngam..tetibe boleh jd satu kepala pulak..mulut pun boleh tahan sama je ngan kiteorg...ahahaha..smp la ke hari ini masih bertahan bersama..

Kite salute gile ngan nana..bertahun2 ber-PJJ ngan amrul..sorang kat KL sorang kat Kluang..kalau kite xtau la mcm mana..mok mok baru gie outstation 3 hari dh propa mcm2..kihkihkih..semua wanita yg bergelar isteri kompom2 nak ade suami kat sebelah xkire lah ape situasi pun..nak2 pulak bile tgh preggy..ishhh xleh nak cite betapa kuatnye mek nana nie..bayangkan tgh sarat mengandung boleh drive lg gie sana gie sini..perut dh berlanggar dh ngan stereng..manual lak tuh..respect la..time tuh tgh ngandungkan mia koyo..sbb tuh la nana mia kuat..kental segala..segala segala banana..ahahahaha..

Start nana betul2 wat keputusan nak pindah kluang bile mia dh tau rindu kat daddy die..bile nana cerita psl mia, masing2 yg dgr nie pun dh sebak2..kadang nana gie kluang, kadang amrul turun kl..xleh lupe bile nana cite mia nangis sedu2 bile nak balik kl dlm ketepi.."mia rindu daddy"..aduhaiiii..sedih sgt rase bile nana cite time tuh..padahal time tuh ketapi baru je bergerak..mia dh ckp rindu daddy..time tuh la nana betul nekad nak pindah kluang..then bile dh nekad, bg notice berenti keje..pas benti terus pindah kluang..

Kiteorg memula sedih2 bile nana nak pindah..dh xcukup korum dh..tp mcm mana sedih pun kiteorg redha..ececeh..sbb mcm mana pun family lg penting..banjir nandos JJ wangsa maju kiteorg wat..wakakakakkaka..padahal mcm la xjmp dh kan..sekali nana kate nak pindah kl, meloncat masing2 happy..semua dh start xsabau..

Sooo bile nana dh pindah kl, ber-PJJ sekali lg ngan amrul..tp kejap je pun..xmacam dulu berthn2..skang nie amrul pun dh permanently duk kl..suke la nana..mia apatah lg..dar kecik lg so xtau ape..hehee..

Dulu bethn2 nana kurang kasih sayang..sekarang tidak lg..ahahahhahhahaah..

Ailebiu banana..
Byk sebenarnye gambo cantik2..tp tah nape kite suke gambo nie..rembat dr mek nana..ahahahhaa..

6 comments:

  1. kte kenal korang pun dr nana la..nana jiran opis Ann dulu..hehehe..

    tu belum msk part korang masuk contest kan..mcm2 idea ade..bagus smngt frenship tu:)

    ReplyDelete
  2. dengan tak semena2 air mata aku jatuh baca entry ni hahahha
    terharu mak nokss
    tq bebeh buat entry ni muahah aii lebiu

    ReplyDelete
  3. suke sue baca entry ni..sue 1st time jumpe nana...waktu bufday sue ngan amrul...kami kan kongsi bufday..kikikikikikiki...tahun 2011...semata nak jumpe nana, sanggup beli semperit je tau...tp dier mmg friendly kan...sue pon suke kawan ngan mia banana ni ngan kamoo jugak sya mommy tembun...kire korang2 mmg da best la,,,terus teringat akan BFF waktu sekolah dolu...still keep in touch...tp dah memasing jauh...yg dekat pon keramat je la...

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah dia org pun dah dekat skrgkan. moga persahabatn korang makin erat.. sob .. sob.. sob...

    ReplyDelete
  5. sedihnya baca.memang follow jugak blog kak nana tapi tak tau pun macam tu sbbnya.fuh..mmg vely the strong la dia. thumbs up for her ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...