Tuesday, March 4, 2014

:: Finally Jumpa Jugak ::

Kite dh lama tau carik cup holder utk lekat kat stroller qisya..since the first day stroller qisya bergerak lg..carik2 xjmp...ssh nau nak nmpk..kat Manjaku xde, kat Mothercare xde, kat Onebabyworld pun xde..pastu ari sabtu lps kan kite gie Motherhood expo tuh..kite baru pas beli brg2 qisya..sekali mok mok ngan gaya joyah, "domok, booth belakang nie ade jual accessories Quinny..ade cup holder yg u nak tuh..cer tgk"..joyah sgt gaya mok mok bgtau..siap wat gaya bisik2 lagi..;D

Kite pun melayan la gaya joyah mok mok.."mana mana..mana mana"..padahal kite bukannye jenis joyah tau..tp suami punye psl, layankan yolah..serious kite bukan jenis joyah..xtipu (botak, ko jgn ckp aku poyo la pishang la dlm hati okayh..wakakaka)..

Kite pun belek2 la cup holder nie..pandang mok mok dgn mata yg redup dgn harapan suamiku yg domok tuh memahami isi yg tersirat disebalik mataku yg redup itu..wahhh, kurlas..ayat novel u'olls..ahahaha..sekali, "domok nak ker?"..phewwittttt...mok mok paham la..bile yg tersirat dh jd yg tersurat, mmg ayat "nak!!!" la yg keluar..ahahahahaha.."nak beli berapa nie?".."duaaaa!!..satu u satu i"..dushhhh..sgt tamak haloba..ngeeeee..

Tetibe mok mok ckp ngan promoter tuh nak 2 kotak..pandai meng-order je kite nie..satu cup holder nie RM38..kalau 2, RM76..mok mok yg bayau sbb die dekat dgn counter cashier (kite kan beli yg bawah RM20 jer..wakakaka)..tp time tuh ckp gak ngan mok mok.."ade ke?..amek la duit dlm purse i tuh"..baik x baik x kite..kuikuikui..pastu mok mok kate, "xyah la"..kite pun, "okayh" (hati berkata, shelamat duit..boleh beli nursing bra)..wakakakakaka..

Patut la selama nie kite crk xjmp u'olls..sbb promoter tuh ckp cup holder nie baru lagi kuar..kate promoter tuh laaa..betul x betul kite xtau..
comel..mcm bunga..so sape2 yg pakai stroller Quinny, pening2 mana nak crk cup holder nie, gie la crk kat mana2 kedai yg ade jual accessories Quinny..
Air tuh beli dh lama sebelum smp KLCC lg..dlm handbag duduknye..bile nak bayar tiket parking baru tingat, "leeeee, ape guna cup holder nie kalau xletak"..kite pun letak la botol dlm bende alah tuh..sekali mok mok, "mcm poyo jer..dh nak balik baru letak..tah pape domok nie"..ngeeeeee..

9 comments:

  1. Ok jugak holder gini.. senang dan menyenangkan :)

    ReplyDelete
  2. amboi!! excited maknya ya..

    hihi

    ReplyDelete
  3. Naseb ada jual gak ek kat expo tu :)

    ReplyDelete
  4. Mak-ayah-baby sekarang untung macam-macam accessories ada. Tak macam masa kakak ada baby dulu. Stroller pun biasa aje.. accessories pun tak banyak..

    ReplyDelete
  5. seronok je menengok mak2 cari barang utk her baby kan..

    ReplyDelete
  6. ahaa...baru senang nak tolak stroller klu ada holder comey cam ni kan...hihi

    ReplyDelete
  7. cantik mcm munge....ayat joyah ngan mok mok tu tak menahan..yeke mommy x joyah...mommy lg joyah jemah nau..kikikikiki

    ReplyDelete
  8. tak pernah nampak yg mcm ni unik.. xtaupun namanya.. panggil bekas letak botol je kikikiki

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...