Wednesday, July 2, 2014

:: Harap2 La Ade ::

Tahun nie is our first year beraya ngan "org baru"..sooooo demmm excited..hehe..tahun nie jugak la tahun first berpuasa ngan mok mok sajeeeee..hanya kami berdua..saya suka saya suka..;)))..dh 4 hari berpuasa nie, so far baru sekali la terlajak sahur..sedau2 dh pukul 6.30...wahahahaha..nasib baik mok mok xmarah cume kite la serba salah, ralat segala bagai..hurmmmm..hoiii, baru 4 hari pose dh terlajak tido..ade berpuluh2 hari lagi nie, canner tuh..kihkihkih..

Tahun nie kite xde baju raya...recycle baju tahun2 sudah je..sobssss..sbb tahun nie mok mok dh "sound" awal2 dh..nak gie jalan, xde shopping raya..hurmmm, baekkkklahhhh...

Tema kaler kiteorg tahun nie adalah ikut kaler baju raya qisya..
kawan kakak nana mia jual...somellll sgttttt...kene check stock dulu..kalau ade stock, meaning tema kaler kiteorg anak-beranak is MERAH..hehehe..harap2 lah adeeeeeee...plishhh plishhh!!!..mmg cuteness overload baju nie..harap2 la ade stock..

Kite ngan mok mok mmg dh ade baju kaler MERAH, shawl pun mmg dh ade kaler merah..baru je beli..mmg ngam sgt laaaa..
shawl nie laaaa yg bakal jadik shawl raya kite..tp dh pakai time pose..acanner???..
belanja skit muke xsemenggah tuan tanah kedaung..hehe..
kite suke shawl nie..tgk belah atas tuh..santek santek..saya suka saya suka!!..;)

Owh yeeee, ticket flight "balik kampung" dh booked, accommodation kat sana pun dh booked, soooo skang nie tunggu hari jer..can't wait..xsabau nak tunggu raya kedua..wooot woott!!!..

Baju raya mmg xshopping tp kiteorg shopping baju2 winter..boleh???..kihkihkih...utk kite ngan mok mok xberapa nak heran sgt...si mek tuh la yg kite risau..takut sejuk ke ape ke..dh la xleh berckp..hurmmm, masih xdpt lg mencrk baju winter die..baju die, stokin, suau, ishhh, makin nak gie makin risau..sbb kite dh la xpenah bawak qisya naik flight lagi so xtau peel die mcm mana..8jam kuttttt..kite sendri pun rase nak nangis, xselesa duk dlm flight 8 jam..inikan la pulak baby..

Kite ngan mok mok just nak crk sweater jer..tp kite tmbh nak crk kasut..dh aim dh nak kasut mana..tp mok mok kate wat ape nak beli kasut macam tuh..baik pakai sneakers..boleh pakai kalau kat sini..siap ckp, "pakai la sneakers..mcm converse ke..kalau sneakers, i belanja"..haaaa haaaaa..okayh okayh, converse then..hihihihi.. 

19 comments:

  1. Waaa...bestnya nk pi bercuti...pi Korea eh...

    ReplyDelete
  2. mesti cute qisya nk pki bjkurung...tisya dlu jenuh tkmo pki..sudahnye umur 3thn baru la dpt tgk anak dara pki bj kurung....amboi nk p goldcoast ke tu...happy holiday winter plak tu

    ReplyDelete
  3. wah cantiknya..nak gi holiday?? seronoknya.. pssst; nak g mana *mood bz body mai dah :P

    ReplyDelete
  4. Kakak dah bayangkan Qisya bergaya dgn baju itu aduahi comelnya:)
    Kat Australia jgn lupa tangkap gambar Qisya banyak-banyak tau.. Gulingkan atas snow, kat taman bunga, kat kincir angin, tepi pantai semua kakak nak tengok hihi... (exited kakak ni)

    ReplyDelete
  5. wah bestnya qisha... jauh beraya tahun ni yer.. hihi

    ReplyDelete
  6. Wahh...sakan sopink nak gi holiday ek

    ReplyDelete
  7. wahh tak sabar nak tggu entry aussie

    ReplyDelete
  8. Bestnyer...selamat holiday in advance..:)

    ReplyDelete
  9. merahnyer makngahhh...santek shawl Sya...;)

    ReplyDelete
  10. baby kalau b/feeding, senang cerita masa long haul flight...sua aja breast..senyappp...hihihih..macam anak anak saya dulu...

    baju budak polka dot merah tu mmg cantik!!!

    ReplyDelete
  11. tema kami pn merah juge..

    waah..ry kedua dh g ostolia eh...best la mek tembun jln2..smg die ok je nnti...

    ReplyDelete
  12. kita purple kaler..
    taun lepas berank.. x leh raya.. tahun ni kena raya sungguh2.

    ReplyDelete
  13. tema raya kite merah hitam..eh2 tersama la pulak..tu pon sebab ada baju merah hitam yang belum pakai..suami pula recycle..sebab dia bukan pakai baju melayu..

    ReplyDelete
  14. mak oooi nak balik "balik kampung".... bestnyer dia.. tak sabar nak tengok gambar di sana nanti..

    ReplyDelete
  15. mmg padan la takyah beli bju raya hehee..lupa plak qisya nak balik kg jauhhhhhh ;)

    ReplyDelete
  16. wah tahun nih tema.merah...cntik baju mek tembun tuh

    ReplyDelete
  17. zara pun ade baju yang sama falsya. sejibik. jmpa kat fb org tu jual RM40 free postage terus beli dan kononnya utk raya sekali... try2 ngam2 sgt. then baju tu terus guna jer wat p kenduri kawen kawan.

    ReplyDelete
  18. Cantiknye shawl tu...mcm pashmina...bukan eh?

    wah..nak beli sneaker converse?nanti upload pic ye..hee. kepoci nau

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...