Thursday, July 10, 2014

:: Qisya Jatuh Katil..;((( ::

Normally pas sahur dlm kul 5.30 tuh kite akan naik atas..melepet sebelah qisya smbl2 nak tunggu solat subuh..tp tah nape arinie kite terlambat pulop nak naik atas...pikir nak solat kat bawah je laaaaa..smbl2 tuh kite duk la menelek henpon..dlm kul 5.50 gitu kut, tetibe kite dgr qisya menjerit lain mcm kuatnye..kuat dr biasa..menjerit yg mcm sakitttt sesgtttt...meloncat kite bgn..anak tangga tuh kalau boleh 2 kali langkah dh smp atas, dh lame dh kite wat..smbl berlari panjat tangga smbl ckp, Allahuakbar, banyak kali..dlm hati mmg dh dpt rase qisya jatuh katil..

Masuk je bilik, ya Allah, ya Allah dh kt bawah dh anak mommy tuh..sobssssss..time tuh terus kite amek die, peluk die..qisya menangis smp xkeluar suara..Allah...nak nangis kite time tuh...air mata dh bertakung2 dh..rase mcm useless gile..rase marah kat die sendiri sbb careless sgtttt..rase mcm nak lempang diri sendri, kenapa la aku xnaik je kul 5.30 tuh mcm biasa..."mommy sorry okayh..sorry sayang"..itu je la ayat kite..;((((((((

Qisya nak peluk je time tuh..terperanjat agaknye..kite dh sendal dh tmpt tido ngan bantal peluk..rasenye die dh bgn pastu mmg jenis suke mengensot smbl memanjat..bile panjat bantal peluk, tuh yg terjatuh..Allah..sedih + risau + marah kat diri sendri + nak nangis pun ade..first time qisya jatuh katil..nasib baik xjatuh kat lantai..nasib baik jatuh kat kapet..mmg la kalau boleh dua2 xnak jadik tmpt landing qisya..tp rasenye kalau kat lantai lagi sakit double ke..Allah...xnak dh bende2 gitu jadik dh..

Selalu mmg qisya xbgn time2 gitu..tuh la kan..dh terhantuk baru nak terngadah..suke take things for granted..huwaaaaaa..tobat dh tobat..xnk buat dh..

Mmg pasnie xkan biaukan qisya sensorang dlm bilik..mmg kite akan angkut jugak qisya..tuh nana keding kate, kalau umah kecik boleh nak biarkan sbb boleh jenguk2..nie dh kalau umah gitu mmg xleh dh nak tinggal2 dh...huwaaaaaaaaa..

Pas jatuh, qisya mcm dh fobia dh nak duk atas katil..kite duduk je atas katil, qisya nangis..kite bgn baru okayh..bile qisya dh okayh, dh bertenang baru la slow2 kite naik katil..nangis tetap nangis..fobia lg..tp bile kite pujuk2, geletek2 die, gomol2 die, baru la die boleh duduk atas katil ngan tenang..

Tp yg pasti, kite xkan tinggalkan qisya lg sensorang dlm bilik..dh xde istilah duk kepung2 katil ngan bantal keliling..;(((((((((((
sian baby mommy...sorry baby...;((((((

17 comments:

  1. YELA KALO ANAK JATUH NI MMG KITER SEMUA SEBAGAI IBU NI RISAU KAN....TAK PE LA SYA JANGAN SALAHKAN DIRI SENDIRI..KITER pk BENDA NAK JADI...TAK PE LA LEPAS NI KITER KENA CAREFUL LEBEY LA KAN....

    ReplyDelete
  2. ya Allah..siannya qisya.. as a mom, kite pun akn ikut nanges kan..

    ReplyDelete
  3. alala...cian qisya yea...
    maafkan mommy yea syg...
    next time mommy kena lebih berhati-hati tau.. :)
    Tomey gisya nie..

    ReplyDelete
  4. kalo baya camni mmg tk lari dr jatuh katil..tisya dlu pn pernah jth katil gk smp benjol dahi...siap p xray cz riso kn

    ReplyDelete
  5. cian qisya...
    nti mommy ati2 tau
    sy lps je bsalin trus tido atas tilam ja.katil smua suami buka simpan bilik 1 lg sbb tkut cmni la.jatuh katil

    ReplyDelete
  6. cian qisya..erm, anak saya dl pun pernah jatuh katil... sb tu sampai sekarang x tidur kt katil...xpela.. pengalaman dan peringatan untuk kita yg kdg2 leka..ibu kena tabah k...

    ReplyDelete
  7. sian bambam..
    aqil dulu pun jtuh katil
    sampai temasuk bwh katil
    risau jugak

    ReplyDelete
  8. memang bahaya tidur atas katil ni lebihlebih lagi anak dah pandai golek..letak bantal pun tak menjadi..akak lebih selesa tidur atas tilam jer..sampai sekaranglah tak pasang katil.

    ReplyDelete
  9. Allah... memanglah sakit dan terkejut tu yg nangis sampai tak keluar suara.
    Kesiannya Qisya.. Dahlah badan sikit punya gebus memanglah bedebus aje bila jatuh.. Katil tu tinggi tak?
    Harap-harap tak adalah kesan sampingan. Kakak takut kalau muntah ke apa ke.. kena perhati sehari ini Falsya jgn lupa.

    ReplyDelete
  10. singgah ditengahari..
    Ya Allah...kesiannya, mesti sakit..syukur xde apa2 kemudaratan...akak pn pernah kena mcm tu dulu..mengiggil satu badan.....

    ReplyDelete
  11. qisya jangan risau k, pasni mommy takkan tinggalkan qisya sengsorang lagi dah...huhu..ksiannya dia..

    ReplyDelete
  12. Allah, sakitnyaaaaa. kesian dia. tak pe sya, benda nak jadik. jadikkan teladan yek. kalau tak jadik tak tahu kan.... positif. qisya kuat ni! kuat baby kuat!! ;)

    ReplyDelete
  13. Igt simptom2 ni, andai anak2 kita jatuh/suspect head injury:

    - muntah2 berterusan
    - keluar darah/ cairan dari hidung/telinga
    - sawan
    -pengsan
    - lemah anggota badan

    andai ada salah satu atau kombinasi simptom2 tu, jumpa doc ASAP

    ReplyDelete
  14. alaalalaaaaaa kesiannyaaa anak mak ngah jatuh katillll :((( mesti dia terkejut sangat2 jatuh kat menda keras. selalu tempat golek2 suma lembut2. haihhhh. tape.. pasni mesti dia tak dekat dah hujung katil. nampak hujung katil je dia undur

    ReplyDelete
  15. olo..sian dia..tak jadi2 ape2 takpe..anak2 kfieda pun semua merasda jatuh katil msa kecik..mujur takde ape2..

    ReplyDelete
  16. lahai siannya qisya jatuh katil...baby memg akn fobia ble dh jatuh sya...de yg smp kne pulihkan smgat

    ReplyDelete
  17. kesian qisya....nasib baik tak ada apa2..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...