Monday, July 14, 2014

:: Hungtung Ler Kecik2 Dah Merasa Pakai ::

Sabtu lps kite buka kat Johnny's Aeon AU2 ngan family kite..pas buka tuh, masing2 perut dh kenyang, kiteorg gie la jenjalan dlm tuh..tgk2 baju la segala bagai...then bile dh kul 9lebih tuh kite ngan mok mok masuk supermarket Aeon tuh..nak beli groceries skit2..wat2 tambah utk lauk sahur..kuikuikui..

Qisya kite tinggalkan ngan family kite..sekali bile dh beli brg2, tgk2 kat kaki qisya ade something...aikkkkkkkk...
 haihlahhhhhh nenek nieeeee...bakpo belikan gelang kaki tuh utk qisya....nenek kate, xpe laaaa..mmg nak beli pun..hurmmmmm...
 memula nak bg satu gambo je tp disebabkan kaki mek tuh yg chumel2 kecik2 rase mcm nak gheghet tuhhhhhhh, wat kite nak banjer manyak2..hahaha..
 geramnyeeeeeee kakiiiiiiiiiiiii!!!!!..

Semlm pulop mak kite kol tanye kat mana...kalau kat umah mak nak dtg amek pemanggang ajaib yg anak die nie pinjam tp xgheti2 nak pulangkan..wakakakaka...maafkan saya cik jijah..lupe laaaaaa nk bawak..kuikuikui..sekali abah kite tanye gunting die mana..bile mencrk2, then xjmp, kite toleh la belakang..sekali cik jijah mcm kelam kabut..siap ckp, "jgn pandang, tutup mata, hulur tgn"..wakakakakka..dh mcm perompak dh gayanye...wahahahahaha...

Bile hulur tgn sekaliiiiiiii,
dapat ini...adehhh..nape la mak gie beli...kite ade gelang emas yg mak belikan utk kite dulu tp panjang sgt...pergelangan tgn kite kecik so bile pakai, boleh keluar balik gelang tuh without bukak cangkuk die..tuh yg xpakai tuh..patutnye, mak kate nak gantikan ngan rantai, so gelang tuh mak kite yg pakai..kite okayh je xkisah pun since kite nie sebenarnye not really into gold..kalau x, xkan la dr cincin merisik, cincin tunang ngan cincin nikah semuanye white gold..kuikuikui..

Alih2 mak beli gelang lain pulak..hurmmmmm...bising mok mok bile tau..."u pao mak nyeah".."ehhh mana ade laaaa, mak belikan..tau2 je dh ade dh"..tah pape tah...

14 comments:

  1. whooaa.. bestnye.. mek tembun n mummynye dpt barang kemas.. very d salute la kat encik nenet.. hahaha.. ala, bab sesetengah org prangai pelik tu, abaikan je.. janji kite bahgia ngn fmly kck kite.. :)

    ReplyDelete
  2. wahhhh untungnya..comel gelang kaki qisya..
    rantai tangan pon comel..

    ReplyDelete
  3. hah untung qisya...tisya pn MIL yg blikan rantai, gelang kaki & gelang tgn time die kecik baya2 qisya dlu...rezeki ank kn...oh mommy qisya pn dpt gk...bling2

    ReplyDelete
  4. hungtung sesangat ni... rezeki bulan poso okayh....

    ReplyDelete
  5. Oh... kalau tunjuk kaki Qisya siapa pun geram.
    Memang sedap ni kalau dpt gigit.. gebus kan.
    Itulah Falsya sayang mak/nenek tak terkata... suka & terharu kan..

    ReplyDelete
  6. wahhh...gelang kaki dan tangan raye la ni...hihi... cantik sgt....

    ReplyDelete
  7. comelnya kaki si kecik tu..ngam la kaki dia guna gelang..cantik

    ReplyDelete
  8. ohoiiii..geramnya kt kaki tu.. seb bek anak sy jantans, klu x dh hiaskan beliau gak..hahaha

    ReplyDelete
  9. Huwarghhhh untungnyaaaa mummy and qisyaaaa! i pun sebenarnya dulu tak minat tau emas kuning ni babe. Tapi skang2 ni mcm terminat pulak hehe.. plus emas kuning lagi tinggi value dari white gold.. untung tuuuuu!

    ReplyDelete
  10. comelnya kaki, demuk2 je...kena pulak dngan gelang tu..heheh

    ReplyDelete
  11. wah...seronoknya....geram nak gigit kaki budak bam2 tue....

    ReplyDelete
  12. masa baby pernah pki gelang emas juga tapi tak comel mcm ni..pakai mcm bangle je..mungkin sebab saya ganas sngt kot..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...