Friday, July 4, 2014

:: Nampak Sangat..Kantoi Kat Situ ::

Kalau weekdays kan, kite kadang xmasak..eehhh, tp masak la jugak, masak kat dapur cik jijah mak kite..huahuahua..ye la ye laaaaa..haaalahhhhh..baru nak gurau2 skit pun xleh..ehhh,  kadang tuh time dinner kite masak laaaa kat umah..wat pizza, wat fish & chip..tppp yg jenis instant laaaaaa tp..bukak, sejuk , panas, makannnnn...kihkihkih..

Ye laaaaa, bukak freezer amek kotak pizza, bile bukak kotak pizza tuh kan sejuk sbb dh frozen, so kene la panaskan..bile dh panaskan n dh masakkkk, makannnnn...itu pun xtau..;)))))))))

Kalau mood mek tembun kite tuh elok, boleh la nak masak2..dpt la wat nasi goreng ke, spegeti kabonara ke, spegeti bolognese ke..tp mok mok tuh, kalau dpt nasi goreng hari2 pun die okayh je sbb feveret die..alhamdulillah la sbb mok mok nie jenis yg x fussy when it comes to food..janji perut kenyang udahhh..ape yg kite masak pun kene ikut mood mek tembun..kalau x, mmg bukak tutup api dapur je la nnt..2-3 jam baru dpt makan (talking from experience)..

Soo sbb tuh la kite byk tapau dr umah mak kite je..balik umah terus makan..time bulan pose nie lg laa..dapur hanya akan berasap time sahur je..weekdays mmg buka umah mak kite..nak masak time buka pun harapkan weekend la..itupun, weekend pun belum tentu lg masak..mcm setiap weekend ade je bende nak crk..kihkihkih..percaya x yg kite xpenah sekali pun buka pose kat umah sendri lagi..hehehe..

Semlm je la pestime sahur kite makan lauk dr umah mak kite..sebelum blk semlm kite dh promised mak kite dh nk bawak balik bekas2 dr umah die..so pas sahur pagi td, selongkar la kabinet kat dapur nak kumpul2 bekas2 tuh...sekaliiiiii,
byknyeeeeeeee bekassssss..ahahahaha..nmpk sgt byk duk menapau je lauk2 kat umah mak..kihkihkih..penuh satu plastik besau..huahuahua..nampak sgt jarang masak..kantoi kat situ..huhuhu..

Sahur pagi td meloncat kite dr katil..sbb sedo2 dh kul 4.50pagi..ngan nasi xmasak lg..nasib baik lauk pauk tapau dr umah mak..sempat gak la makan..phewwww!!!..

Kite terjalak sbb lmbt tido..kul 1 lebih baru tido..sbbbbbbb,
mek nie xnk tido..puas la duk tepuk duk bg "candu" die..xjalan jugak..duk la main henpon kite, puting die..smp kite dh tertido2 dh..die tarik mulut kite, cakar mata..sabau je la nak oiiii...ahahaha..bukak upin ipin dgn harapan die boleh tido smbl2 tgk..sekali xmenjd la pulop..tgk mmg tgk tp bile tgn die dh dpt pegang henpon mmg selamat laaa kan..hurmmmm, tuh ygg kul 1 lebih baru pengsan tuh..

Jgn wat lg mlm nie dan mlm seterusnye sayang...kang jd mata panda nnt mommy..kalau dh mata jd panda terpaksa la mommy jd mommy monsterrrrrr!!!!...ngap ngap ngap..ahahahaha..

13 comments:

  1. bekas tu jgn lupa pulangkan.hikhik

    ReplyDelete
  2. panjang dah akal qisya ni..pandai dah dia nak 'kacau' mak dia hehe

    ReplyDelete
  3. Bab bekas tu tersenyum sendiri nory...sbb nory pon mcm tu...mak asyiklah suruh pulangkan bekas2 dia..ahahaha...nmpk sgt nory pon suka tapau lauk dr umah mak jugak...hahaha

    ReplyDelete
  4. skang ni bekas camtu pun banyak jugak sis kat rumah akk..mak akk pun suka bg makanan masa bulan pose

    ReplyDelete
  5. beruntunglah bagi berkas kosong bawa balik berkas berisi...hehehe

    ReplyDelete
  6. hamboi...byk nyer..huhu~
    nieyl pagi tadi pun hampir2 gak..
    Nasib baik la..en.husband dah panas kan lauk..masak nasi..buat air..
    Kite tinggal bangun,berus gigi,cuci muka..duduk makan..hahaha~ :P

    ReplyDelete
  7. untung sangat tu sya..jimat gas..hahahaa..maunya setahun baru tukar tong baru..
    kita kalo mak dekat pon gitu jugak kot..

    ReplyDelete
  8. Untung lah dpt makan masakan mak hari² ☺☺

    ReplyDelete
  9. nasib baik dr rumah mak.. kalau jiran tetangga punya, jenuhlah kau nak mengisi carbonara dlm tu nak pulang balik..hi..hi

    ReplyDelete
  10. hahaha...unyungla tapau dr umah mak...kurg malu sket...kalo umah lain malu...

    ReplyDelete
  11. bekas jgn lupe pulang balik letak isi mknn balikk hehhehehhehee

    ReplyDelete
  12. hahaha.. samalah kt sejak ddk kg ni .. haru btl rumah mak dah dkt menapau je kerjanya.. mujur jgk suami jenis x berkisah.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...