Friday, October 30, 2015

:: Early Birthday Present ::

Bukan untuk birthday kite..dan bukan jugak untuk birthday somi kite...tp utk birthday qisyaaaaaaaa...hehehe...7.11.2015 nie kan birthday budak cantik kesayangan kite tuh..nnt birthday die siap celebrate dekat langkawi lagik u'olls..kurlas...mommy pun daddy xde bawak gie jenjalan time birthday..tah pape kan dengan anak pun nak jeles2..hahah..xde la, mana ade jeles pun..sikit pun xjeles..mmg xjeles la sebab kebetulan gie sana pun sebab daddy qisya ade keje kat situ..keje pulak membawak smp ke weekend..

So alang2, kite pun menyibuk sekali la..ehh, langkawi kut..siap dh ade list u'olls nak beli ape..kite xnk beli coklat dh..itu semua gumuk itu coklat itu..tamo itu tamo..ececeh..padahal kat fridge umah kemain byk coklat ko kan..haks..kite nak carik, hurrrrmmmmm, set pinggan Corelle, pastuuuuu pastuuuu nak beli periuk Vision ngan Corningware, hurmmm, what else, haaaaaa, ngan nak beli kuali Tefal..okayh dh itu je..hamboiii, itu saje katenye..mau nnt somi kite cancel flight ticket kite nnt..alaaaa sayang!, early birthday present i la kirenye tuh...muahahaha..periuk Vision kite yg beli kat langkawi awal tahun lepas pun baru je kite start pakai last weekend..kalau beli lagi, tah bile tahun la kotak tuh berbukak...hehe..

Okayh okayh..itu baru list je..beli x beli, idok ler tau..hehehe..

Mak ngah ila bg adiah birthday dekat qisya..sebab nnt takut xjmp katenye..
tadaaaaaaa..inilah die early birthday present qisya..
tq mak ngah!!!..
qisya suke..
mommy pun boleh tompang sekali..ahahaha..

Dah nak masuk 2tahun dah semek tuh..cepat betul masa berlalu..tp semalam budak cantik tuh demam..siannnn die...tinggi jugak la suhu..bile bg makan ubat, kurang skit..
sian anak mommy demam..

Kul 2.30pagi kite terjaga sebab terasa kat tgn kite, bdn die panas..pastu qisya pulak meraba2 muke kite..mmg terasa bahang panas tangan die..terus kejut somi kite suruh amek ubat ngan thermometer..check2 suhu, 38.4c..bg makan ubat, jeram kepala die, celah2 ketiak, kelipat die, turun balik normal..nie pagi td, bdn die just dedor jer..checked suhu dalam 37c..
 time nie kul 4pagi..suhu dh normal..pastu bile suruh tido kemain geleng2 kepala..bile kite ajak tido lagi, terus berlari gie baring kat katil daddy..daddy dh selamat tido kat katil kite..tuh yg semek tuh boleh transfer ke sana tuh.. 
 nie td nenek wassup gambau..siap bertoncet rambut..kiut!..ahaha..
haloh haloh..sian anak mommy..get well soon baby mommy..mmg nenek xleh wat ape2 la arinie..kompom nak melepet je tuh..sian mek..

10 comments:

  1. pasni qisya masak utk mommy ye..hehe..dlu tisya mintak gk nk set masak2 camni...mama die terdekut..bg die tgk2 je kt GM klang hehe

    ReplyDelete
  2. get well soon qisya..! aunty nad nak order mi goreng mamak satuuu!

    ReplyDelete
  3. qisya kerap demam sbb nak dapat adik tu...haaa... get well soon ye Qisya...:)

    ReplyDelete
  4. Bestnya g langkawi..mummy tumpang syiok qisya punya beday..hehe

    Neway...gws qisya

    ReplyDelete
  5. Pandai Mak Ngah belikan hadiah. Boleh main sampai besar mainan macam ni:)
    Masih beruntung sebab dlm pada tak sihat yg jaga nenek - pemantauan nenek rapi
    Cepat sembuh ye sayang...

    ReplyDelete
  6. cntik nya. seronok la qisya.dapat jenjalan
    semoga qisya cepat sembuh ye.. aamiin

    ReplyDelete
  7. Moga mek Qisya cepat sembuh hendakNYA..
    Sweet je tempat mainan masak tu.. ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...