Monday, October 19, 2015

:: Perutku Di Usia #21weeks ::

#21weeks..kite suke jeans preggy koyak2 kite nie..love it so much!!!!..tp koyak die xde la lobang2..lobang tuh katup punye..pastu kene perli ngan laki kite.."ade org carek jeans u ker?"..hahhahaa..cis, ingat u sorang je nak ade jeans koyak2..nak pakai jeans koyak2 kite time muda remaja dulu mcm xsenonoh la pulak kan..dh la mmg jenis koyak rabak pulak tuh..hehe..

Besaukan perut kite..start naik waktu kite kene warded baru nie..semua naik..perut n badan kite naik mendadak2..belum tgk kite time baru2 discharge..dh mcm hape dah..ngan muke sembab..bukan tahap sembab..siap bloated lagi. ngan badan n perut pun bloated sama..jari pun tetibe gemok..

Padahal before warded tuh gie checked up baby, nurse yg timbang kite siap pandang kite pelik.."ngandung ker?"..agaknye xleh nak tahan kut tuh yg tanye..dh tuh kalau xngandung wat ape nak wat pregnancy check up..durghhh!!!..hahahahahha..

Tp skang nie org xyah tertanye2, xyah kompius2 dh..mmg dh nmpk dh sah lg sohih yg kite ngandung..wakakakkaa..anything for my baby..xkisah pun nak kate kite gemok ke ape..gemok ngandung kut..dh biasa gemok dh..dulu time qisya pun kite gemok yg tahap mcm maskot belon bergerak..kihkihkih..so like i care if ade org nak ckp, "eiii gemoknye"..

Ehh jgn ingat xde yg ckp bende tuh setepek kat kite..ade jer..tp, kut dek kau lah nak kate ape..kesah pulak aku..katepun ngandung kan..jgn nak expect semua org bile ngandung badan maintain slim mcm scha al-yahya la kan..

8 comments:

  1. Takpe la Falsya....demi baby kan....kejap je tu..esok dah abih pantang leh consume semula...

    ReplyDelete
  2. biar la gemuk..dengki plak..kekeke..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah dah 21 minggu ye falsya..
    Semoga baby dan mommy sihat ye..

    ReplyDelete
  4. Akk bayangkan sis comel je ms preggy ni..teringin nk jmpa falsya dengan mek tau...

    ReplyDelete
  5. hihi, lama nana tak singgah sini. tau tau qisya da nak dapat adik :D congrats kak !

    ReplyDelete
  6. gemok sekejap je tu sya... abis pantang kurus balik la... hahaaa...
    akak 3 kali beranak lepas bersalin terus slim balik... org cakap akak mengandung banyak air... keluar jer baby terus kecut...kihkihhh

    ReplyDelete
  7. walla.. tetiba akak lak teringin nak pakai jeans macam tu.. kehkehkeh.. ;)

    ReplyDelete
  8. boleh tak nak tau mana beli jeans ni, cantik sangat. terima kasih

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...