Friday, October 9, 2015

:: Percutian Yang Menyakitkan ::

Ingat x semalam entry kite psl kite wat checked up kat KPJ Ampang Puteri..dengan harapan xkene admitted..

Tapi tapi tapi sudahnye harapan yg kite harapkan mmg tinggal harapan semata2..doctor suggested utk kite admitted..sebab kite dh tahap kronik katenye..if admitted die boleh fully monitor kite dgn ubat n whatnot..

"Okayh doctor..if you say so, so admitted it is"..then admitted la kite semalam..

Semalam kite gie checked up sensorang..somi kite busy dgn paper nak wat workshop utk project2 die..n coincidentally, happened to be, after lunch, die kene gie melaka with his colleagues utk jumpa people from hotel management utk bincang2 psl workshop yg die nak kene wat kat sana..by right minggu dpn appointment-nye tp sebab somi kite kene gie kursus bomba la pulak kat kuala kubu baru..n masa singkat sangat tuh yg nak xnk kene gie gak melaka semalam..

So dgn sehelai sepinggang kite checked in semalam..
Kite dpt single bed..bgs jugak single bed..qisya nak dtg berlari2 menjerit ketawa kuat2 pun xde risau psl pesakit lain dlm bilik..dh mcm bilik hotel..siap ade sofa bed..yg warna merah tuh..itupun nurse tanye nak pindah bilik single deluxe x..xnk la kite..ishhh dh la kite akan sensorang sentiasa..nak ber-deluxe bagai..bilik nie pun dh cukup dari ok dh..
Toilet cantik..bersih sgt..shower dh mcm kat umah..ade rain shower lagik kat atas tuh..tuh yg kite wassup somi kite, kite kate ade rain shower kesukaan die..sebab kat umah mmg die je pakai yg rain shower tuh..kite pakai yg shower biasa tuh jer..
memula checked in dh rase mcm bercuti dh..ye la sebab duk melanguk jer..nana keding tanye nurse xde cucuk2 jarum ker..kite ckp la xde..tp dlm kul 7-8 malam gitu nurse dtg cucuk tgn masukkan bende alah tuh..ayat pertama die tgk kulit kite bile nk carik urat.."halusnye kulit"..dlm erti kate lain kulit kite nipis smp boleh nmpk urat ijo melingkau satu tangan..mmg setiap nurse yg nak amek darah kat kite xkan ade masalah nak carik urat..selak je dh boleh nmpk..hahahhaha..

Semalam sensorang la kite kat dlm bilik..kul 12.30mlm baru somi kite smp..dari melaka smp umah mandi2, packed2 barang2 kite, beli makanan utk kite, baru bergerak gie spital..sian somi kite..pas makan sesama, tido jap kat sofa bed, pas subuh balik umah siap2 gie opis pulak..sian somi kite..luvusostrongdomok..

Cume satu je la bile admitted nie..kite rindu qisyaaaaaaaaa..mcm mana la die tido semalam..dan yg pasti die xboleh tido ngan daddy die la..daddy pun xconfident nak tidokan anak waktu malam..kalau siang punye nap time xpe..malam tuh yg masalah..mmg tetibe qisya akan wat amukan ablasa die..mau satu lorong dgr die mengamuk xhenti2..die mmg time tido malam hanya dgn kite..kihkihkih..

Dengan qisya kalau tido die kene berpeluk, merayap satu badan, kadang tido atas badan, pastu die nak meraba2 lengan, muka..mmg kalau tido ngan die, kene stay still la xleh bergerak..hahaha.. 
Kene mcm nie haaaa kalau nak tido..

Rindu qisya!!!..

Percutian yg menyakitkan kan..xde makne nak bercuti2, bersenang-lenang dh kalau namanye pun duk hotel hospital..lemau betul kite..for the past 2-3weeks asyik ulang alik hospital jer..letih..but its okayh, kite terima dugaan Allah ini dgn hati yg terbuka dan tenang..sememangnye ade hikmah disebalik setiap kejadian antara sedar atau tidak..semoga ade kemanisan dan sinar bahagia dipenghujung dugaan ini..amin..

Gynae kite doctor ros kat hospital al-islam kg baru ade la bgtau kenapa kite jadik gitu..even xsure lg 100% teori doctor ros, sedikit sebanyak dh boleh buat kite happy skit..terus ade positive vibes dh masuk badan kite..tuh kite ckp ngan somi kite, "if that's the "price" that i have to "pay" to get what i dream for, then im willing to face it with my open heart"..;)

Terima kasih sgt bg yg mendoakan kite kat blog n xlupe jugak kat fb..yg mana pm lg kite thru fb, thru wassup..terharu sesgt..siap ade yg kol lagik..sorry jemah time tuh tertido xperasan..phone vibrate..nak kol balik battery tinggal 4%..iloveuallsomuch..hugssss..

11 comments:

  1. Ala..kesian akk nieyl sorang nie...
    sabar ye kak..semoga cepat sembuh..cepat keluar spital...

    ReplyDelete
  2. sian nyer...take care darla...baby kembar ke nie?

    ReplyDelete
  3. Take care sya! Tuwins baby ke hihihi... get well soon..!

    ReplyDelete
  4. Macam-macam Allah uji Falsya pregnant kali ini ye. Agak kalibut jugalah buat en daddy Qisya kan. Kesian pulak kakak. Tapi nasib baik nenek dekat kakak rasa kalau Qisya tidur dgn nenek ok kot.

    Moga cepat sembuh dan ceria kembali.

    ReplyDelete
  5. take care mummy Qisya... cepat sembuh...:)

    ReplyDelete
  6. kenapa sis??
    harap lebih kuat lepas ni ye...
    semoga cepat sembuh dear

    ReplyDelete
  7. take care..! falsya kuat! baby akan kuat jugak

    ReplyDelete
  8. macam tau2 je jemah akan baca entry ni kan...hahhahaha.....takpe nanti sue call balik ye...take care..sue ni jemah, tak best mesej2 wasap2 bagai...on call lagi best....nanti sue call yee

    ReplyDelete
  9. semoga baik baik aja lepas ni.aamiin

    sama la mcm rania tido. hikhiks..
    mmg x blh tidor kalau x tido dgn umi.. nk jga sbelah mennyebelah..

    xlist nenek qisya dekat, dh qisya dh biasa dgn org luar selain mama dan daddy kan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...