Tuesday, October 27, 2015

:: Percutian Free Selama 6hari 5malam Di Hotel Tidak Mampu ::

Vavavavavavava..kemain panjang ko tajuk..ko hado..dan juga ketajukan yang tersangatlah ketidakbolehbelahan..hahahahaha..

Betul la kite cakap..kalau ikut kemampuan, mmg xmampu der nak stayed kat hotel mahal lelama gitu..RM700++ per-night kut..yg bilik kite duduk tuh la..sebab river view..bilik lain xsure..lebih kurang la kut..nak stayed satu malam dengan harga gitu pun pikir byk kali..hotel mana???..sabar ya ibuk2 bapak2..kasik gue mukadimah dulu ya..

Last week somi kite outstation kat melaka..6hari 5malam..lama seh!!!..kite purposely mintak discharged awal dari doctor..ye la, lama kut 6hari 5malam tuh..sape yg nk teman kite kat hospital..macam mana dengan qisya..mmg la family kite ade and i can always count on them..tapi xsama kalau dgn somi..aiii kan gedikssss, mesti la nak kene somi ade sentiasa..wakakakaka..nasib baik la doctor willing to released kite sbb kesihatan kite menunjukkan positive result..so berbekalkan ubat2an dari doctor yg mcm bak kate somi kite dh boleh bukak farmasi tuh, lepas la kite ke melaka..so kite pun ikut la somi kite gie meeting kat sana..

At the same time boleh rest2..setelah sekian lama hospitalized, dgn bermacam2 kejadian dan dugaan, i really need a rest!!..

Kami stayed dekat Hotel Casa Del Rio, Melaka selama 6hari 5malam tuh..hotel sgt cantik..bilik very cozy..view sgt terbaik..tapi xberapa nak bestnye sebab jerebu..hehe..

Meh kite belanja gambar2 bilik..bilik je la tapi..hehe..
nmpk x semek tuh..sampai2 je die dh explored dulu dh..segala drawer segala almari die bukak..
toilet simple je tapi cantik..
shower..
ado bathtub..siap ade tingkap lagik..boleh main cak-cak..auwww!..ahahahaha..
jerebu tebal jugak la..
view dari bilik..

Sepanjang kat sana kite xgie memana pun...satu sebab jerebu..kedua sebab dgn perut memboyot nie idok ler teman mampu nak berjalan berdua dgn qisya dekat jonker street tuh..sebab first day smp tuh kengkonon nak gie carik makan la..sebab somi kite first day smp dh start meeting..jalan la kaki 2 beranak..sekaliiiii, kedai cina je sepanjang2 jalan..awak dh sompuit dh mendukung qisya..xberani nak bg qisya jalan sebab kete2 byk..sudahnye balik bilik hotel balik..lepas tuh serik dh nak jenjalan..senak perut..kihkihkih..

Kalau kite kuau pun takat gie beli lunch jer..pastu bile somi kite ade break kejap, larik gie mall beli barang qisya..itu jer la pun..6hari 5malam kat sana mmg totally berehat je kite..sebab schedule somi kite mmg tersgtlah padat sepadat-padatnye so xleh nak berjalan..start 8lebih abis kul 11-12malam..camno nak berjalan kalau gitu..cume ade satu malam tuh la kite request nak makan kat Hard Rock Cafe..jadik ke idok dinner sana?..nnt la kite cite..itu je la cite percutian free kite selama 6hari 5malam..hehehe..

Okayh, nak settle keje jap..till then..adios!..

9 comments:

  1. untung laaaa bercuti ditaja..kekekekekeke...memahami sangat ni!! Hehehe..seronok dik!lagi seronok nampak perut kat cermin tuh..hehehe..

    ReplyDelete
  2. mmg tau hotel ni mhl..syok la dpt stay free ..lamo plak tu...otel mhl mmg tkyh kuar2 hehe..rezeki makyong leh rehat2 kt hotel mahal

    ReplyDelete
  3. Bilik selesa tak jenjalan pun tak apa
    Janji sekeluarga tak kerinduan dek berjauhan
    Kalau sesama macam ini taklah rasa berjauhan

    Jonker walk tu memang banyaknya kedai ca ya nun alif.

    ReplyDelete
  4. perghhhhhhhhhh. hotel idaman kalbu. cantik eh? sonoknya!!!! simpan cita cita nk stay sini hehehheee

    ReplyDelete
  5. hoih..kalau akak 6 hari memang heaven nih....

    ReplyDelete
  6. bestnya! bestnya! mmg totally rest abes camni hehe

    ReplyDelete
  7. cantik hotelnya Sya
    dah bayar2 mahal2 tkyh jalan pun ok baru berbaloi bayar kan hehe

    ReplyDelete
  8. tak pa la janji dpt rehat kan. berbaloi ddk bilik hotel yg mahal ceng gini, kalaj mmg x kuar ke mana mana.
    pernah bca review dlm mjlah .. hikhik.
    mmg cntik view nya..

    pppsstt:sya, tanya ibu dlu tau sblm mkn nenas. x brani la nk ckp.. ada stgh org jns ok j mkn apa pon. ada stgh jns x ok. so, apa pon tnya org tua tau..
    take care ..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...