Monday, October 5, 2015

:: Tak Cukup Manis Lagi Ker Diri Tuh ::

Hamboi statement..hahahaah..

Kite kan lately nie xtau asal mulut nie asyik nak makan yg manis2 jer..mulalah terbayang kek la, segala jenis pie yg manis2 la, air yg manis2 la..nak2 pulak dgn sengajanye tgk bake channel..tgk lak dessert2 yg dieorg wat...my gosh, drolling!!!!..

Ade satu programme kat BBC channel yg kite suke sgt tgk..bake competition actually.."The Great British Bake Off"..penah tgk x??..seriously terliur2 kite tgk..terasa2 the sweetness of what ever yg dieorg bake lalu kat tekak..smp tertelan2 ailio..kihkihkih..mmg tempting habis..

So semlm xleh tahan, kite ajak somi kite gie beli cake kat Pistachios Bakery..tah la kite nie kalau when it comes to cake mmg tersgtlah fussy..bakery cake yg kite boleh terima adalah Pistachios sebab cake2 kat situ sedap..kite xkisah kedai bakery tuh femes ke idok, as long cake kat situ sedap, im totally okayh with it..

Ade jugak kedai2 yg femes namanye, yg org kate cake sedap la, cuppies sedap la..bile kite makan, mcm hurmmm, not  really my taste..kak long kite wat lg berganda2 sedap..sebab tuh kalau tingin nak makan cuppies kite mintak tlg kak long kite buatkan..selit sekali dgn customer die punye order..;p
Kite xamek yg whole cake..beli yg slices jer..
Tadaaaaaaa..

After beli cake nie kite tingin nak makan ABC Longan kat uptown..terus la bergerak ke sana lepas tuh..
My kinda ABC..yummeh!!!

Puas dapat makan..hehehe..lps tuh mmg bergelen2 air masak kite telan..konon bilas balik la..haaaaa, tau pun takut..dari xpenah2 kene kencing manis time preggy, xmemasal je kene kang..hahahaha..

Tetibe teringat ayat somi kite..kalau kite sebut nak yg makan or minum yg manis2 kan, nnt kuar lah ayat, "isteri i kan dh cukup manis dh..xyah makan manis2 pun dh manis"..waakkakakaka..

17 comments:

  1. selamat pagi akk...
    wah²..pandai yea...dah balun manis² berbakul²..bilas ngan air masak yea...
    tahu takut..hihihi...happy for u kak..take care tau...jaga makan...:)

    ReplyDelete
  2. Hihi... memang biasa dengar ayat kata isterinya dah cukup manis tu Falsya:)
    Tapi kakak rasa kalau jenis yg mudah kena diabetic akan mudah kalau yg tak, tak juga.
    Harap Falsya oklah... bilas air masak banyak-banyak ok juga tu:)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Falsya, berwarna-warni kek tu.. Nampak sedap. ABC longan pun ada? Setakat ni saya tak pernah rasa.. Saya suka longan. Mesti sedap.. By the way, take care.. Jaga kesihatan. :-)

    ReplyDelete
  4. Sedapnyaaa kek tu. ABC longan, first time dengar :D

    ReplyDelete
  5. waah... sedapnye kek tu.. dari minggu lepas teringin nak kek tak dapat lagi nih... nyum nyum nyum..

    ReplyDelete
  6. jgn jd mcm akak...preggy anak ke3 dpt kes kencing manis... alhamdulllah lepas bersalin dah x der....

    sama mcm akak...klu mkn benda manis2 mesti minum air kosong banyak2....

    kurangkan manis dlm mkanan...lebihkan manis dlm senyuman...hahaa

    ReplyDelete
  7. mulut manis husband mu wakakakaka

    ReplyDelete
  8. Akk ms preggy derang semua mmg suka sgt makan manis..sehari sebatang aiskrim.is wajib...hahahaha..bayangkan

    ReplyDelete
  9. Perghhhhh...kecur ailio dibuatnya.

    ReplyDelete
  10. melting lak tengok ABC longan tu.. eemm..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...